Televizi budu mít buď koncem týdne nebo začátkem příštího.Pár dní to tak potrvá, ale určitě své dojmy - byť spíše jen laické a subjektivní dám vědět. Jen pro zajímavost: majitel obchodu s elektronikou (nebudu dělat reklamu), kde jsem náhodou - podle ceny a blízkosti (kvůli reklamaci) Sonku objednával, má sám úplně stejný model a prý naprostá spokojenost.
Jen bych měl ještě dotazy. Vím, že to sem úplně nepatří - zkusím to ve fóru někde pohledat, ale vím, že Vy to máte už zmáknuté...
1) Musím koupit HDMI kabel pro propojení DVD přehrávače (žádné dělo - model Sencor za cca 1500,- s USB a slotem karet) a LCD, délka kabelu 1,5 - 2 metry. Uvažuji správně, že v tomto případě asi nemá moc smysl kupovat drahý kabel? Uvažuji o koupi asi nějaké Hamy 1.3 , 1080p, pozlacený, cena cca 300,-?
2) Propojení LCD s DVD a videem. DVD je jasné - s LCD uvedeným HDMI kabelem. Co se týká videa (6 hlavé,stereo)- bydlím v Brně a kromě pozemního digitálního signálu (dnes přes set-top-box) chytám stále i kvalitní analogový signál. Chtěl bych to propojit tak, abych mohl na LCD sledovat digitální pozemní vysílání a zároveň na video nahrávat i jiné analogové programy, tj. zachovat jeho funkce a možnosti. Moje úvaha je taková, že anténu (koax) povedu nejdřív do videa a z toho buď zase koaxem (nebo scartem - nevím,co bude lepší) do LCD. Nevím, ale zda bude muset být video zapnuté vždy, když budu chtít sledovat televizi nebo i vypnuté bude propouštět signál do televize. Nebo to budu muset propojit jinak?
3) Úplně blbá otázka, ale vem to čert: Mám držák LCD a budu ji montovat na stěnu. Sledovat ze vzdálenosti 3-4 metrů. Jak vysoko bych tu LCD měl nejlépe připevnit? Do výšky očí? Myšleno - oči cca v prostřed obrazovky? Nebo na její spodní hraně?

Díky