[recenze] 42" Full HD Easy Touch ETL071-FHD42

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod juhas 13. 7. 2008 14:42

Pro tuto recenzi jsem se rozhodl z důvodů omezených informací k této ne moc známé značce LCD tv.Není to moje první tv, tak mám možnost porovnání v rámci LCD a plazma

Balení

zcela určitě lidi zajímá i velikost krabice nikde se neuvádí a pokud si chcete sami pro tv zajet někde na prodejnu, může nastat situace kdy tv do auta nedostanete.
Obrázek Rozměr š.113cm, v85 cm, hl36cm váha 28,5kg
Krabice má uvnítř pěnové rohy a tím se tv nemá možnost pohnout

Provedení

Obrázek Obrázek
Obrázek
Tv zapůsobí na první dojem velice dobrým zpracováním. Při vyjmutí z krabice a usazení na stolek nikde nic nevrže plasty všude dobře sedí což oceňuji.
Zepředu jsou použity kvalitní lesklé černé plasty a osazena miniaturní led při zapnutí modrá při vypnutí červená. Nijak při sledování neruší.
Zezadu je tv z matného plastu. Všeze zaoblené a dotažené do detailu.
Stojan televizoru je vyveden ve stejném černém plastu, takže jakýkoliv váš dotyk bude taktéž odměněn nádherným otiskem prstu. Stojan není otočný což zamrzí.
LCD panel je matný tedy nehrozí žádný odraz světl atd. Na netu jsem se dočetl, že je to snad panel od Samsungu težko říci. Od managera Easytouch jsem dostal informaci CMO.
Tlačítko pro zapnutí tv je zezadu kde se zapne zdroj.Základní ovládací prvky naleznete na pravém boku.

Jednoduchá a přehledná obsluha

Obrázek Obrázek

První nastavení televizoru je maximálně jednoduché, téměř o vše se postará automatika.
Stanice se seřadí od digitálních radií poté dvb-t stanice a nakonec analogové.
Není nutné přepínat zvláštním tlačítkem mezi dvb-t a analogem.
Pro nastavení obrazu je k dispozici (Jemné,uživatel, jas, standard)
Příjemné je, že rozdíly mezi režimy jsou dost velké
Pro nastavení formátu obrazu slouží pět režimů (auto/celá obrazovka/4:3/Zoom1/Zoom2)
U analogového vysílání formát obrazu musíte přepínat ručně, u digitálu automatika samozřejmě funguje
Konektory
Obrázek
Citlivost digitálního i analogového tuneru je velice dobrá.Při srovnání s plazmou panasonic 42PX70EA ještě citlivější což se určitě hodí do míst še špatným signálem
Pří vypnutí a znovuzapnutí tv se automaticky přepne tam kde uživatel skončil. Tedy pokud vypnete tv při koukání na dvd z HDMI automaticky při zapnutí jste na HDMI modu což ocenuji a některé věhlasné značky to nesvedou.

Obraz

S obrazem z klasického či digitálního pozemního vysílání případně dvd přehrávač přepočítává obraz na FullHD dobře.
V tv lze zapnout mod dinamického kontrastu kde si lze nepatrně všimnout ztmavování či zesvětlování obrazu. Případně je zde položka černé kdy je černá opravdu černá ale ztrácí se trochu detail. Obraz z pc her případně Blu-ray je na velmi dobré úrovni leč tu je jedna připomínka. Tv s daným firmwarem nepodporuje 1080p/24 tedy obraz se trošku škube není to nic dramatického, ale doufám že s tím vyrobce něco udělá.
Pochvalu si zaslouží odezva která je udávaná 6,5ms. Zkoušel jsem rychlé scény a žádné rozmazání nehrozí. Odzkoušené také Eizo testem

EPG
Obrázek
informace o právě vysílaném programu jsou základní není zcela dotažena čeština viz foto.
Hlavní připomínku mám k EPG na týden. S aktuálním firmwarem po zapnutí týdenního epg tv zamrzne. Jediné co pomůže je vypnutí a znovuzapnutí tv. Zaslal jsem proto dotaz na výrobního managera zda s tím půjde něco udělat.

Zvuk
Zvukový systém televizoru má čtyři možnosti nastavení(hudba, standard, řeč, uživatel)
Možnost nastavení ekvalizerem
Zvukový projev je dobrý výkon je nižší 7Wx2 simulace prostorového zvuku zde není.

Dálkové ovládání
Obrázek

Závěr

Televizor Easytouch se řadí mezi FullHD LCD s úhlopříčkou 42 palců, jež nabízí opravdu velmi zajímavý poměr cena/výkon. Celkově se jedná o dobrý televizor který nabídne FullHD zobrazení za velice zajmavou cenu do 20 tisíc.
Hodnocení od návštěv je kladné ba dokonce někteří říkají, že má pro ně přijemnější obraz než předešlá plazma panasonic 42PX70EA

Základní informace:

Analogové připojení D-SUB 15-pin: ano
Reproduktory: 7Wx 2
Sluchátka 3,5
Stereo NICAM / A2: ano
Barva: lesklá černá
České menu: ano
Formát obrazovky: 16:9
Full HD a HD ready : ano
HDMI: 2
Scart 2
PCMCIA
SPDIF
RS232 pro updating firmware
Jas: 500 cd/m2
Komponentní video vstup: ano
Kontrast: statický 2000:1 dynamický 8000:1
Odezva: 6,5 ms
PC vstup: VGA
Počet tunerů: 1 duální (1x analog. + 1x DVB-T)
Podpora DVB-T: ano
Pozorovací úhel vertikálně/horizontálně: 170/170 °
Rozlišení: 1920 x 1080 obr. bodů
S - Video: ano
Spotřeba - operační: max 250W
Spotřeba - neuvedeno
Teletext: ano
Úhlopříčka: 106 cm

+ Cena, kvalita zpracování, odezva, kvalitní reprodukce, citlivost dvd-t tuneru

- EPG při zapnutí zamrzne tv pokud se nepoužívá vše v pořádku,
nepodporuje 1080p/24 obraz se mírně seká

Foto
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
juhas
Junior

Odeslat příspěvekod Caderom 14. 7. 2008 02:15

Zajímavý ... specifikace ukazují jasně na TN panel, ale ze screenů bych to nepoznal. Vzhledem k ceně to vypadá na velmi dobrou nabídku.
Caderom
Junior

Odeslat příspěvekod juhas 14. 7. 2008 16:22

Ještě jsem zapomněl dodat, že tv nemá žádný vadný pixel. Podle poslední informace je zřejmě panel MVA/PVA(Multi Domain Vertical Aligment)
juhas
Junior

Odeslat příspěvekod eraser_svk 15. 7. 2008 12:42

Vdaka za recenziu. Zriadena tema Uživatelské recenze a články.
HP Pavilion dv7-6110 > foobar2000 > EMU 0202USB > BVaudio Headamp >
---Sennheiser HD 600 (na doma, main monitoring)
---Audio-Technica ATH-50M (na cesty, check-monitoring)
-- Sennheiser HD 555 + reflector mod (pomaly hľadajú kupcu :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod deffiant 18. 7. 2008 09:14

Zdravim mam zakoupenou tuto televizi, muzu potvrdit ze obraz super lepsi barvy nez
muj monitor http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37973
jen mam takovy problem mam ho napojeny pres PC (Nvidia GF 8800 Asus) HDMI... a vždy když změnim rozlišení tak mě televize začne modře blikat cvhilku vidim modrou obrazvku chvilku obraz z PC. Jediná možnost jak to opravit je vypnout pc a naběhnout znovu v daném rozlišení.
Nemáte náhodu nějakou radu případně zkoušel si jí přes PC?

Jinak jako TV můžu za ty peníze doporučit krásné dobrej zvuk plus v diskuuzích jsem našel že LCD panel je údajně z výroby samsungu.

Dík Lukáš
deffiant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juhas 20. 7. 2008 20:23

Tak s připojením k pc mám zkušenost podobnou než se provede přenastavení rozlišení na tv zabliká modře a pak je to již OK. Já mám grafárnu Asus 1950pro pře DVI-HDMI a naprostá spokojenost. Jediné co bych chtěl používat je epg a to jaksi nejde tv pak zamrzne. Je možné, že výrobce přijde s novějším firmwarem. Nevim zda máš s epg podobnou zkušenost
juhas
Junior

Odeslat příspěvekod deffiant 23. 7. 2008 16:11

Ahoj tak k TV problém s blikánáním trvá myslel jsem že to vyřešil jiný kabel ale nic. Každopádně mám PS3 a pod PS3 OS to běží ok nahodím tam Linux Yellow Dog a zase mě to bliká jdu napsat na výrobce... uvidime co reknou

Jinak Viz. zamrzání tak vse ok dokud jsem nenastavil v programech digitální televize preskakování programů, které nechci zobrazovat od té doby se TV seká obraz bezí ale ovladac ani tlacitka na televizi nereagují. Dnes si stím budu hrát tak dám vědět...

Zamrzání obrazu ok kdyz znovu naladím stanice a nechám to tak jak se to najde i EPG jede...

Jinak EPG bezelo OK
deffiant
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr.dratek 19. 8. 2008 21:10

Ahojte, chtel bych se zeptat jak jste zatim s telkou spokojeni? Podle toho co zde ctu tak jste zatim spokojeni.ze
dr.dratek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juhas 20. 8. 2008 22:16

jasně za ty peníze zřejmě nic lepšího neseženeš
juhas
Junior

Odeslat příspěvekod deffiant 25. 8. 2008 16:44

Souhlas za ty penize supr, uz jsem si stim vyhral a zatim bezi vse co sem chtel. Kamos ma Samsunga a defakto jen lepsi ovladani jinak obraz stejny a cena temer dvakrat takova...
Takze doporucuji...
deffiant
Kolemjdoucí