Stránka 2 z 2

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 17:59
od PatrikChrz
Pro přehrávání kazet nebudeš muset zapínat satelit, když budeš mít video připojené i do satelitu i do TV (tedy dvěma kabely).

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:05
od Martyy
Prozatímně jsem zapojil kabel z antény do TV a docela o dost se zhoršil obraz ze satelitního signálu. Zatím nemáme zapojenou novou TV, tak ten kabel vytáhnu, ale až bude muset být zapojen v nové TV kvůli DVB-T, tak se musím smířit s horším obrazem ze satelitu? Díky

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:26
od PatrikChrz
To je fakt nějaký divný. Na co potřebuje satelit pozemní signál? Nejde o nějaký hybrid DVB-T + DVB-S a nechytáš DVB-T ?
Ještě mě napadlo uzemění, co se stane, když do satelitu zapojíš volný koax a dotkneš se s ním třeba topení?

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:38
od Martyy
PatrikChrz píše:To je fakt nějaký divný. Na co potřebuje satelit pozemní signál? Nejde o nějaký hybrid DVB-T + DVB-S a nechytáš DVB-T ?
Ještě mě napadlo uzemění, co se stane, když do satelitu zapojíš volný koax a dotkneš se s ním třeba topení?

Žádný hybrid, standartní satelit, video a tv :). Ten koax jsem zkoušel, ale žádnou změnu jsem nezpozoroval... Pokud koax z TV vytáhnu obraz z DVB-S je čistý, dám ho zpátky a objeví se lehké zrnění v obraze.

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:42
od PatrikChrz
Tak hádám nějakej "bordel v elektrice". Je satelit a vše s čím je propojen (TV, video) napájen ze stejné zásuvky? Pokud nikoliv, zkus to.
Ta venkovní anténa je pasivní nebo aktivní (se zesilovačem)? Jakým způsobem (z jaké zásuvky) je napájena?

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:43
od Martyy
Je to ze stejné zásuvky, nemůže to být Scartem? Tady jsem našel diskuzi o zrnění settopboxu a jestli to není podobný případ.

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:49
od PatrikChrz
Kvalita scart kabelu má samozřejmě vliv, ale říkáš, že jednou to jde dobře (odpojená anténa od TV) podruhé nikoliv (připojená anténa k TV).

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:50
od Martyy
PatrikChrz píše:Kvalita scart kabelu má samozřejmě vliv, ale říkáš, že jednou to jde dobře (odpojená anténa od TV) podruhé nikoliv (připojená anténa k TV).

Přesně tak...

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:56
od Martyy
PatrikChrz píše:Ta venkovní anténa je pasivní nebo aktivní (se zesilovačem)? Jakým způsobem (z jaké zásuvky) je napájena?

Je to normální anténa na střeše (žádné napájení)

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 19:59
od PatrikChrz
No, jestli to jinak nepůjde, tak zkus tedy zapojit tu pozemní anténu jinak. Buď do satelitu a z něj do TV, nebo přes rozdvojku do obou.
Ale hlava mi to nebere, třeba ještě někoho něco napadne.

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2009 20:14
od Dagy2
Skúsme to zhrnúť aby sme sa pohli ďalej:
1/ "pozemná" anténa-koax zo strechy priamo do TV
2/ SAT výstup -- SCART --> TV
3/ príjem pozemných programov napr. ČT predvoľbami na TV ?
4/ príjem zo SAT prepnutím na AV, resp. po zapmutí SAT sa TV prepne samo na SAT programy ?

Otázky na spresnenie (zdanlivo nesúvisia):
- čo to je za SAT- digitál, analóg? Aké programy tam prijímaš - len zahraničné alebo české?
- čo to je za TV? predpokladám že CRT, koľko má vstupov AV - SCARTov?

Re: Propojení (TV, satelit, video)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2009 13:59
od Martyy
Dagy2 píše:Skúsme to zhrnúť aby sme sa pohli ďalej:
1/ "pozemná" anténa-koax zo strechy priamo do TV
2/ SAT výstup -- SCART --> TV
3/ príjem pozemných programov napr. ČT predvoľbami na TV ?
4/ príjem zo SAT prepnutím na AV, resp. po zapmutí SAT sa TV prepne samo na SAT programy ?

Otázky na spresnenie (zdanlivo nesúvisia):
- čo to je za SAT- digitál, analóg? Aké programy tam prijímaš - len zahraničné alebo české?
- čo to je za TV? predpokladám že CRT, koľko má vstupov AV - SCARTov?

1) Ano
2) Ano
3) Teď pozemní vysílání nechytáme (ještě není nová TV zapojena), ale před vypnutím analogu ano.
4) Ano, zapneme TV (zrnění), zapneme satelit naskočí DVB-S.

-pravděpodobně je digitální (nejsem si jistý). http://www.humax.cz/?lg=cs&s=1&view=crci_5500
příjímáme české i zahraniční.
- TV je 10 let starý CRT Philips (2xScart)