Hisense U8K [Obecná diskuze o tomto modelu]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Renoi 9. 12. 2024 15:35

Ahoj, založil jsem toto vlákno zejména pro majitele daného typu TV, ale samozřejmě i pro všechny ostatní :-).
Jak jsem již psal jinde, koupil jsem Hisense 55U8K a mám trochu problém nastavit kvalitní obraz při nočním sledování. Jde o to, aby mi to tolik při světlé scéně nesvítilo a přitom tmavá scéna byla dobře viditelná. Prostě ve tmě mi vadí silnější světlo.
Pokud teda máte někdo tuto TV, můžete prosím sdílet Vaše parametry nastavení nebo zkušenosti?
Děkuji
Naposledy upravil MgX dne 9. 12. 2024 16:50, celkově upraveno 1
Důvod: Upřesněn název vlákna.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2024 16:49

A proč sem nenapíšeš konečně ty své parametry? Vždyť to můžeš vyfotit mobilem a fotku sem dát.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 9. 12. 2024 17:10

O jakém formátu se bavíme? SDR nebo HDR? HDR mají omezené možnosti regulace jasu, ale jak psal MgX, nafoť své nastavení pro formát, se kterým máš problem a zkusíme něco vymyslet.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2024 17:14

Psal jsem mu to v jiném vlákně. Chtěl jsem se jen pro zajímavost podívat, co tam má. Třeba by se i naslepo, na dálku, přišlo na nějaké vhodnější nastavení/řešení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Renoi 9. 12. 2024 20:35

Určitě tu hodím i své nastavení, až se k něčemu pořádnému dostanu.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 12. 2024 22:03

O tom to není. Chtěl jsem vidět právě to, které Ti nevyhovuje.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spyko 9. 12. 2024 22:12

Tuto tv mám v merku na příští rok,muj sam 55nu 8002 už je dost vyždímaný,budu bedlivě sledovat tuto stránku,je mi jedno který to bude rok 2024-5,děkuji.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 10. 12. 2024 08:58

Samsung 75nu8000 je stále naše primární TV a spokojenost. Mám tam nastaveny dva režimy, jeden na den a druhý na noc a paráda. Pro mě je super, že ty profily jsou pořád stejné (obraz je stejný) u všeho (YouTube, Netflix, Prime...). To u toho Hisense nejde (pro mě) bohužel.
Po nepodařených pokusech s nastavením na U8K jsem profily vrátil do původního nastavení. Do víkendu se už k tomu asi nedostanu. Vracet do Datartu to už taky asi nebudu. Manželka říkala, že přes den se na to divá dobře a večer teď TV nejede. Nastavil jsem všude režimy noc (kino noc, hdr noc apod.). Možná hraje roli i velikost 55" k celkem malé vzdálenosti cca 2,7m.
Renoi
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 11. 12. 2024 06:33

Sama používám v noci často,ale jen se světlem za sebou,3w ledka do stropu,ale právě jas už je nastaven skoro naplno,skoro jako HDR,televize jede 18h denně,má odslouženo-doufám že vydrží do příštího roku,hisense jsem omrknul v datartu,mám pomalu 70r.,oči už jsou za zenitem,obraz mi připadal slušný,3.5m,blíž už to žralo-v prodejně bude nastavení jiné.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Renoi 13. 1. 2025 12:24

Ahoj, s nějakým plošným nastavením této TV jsem to vzdal :-). Pohraji si s nastavením u jednoho filmu a u dalšího je to zase jinak. Víceméně jsme si už zvykli, že TV více svítí. Jde hlavně o HDR obsah, kde například vycházející slunce opravdu do do očí svítí jak venku :-), což je účel této technologie. HDR u této TV nejde vypnout, omezí se podsvícením. Senzor světla je lépe mít zapnutý než vypnutý. Nejlepší mód je Filmmaker, pokud není k dispozici, pak kino noc. Volím tak jeden z těchto režimů a pokud je potřeba stáhnu podsvícení případně jas. Přes den není potřeba (pro mě) do těchto režimů zasahovat a HDR je většinou OK. Závěrem: TV má velmi dobrý zvuk, docela svižný systém, ve kterém ale neustále běží reklamy, opravdu hodně svítí a fanoušci HDR si tak přijdou na své. Je v plánu na tom vyzkoušet PS5. Děkuji za trpělivost a podporu.
Renoi
Junior