Dusan píše:Osobne bych doporucil jine CPU, protoze tyhle eckove AMDcka nemaji zrovna vykon a pokud je pozadavek na 1080p, tak nebude moc vykonnostni rezerva. Na grafickou kartu je pri urychlovani videa lepsi nespolehat. Ja mam X2 6000+ a to uz slape docela slusne, slabsi CPU bych dneska pro HD video nekupoval.
Jo a never reklame, zadna deska neumi prehrat zvuk z BDcek v plne kvalite, protoze zadna nepodporuje PAP.
Jo. Lenze jedna z hlavnych poziadaviek na HTPC je nizka spotreba a aby CPU nepiekol. A 5050e je najvykonnejsi CPU od AMD na 45W (preto som ho bral aj ja). Tiez som pozeral na 6000+, ale to je uz na 65W. Co som skusal test rychlosti prehravania MKV ripov
podla tejto metodiky, trailer
Cloverfield mi v MediaPlayer Clasic cez CoreAVC stihal plynule. Tak isto trailer Transformers 1080p z tej stranky mi siel v pohode.
Ja to skor vidim tak, ze ked budu 4jadra s nizsou spotrebou, potom spravim upgrade. Moja zostava HTPC je v podpise. Software skusam - pozdava sa mi
XBMC. TV zatial nemam. Planujem v lete (ak vyda financne).
S jednym ale uplne suhlasim - na HW akceleraciu sa neda spoliehat, lebo ta funguje len ak je video encodovane s profilom High@L4.1 (ci ako sa to presne pise). L5.1 ide vsetko cez CPU.
Co sa tyka zvuku - mam optiku zo zvukovky do receivera, posielam to ako PCM. Media Portal mal problemy s DTS (musel som DTS v PC downmixovat na 2.0 (mam len 2 bedne) a posielat uz ako stereo. XBMC mi ale normalne berie cez optiku aj DTS aj DD5.1 aj PCM 2.0 - uplna spokojnost. Toto je dost samanizmus a treba sa s tym vyhrat.
S BD nemam skusenost - ale cosi stiahnem a vyskusam, ako sa to bude chovat. Na P2P trackeri som uz nejake BDcka videl - stiahnem, ked bude cas.
Ako dialkove ovladanie pouzivam
MT Nokia - vid topic, ktory som sem vcera dal.