od slavomir 17. 8. 2010 15:54
takze LG 50PJ650 je doma a moje prve dojmy:
Design - nadherny to sklo a bezramovy design je proste uzasny, pozor na otlacky, vidno ich na skle. Zaujme dotykove ovladanie funkcii na TV
Obraz - vynikajuci - testovane na settop boxe IPTV, bezne programy su v pohode pozeratelne, nevidno ziaden zly artefakt, obraz ako z normalnej TV, oproti LCD "nebe a dudy".
HD kanaly su na jednotku, treba samozrejme pozerat z vacsej vzdialenosti asi tak 2,5 az 3m, vzhladom na velkost obrazovky.
Vybava - 2xHDMI postacuje, hoci este jeden by potesil, 1xUSB, ktory prehra Foto,Video Divx, HD Divx, MKV,AVI, TS a este nejake dalsie, zatial som netetstoval, ale stahujem Avatar v HD, tak uvidime.
Zvuk - je jedinym slabym miestom tejto TV, nevyrazne basy, ale na hovorene slovo staci, pri hudbe mam aj tak zapojeny settop box cez optiku do domaceho AV recieveru, takze toto velmi neriesim. Potesi funkcia zvyraznenia dialogov, na druhej strane chyba patentovana technologia LG Infiniti sound, ktora by ale zvuk nevytiahla z biedy. Predpokladam, ze softwarovou upravou (prehratie firmware), by sa tato funkcia odblokovala.
Co povazujem zatial za minus je strasne dlhy nabeh TV pri zapnuti, settop box mam zapojeni cez HDMI a predpokladam, ze TV skenuje najprv vsetky dostupne vstupy a HDMI su asi niekde na konci skenovania. Doba od zapnutia TV az po obraz trva neskutocnych 40 sec. Mozno je to nejakym nastavenim, ale zatial som na to neprisiel.
Velke plus si zasluzi TV za tzv. nastavovacie orgie v ramci nastavovania obrazu, v sekcii odbornik si nastavite uplne vsetko do absolutnych detailov, ak sa v tom stracate, tak je po ruke velmi pekny obrazovy sprievodca nastavenim obrazu. Pochvala.
Konecne hodnotenie je nadpriemerne z 10 davam 8 bodov. Strhujem za zvuk a za dlhy nabeh po zapnuti (co mozno je sposobene nejakym nastavenim, na ktore som bohuzial zatial neprisiel). Ak si odpustim tieto dva minusy, je tato TV jedna basnicka a doporucujem jej kupu.
Sony Alpha 300, Objektivy: Sony 18-70, Sony 55-200, Minolta 35-70/4, Blesk Metz 48 AF-1, Stativ Velbond Sherpa 750, dialkova spust, Brasna Pro Runner 200 AW
http://picasaweb.google.com/slavomir16