Stránka 2 z 4

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2011 06:38
od jito
To je divné-byla by velká náhoda,kdyby všechny měli nějakou chybu.Nevím jestli si stáhnutý film nějak upravuješ,nebo ho necháváš v původním stavu.
Proto bych udělal pokus s úpravou filmu.
Pokud si filmy upravuješ,tak nejdřív zkus MKVMerge.Při jeho použití musíš udělat dvě důležité věci-dát českou audio stopu na první místo v pořadí zvukových stop(nejde volit zvuk v DLNA).A druhá důležitá věc-když posuneš audio stopu,tak v kolonce Extra Options-Compression zvol NONE pro všechny položky v filmu.Tedy video,audio,titulky atd.A uložit.
Pak opět načti do knihovny AllShare.

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2011 08:46
od BananRoman
Filmy nijak neupravuji, jediné co jsem s extrahovaným filmem udělal je, že jsem ho přejmenoal, ale to snad vliv nemá. Ten vložím do knihovny ve Windows Media Playeru.
Jinak v tomhle modelu si zvukovou stopu dokážeš přendat.
Děkuji za tvou snahu mi pomoci.

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2011 09:50
od jito
Až teď jsi napsal,že sdílíš pomocí Media Playeru!
A když ten film vybereš v TV ne v Media Playeru,ale v AllSharu?

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2011 14:43
od BananRoman
já nevim jestli si rozumíme, ale v TV přez allshare najdu .mkv film, ten dám přehrát, ale objeví se hláška "Nepodporovaný formát souboru"
danné filmy mám v knihovně "Videa"

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 5. 2011 15:01
od jito
TV umožňuje sdílet data jak pomocí AllShare,tak pomocí Windows Media Playeru.V TV se objeví 2 ikony,a je možno pro sdílení použít obě aplikace.Já na sdílení WMP nepoužívám.
Jako první bych zkusil tu opravu přes MKVMerge-je možné,že to přejmenování filmů nakoplo jejich protokol.
Já tímto způsobem upravuju všechny filmy při přejmenování,a nemám při sdílení žádný problém.

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2011 16:20
od BananRoman
A kam ty videa mám dát, abych je viděl jinak než přez WMP.
Když dám Allshare, vidím jen svůj počítač přez WMP

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2011 17:19
od jito

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2011 19:25
od BananRoman
tak jsem stáhnul ten PC manager a funguje to skvěle. Díky
O tomhle programu jsem neměl ponětí, sice jsi tu o PC manageru psal, ale já netušil kde jej bereš

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 6. 2011 18:55
od PetyCZ
moje TV Samsung LE32C650

zapojení:

-internet od UPC -> jejich router -> UTP (lan kabel) do AP -> UTP do TV (internet funguje) A zároveň ntb přes wifi

můj problém je, že se mi sice TV v seznamu zdrojů ukáže můj ntb přes DLNA, ale když vyberu VIDEO, tak mi to hodí hlášku "žádný film v aktuálním zařízení. Vyberte jinou kategorii"

nasdílené složky samozřejmě mám, když propojím ntb přímo s TV pomocí UTP, tak to funguje. Mám vypnutá Win firewall a zkoušel jsem i vypínat můj firewall, ale nepomohlo to..

Poradí někdo?

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 6. 2011 20:10
od jito
Používáš Samsung Share Manager?Pokud ano,tak se při vložení např.filmu do nasdílené složky musí ručně aktualizovat seznam v Share Manageru.

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 6. 2011 20:25
od PetyCZ
jestli myslíš DB, tak tu jsem aktualizoval a nic. Ještě jsem zapomněl říct, že když jsem to zkoušel pře wifi, tak se mi v tom seznamu zařízení v PC share manageru ta TV nezobrazila, když jsem to propojil kabelem, tak se tam objevila hned, ale jakmile dám kabel pryč a ntb je přes wifi, tak ta TV tam zůstane, ale hází to tu hlášku, co jsem psal o přízpěvek výše.

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 6. 2011 21:27
od jito
A v AllShare manageru máš přidanou TV do seznamu?

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 6. 2011 22:18
od PetyCZ
Teď nějak nechapu, když na TV spustím allshare manager, tak tam ta televize je a všude je povoleno, pak ještě nějaké neznámé zařízení a to je také povolené, plus tam ještě vidím IP (nejspíš ta TV)

No a hlavně, jak jsem říkal, když je ntb propojen s TV přímo kabelem, tak to jde, takže nastavená TV bude nejspíš v pohodě, já to vidím na problém někde v nastavení AP.

btw, možná to bude rychlejší icq: 217027455

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 6. 2011 08:13
od jito
PetyCZ píše:když na TV spustím allshare manager, tak tam ta televize je

Máš na mysli,když v TV pustíš AllShare,tak tam vidíš počítač.
A jak máš připojenou TV do sítě-kabelem?

Re: Allshare přes LAN

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 6. 2011 09:33
od PetyCZ
No, v TV bude ten počítač nejspíš to neznámé zařízení...

A to připojení jsem psal hned na začátku. TV je připojená do sítě kabelem (do AP) a ntb je připojen přes wifi (do AP)