Poměr stran u obrazu v Sharp LC-32DH57EVBK + rezonující zvuk

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PetrCi 17. 10. 2009 10:57

Koupil jsem Sharp LC-32DH57EVBK ... občas má rezonující zvuk (nevíte, čím to může být, zda je to nomální, zda se to dá spravit?) a co mi vadí ještě víc - ražim Auto při nastavování zobrazení širokoúhlého obrazu je na hlavu ... když je 16:9, je to pres celou obrazovku, kdyz je vysílání v 4:3, roztáhne to .. já bych ale chtěl automaticky 4:3 obklopit pruhy ze stran... je to vůbec dndeska možné, prosím? ...
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 17. 10. 2009 11:05

Možne to je, minimalne u Sony určite.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod PetrCi 17. 10. 2009 11:29

sakra... tak jedina normalni TV je sony??? proc to tak delaji proboha? .. vzdyt to bych cekal auto jakoze proste atuomaticky bez deformace... a kdyz vyberu jako normalni (bez deformace), tak 4:3 je OK, ale 16:9 se zase smrskne :( ... - to je problem udelat jeste jeden rezim, ktery podle toho, v jakem to je formatu to nestavi? :(((

když jsem u nastaveni obrazu u teto TV ,,, jaky muze byt hlavni rozdil mezi STANDARDNI a DYNAMICKY rezim zobrazeni ? ... dynamicky ma zivejsi barvy, asi i vyssi jas... ale urcite vic zere :D ...
PetrCi
Junior

Odeslat příspěvekod jito 17. 10. 2009 14:42

Pokud přijímáš tento signál v analogu,tak přepípání formátů nefunguje.To umí pouze digitál.
Při tomto příjmu(digitál) a nastaveném automatickém přepínání formátů není problém.Už mám za sebou hodně TV,ale že by to nějaká neuměla?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MW-201 17. 10. 2009 16:31

Na TV Philips mi v analogu prepinani formatu mezi 4:3(14:9) a 16:9 funguje.

Dynamicky rezim ma libivejsi barvy, ale zase neodpovida skutecnosti (nepřirozene barvy obliceju apod.).
V navodu pisi ze je vhodny pro sledovni sportovnich prenosu :-)
MW-201
Junior

Odeslat příspěvekod PetrCi 17. 10. 2009 21:53

jo, asi jo .. ale tak dedovi se libi nejvic, tak budiz :D

k pomeru stran: jo, u analogu jde taky, ale jen drazsi u analogu poznaji pruhy... ale analogem tu prijimame jen mizerne STV1 a 2 a dobre Polsat... jinak zbytek nase ceske vsechny co jsou v DVB-T 4 MUXy a ten polsky multiplex...

no jde mi o to, že když necham auto, tak ten to nastavuje u 16:9 normalne a u 4:3 to roztahne do stran, ja bych chtěl 16:9 normalne, a 4:3 z boků pruhy. Ale když si manuálně nastavím režim "normální" tak budu mít na krajích pruhy, ale ty zůstanou i u 16:9 (= obraz je pak smrštěný...) - nejlepší je HD vysílání, kde je to vždy 16:9 a v případě 4:3 přímo vysílatel přidá pruhy do stran :)

přitom TV sama pozná, kdy je 16:9 a kdy ne ... tak by měla být i tato možnost, kdy majitel TV chce 4:3 s pruhy do stran a 16:9 pres celou automaticky... ovsem to nejde...

pokud jste me pochopili... mate taky nekdo takoveho "smejda" :) .... nebo jsem vyjimka? :D ... snad vydaji nejaky new software :/ :(
PetrCi
Junior