tak ja na druhu stranu znova zopakujem moje skusenosti s philipsom 8404h

uz som to tu raz pisal, toto je jemny update... (to je v podstate aj odpoved pre SEITKO)
pridavam presny postup, ako dostat format obrazu na spravny pomer:
menu->obraz->rezim automatickeho formatu->automaticke zvacsenie
v tomto rezime zobrazi 4:3, ale ak obraz obsahuje cierne pruhy hore aj dole, tak to tv pekne rovnomerne zvacsi bez zdeformovania, je to super, nie je potreba sa o format skoro vobec starat.
samozrejme aj toto ma svoje muchy, nie vzdy sa mu to podari a niekety silou mocou z toho robi automaticky format na celu obrazovku, ale to sa stava veeelmi malo, takze podla mna je to super volba. samozrejme, pre bezneho pozeraca tv podla mna dostacuje aj mod, ked aj vysielanie 4:3 automaticky ciastocne roztiahne a ciastocne oreze tak aby to bolo na celu obrazovku (v menu volba automaticka vypln), je to dost malo viditelne, takze si myslim, ze tento tv ma spracovanie formatu obrazu na velmi vysokej urovni.
ja sa pozeram hlavne na dvb-t, film z dvd a pc a musim povedat, ze ta tv je za dane peniaze super (pozor, kupovane na sk v polovici jula cca 17500 KC, v cr drahsie asi o 3000 korun a to sa uz podla mna oplati pozerat aj po inych znackach, napriklad samsung le32b650 je pri vyuziti akcie vratenia penazi od samsungu velmi vyhodna kupa - rozdiel v cr oproti philipsu bol razom asi 6000 KC, ale ako je to presne teraz neviem...).
ambilight sa mi velmi paci a kludne by som zvladol aj ambilight spectra 3 aby to svietilo aj hore, ale aj tak je to na vecerne sledovanie prijemne a to mam stenu v pozadi oranzovu, ked som skusal na bielej stene, bolo to este lepsie. ambilight vyuzivam aj ako zdroj svetla ak potrebujem tlmene a je lahke sa dozvediet, ze pre lcd je velmi dobre mat za tv zdroj svetla a potom vyzera cierna ovela lepsie ako v uplnej tme, takze aj z toho dovodu je ambilight super. samozrejme, nemam ho zapnuty v kuse, ale ak si chcem kompletne vychutnat film, tak ho zapnem. no a co sa tyka spotreby, tak mam pocit, ze to zvysi spotrebu asi o 10W, takze je to ozaj lepsie ako lampa v pozadi

obraz ma vela moznosti nastavenia, ale to uz v dnesnej dobe asi vsetky lcd televizory (seitko: dynamicke podsvietenie ide vypnut a nastavit dva mody - najlepsi vykon a najlepsi obraz, ak si sa pytal na to) a myslim si ze kvalitou obrazu su tv v rovnakej cenovej relacii priblizne rovnake a so ziadnou renomovanou znackou clovek velku chybu neurobi, rozhoduje to navyse (v tomto pipade ambilight, dizajn, internet, spracovanie formatu obrazu a podobne...).
internet je fajn aj ked je relativne pomaly, youtube vyuzivam a dokonca aj klasicky web cez upravenu operu sem tam vyuzijem, ked potrebujem nieco pozriet a nechce sa mi kvoli tomu pustat pc , napriklad minule aj
http://www.mapy.cz aby som pozrel ako presne dojdem na konkretnu adresu (nie je problem pozriet headlines spravy, katalogy, taktiez picasa je v pohode...). tato upravena opera vsak nevie prehravat flash, takze archiv televizii zatial nejde (youtube ide, ale to sa spusta cez inu aplikaciu, nie cez operu), snad sa to upravi originalnym, alebo neoriginalnym firmware (zatial som nenasiel).
pripojenie dlna s pc v pohode (titulky nevie, mozno s dalsim firmware, teraz mam najnovsi). skusal som ako media server len windows media player a slo to, ale toto nie je zatial to co nejako extra potrebujem, video prehravam cez hdmi-dvi kabel. (su mediaservery, ktore tam tie titulky natlacia a je po probleme...)
fotky z flashky bez problemov, skoda, ze ich nevie otacat (alebo aspon ja som na to zatial neprisiel

)
firmware updatlo velmi jednoducho z pripojenej flashky, taktiez to vie aj automaticky z internetu po zaregistrovani sa na strankach philipsu.
samozrejme treba brat do uvahy, ze je to lcd a teda ze cierna nie je uplne cierna (da sa vela donastavit a vecer k lepsiemu kontrastu prispieva aj ambilight). uhly na normalne pozeranie z obyvackovej sedacky su v poriadku, samozrejme su tam klasicke limity lcd technologie.
menu, sprievodca programom (da sa z netu aj z tv signalu - ja pouzivam z tv signalu, je to spolahlivejsie) napovedy a pod. su na velmi dobrej urovni - pekne a ergonomicke, takisto aj dialkove ovladanie je super do ruky a clovek sa s nim velmi rychlo zzije (paci sa mi napriklad, ze pri videach z youtube funguju tlacidla play, stop, pause a dopredu, dozadu na dialkovom ovladaci...)
dizajn - subjektivna vec, pre mna je toto jeden z najlepsich dizajnov a to kvoli uzkemu ramceku ale na vacsich uhloprieckach uz ten siroky ramcek na inych tv az tak nevadi, pri 32" je to podla mna dost zle, co je ale vec nazoru a to sa uz musi rozhodnut kazdy sam
moj verdikt - mne teraz ako priemernemu pouzivatelovi sa telka paci a vyhovuje ako obrazom, zvukom tak aj doplnkovymi funkciami (samozrejme ze radsej by som plazmu s kvalitnym audio systemom, ale to bude casom, teraz staci lcd ), jednoducho som uplne spokojny

treba si zvazit priority na co telku chcem a na zaklade toho kupovat.
takze asi tak