[Recenze] LG 50 PK550

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod svatand 22. 12. 2010 22:15

Big S píše:
svatand píše:Jinak co se týče flashky, mám Patriota XT (http://www.alza.cz/patriot-xporter-xt-b ... 134769.htm)-nevím jestli je rychlá či pomalá, ale srajda to tehdy určitě nebyla...A to video se neseká tak jako třeba když máte pomalou grafiku v hrách, je to prostě spíš nepatrný trhání v obrazu. a všiml jsem si toho i u tv takže si myslím že na vině je i televize.

Ta flashka by měla být v pohodě, ale to trhání fakt normální není. A nemáš náhodou aktivované posunování obrazu?

Pravděpodobně ano, všimnul jsem si toho když na začátku se ladily stanice. Nikde jsem ale v menu nenašel jak to vypnout,víš kde?
Jinak toho jemného trhání jsem si nejvíce všiml u tohoto sample-videa hned na začátku..
http://www.ulozto.cz/5807636/avatar-200 ... 64-002-mkv

-- 22. 12. 2010 22:17 --

prezdívka píše:nemáte náhodou změřenou spotřebu když je vypnutá obrazovka... muj měřák (není to uplně krám) ukazuje nulu. při zapnutém obraze normálně měří. ale maximum máme 395W a minimum nekde kolem 80-90 w

Tak ono to tak bude, většinou to bývá do 1W, některé značky se chlubí spotřebou 0,1W tak potom by to třeba ani měřák neukázal, ale nevím jestli je to zrovna případ LG
svatand
Junior

Odeslat příspěvekod prezdívka 23. 12. 2010 06:23

myslím spotřebu kdy je pouze vypnutá obrazovka ale televize beží v režimu "vypnout obraz"
jinak obraz se nám taky v některých filmech trhal... asi záleží na filmu a scéně. s klasické vysíláním jsem to nezaznamenal ale MKV Rambo, když John skočil za jakejsi pařez to byla pěkná sekačka
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod meeshqo 23. 12. 2010 10:34

svatand píše:Pravděpodobně ano, všimnul jsem si toho když na začátku se ladily stanice. Nikde jsem ale v menu nenašel jak to vypnout,víš kde?
Jinak toho jemného trhání jsem si nejvíce všiml u tohoto sample-videa hned na začátku..

Zdravím, síce sa do toho prakticky nevyznám, ale nebude to trhanie spôsobené tou takzvanou 600Hz technológiou? Skúšali ste to vypnúť? Predsa len je to soft. zásah do pôvodného videa a možno to nezvláda stále konštantne vykreslovať.
meeshqo
Junior

Odeslat příspěvekod svatand 23. 12. 2010 13:20

Stále stejný problém - nevím kde by se dalo 600Hz vypnout, možná to je někde schovaný v tom expert nastavení obrazu, ale v menu jako takovým to není...
svatand
Junior

Odeslat příspěvekod smood 23. 12. 2010 21:29

meeshqo píše:
svatand píše:Pravděpodobně ano, všimnul jsem si toho když na začátku se ladily stanice. Nikde jsem ale v menu nenašel jak to vypnout,víš kde?

Zdravím, síce sa do toho prakticky nevyznám, ale nebude to trhanie spôsobené tou takzvanou 600Hz technológiou? Skúšali ste to vypnúť? Predsa len je to soft. zásah do pôvodného videa a možno to nezvláda stále konštantne vykreslovať.

Problém je v tom, že právě to původní "surové" video se trhá. Herze s tím nemají co do činění.
smood
Junior

Odeslat příspěvekod Big S 25. 12. 2010 10:22

Mám dotaz - porovnávali jste někdo kvalitu obrazu z multimediálního centra přes HDMI kabel, a z USB slotu přímo z TV ? - Zkoušel jsem srovnávat několik filmů ve full HD a zdá se mi, že obraz z USB je ostřejší a přirozenější, zatímco z MC (mám Evolve Miniblade) jsou barvy jakoby trochu slité - např. detaily v obličeji. Ten rozdíl není nijak dramatický, ale je patrný.
Big S
Junior

Odeslat příspěvekod svatand 25. 12. 2010 19:34

No já si všiml toho, že při přehrávání z USB se obrazovka přepne a pak docela viditelně bliká...když kliknu na exit, zase blikne a digi tv už je zase bez blikání
svatand
Junior

Odeslat příspěvekod CZBOB 25. 12. 2010 19:36

svatand píše:Stále stejný problém - nevím kde by se dalo 600Hz vypnout, možná to je někde schovaný v tom expert nastavení obrazu, ale v menu jako takovým to není...

600Hz se asi vypnout nedá.Pouze jsem našel v nastavení TV (LG50PK950) položku METODIKA ISM. Je tam na výběr: Normální/Orbiter/Čištění barev/Vybílení.
Orbiter funkce slouží k předcházení násobnému obrazu(duchů).Obrazovka se každé 2 min. pohne, aby se zabránilo možnému vypálení obrazu.
Tato funkce je standartně vypnuta a v defaultu je aktivována funkce "Normální".
CPU:Intel Core 2 Duo E8400 (45nm Wolfdale) oc 3,8GHz
ASUS P5K Pro Gb LAN iP35
Paměť:6 GB DDR2 1066MHz CL7 Kingston
HDD:2x500GB Seagate B-ES 32MB SATAII,
SAMSUNG HD103SJ
GK:Gigabyte GTX460 1GB DDR5 GV-N460OC-1GI
LCD:HP2408h
CZBOB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod prezdívka 27. 12. 2010 09:06

tak televize se nam rozbručela tak že to bylo slyšet i při normální pohádce. Ráno jsem jsi dal tu práci že najdu odkud to bruní. nakonec jsem zjistil, že samotná televize moc nebruní ale rezonuje ten plechovej kryt. potlačil jsem na pár místech a nekde bylo vrnění horší a jinde lepší, tak jsem poskládal malou deku a rozepřel jsem ji mezi televizi a desku uprostřed panelu. MOžná to začalo jak jsme televizi více naklonili a pohli s ní, kdo ví. Rozhodně na to bude mít vliv pokud je televize na držáku nebo ne (to jak je kryt přitáhnutý apod.). ted je brum tak jako jsme ji prvně rozbalili. ten randál co byl ráno bych okamžitě reklamoval bo ledničku máme tišší. mezi držák a televizi jsem ještě dával miralon aby se případná rezonance nepřenášela dále.

By mohlo LG vydat nějaký manuál "buzzing - finty a fígle"
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod Big S 27. 12. 2010 11:44

Vyzkoušej si pohrát s přitažením šroubků, už to na netu popisuje několik lidí.
Big S
Junior

Odeslat příspěvekod svatand 27. 12. 2010 13:39

Tak mě zatím naštěstí nebzučí... Je ale fakt že ji mám na zdi a rezonanční plochu zadního plechu trochu zmenšují ty 4 šrouby, kterým je přidělaný držák na zeď.
svatand
Junior

Odeslat příspěvekod prezdívka 27. 12. 2010 14:14

taky ji mám na zdi. držák HAMA naklápěcí.
nakonec to zatím dopadlo dobře.... vypodložil jsem televizi pod pravým držákem (pohled zepředu) a už jde slyšet jen tichý brum trafa při poslouchání z blízka. Deku jsem už dal pryč. Dokonce se dalo dívat na hokej ze 4m na MUTE .. 8-D ... Takže to jestli někomu brumí více či méně je podle toho jak ji má kdo postavenou a dotáhnutou. Snad to tak vydrží. Další hokusy pokusy se mi nechtějí dělat.

na netu se píše o šroubcích ale asi to nebudou šroubky po obvodu ale šroubky na pověšení televize. ty obvodové jsou utáhnuté dost a nemají na drnčení žádný vliv.
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod svatand 27. 12. 2010 14:22

jj, taky jsem je preventivně zkoušel ale s žádným šroubkem jsem nehnul...A ty na držáku mám pochopitelně dotažený na fest:-)
(držák http://www.kup-to.eu/d.620356.html)
svatand
Junior

Odeslat příspěvekod prezdívka 27. 12. 2010 17:06

my máme naklápecí a vyřešilo nám to okno co máme 8m před televizí. trochu jsme ji sklopili a odraz je fuč. ...

co říkáte na tenhle přehrávač.. moc se v tom nevyznám.
http://www.alza.cz/egreat-eg-r2a-d15037 ... heureka.cz
plusem je velký disk, přehraje hodně formátu a přez HDMI jde obraz zoomovat a měnit formát.. to přez USB v televizi nejde a strašně mě sere se dívat na širokouhlé nudle s černýma pruhama.
Připojení na internet a stahování filmů, připojení do domácí sítě.

v počítačí už došlo místo na disku a už mě nebaví pořád behat s flaškou sem a tam

nevidím v tom jedinej háček snad jen v hlučnosti disku. Třeba pomůže poladit šroubky :-)
prezdívka
Junior

Odeslat příspěvekod svatand 28. 12. 2010 11:42

Já se v tědlech přehrávačích nevyznám, ani mě totiž moc nezajímají...Odjakživa jsem jsem jel na plnohodnotné placky v případě DVD a teď i v případě HD na Blu-Ray...Snad někdo jiný poradí
svatand
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka