[Recenze] LG 50 PK550

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod CZBOB 28. 12. 2010 23:09

prezdívka píše:
co říkáte na tenhle přehrávač.. moc se v tom nevyznám.
http://www.alza.cz/egreat-eg-r2a-d15037 ... heureka.cz
plusem je velký disk, přehraje hodně formátu a přez HDMI jde obraz zoomovat a měnit formát.. to přez USB v televizi nejde a strašně mě sere se dívat na širokouhlé nudle s černýma pruhama.
Připojení na internet a stahování filmů, připojení do domácí sítě.

v počítačí už došlo místo na disku a už mě nebaví pořád behat s flaškou sem a tam

nevidím v tom jedinej háček snad jen v hlučnosti disku. Třeba pomůže poladit šroubky :-)

Tady je recenze a diskuze http://www.tvfreak.cz/art_doc-F5CED26CF2D8E344C12576AF004EBDD8.html
CPU:Intel Core 2 Duo E8400 (45nm Wolfdale) oc 3,8GHz
ASUS P5K Pro Gb LAN iP35
Paměť:6 GB DDR2 1066MHz CL7 Kingston
HDD:2x500GB Seagate B-ES 32MB SATAII,
SAMSUNG HD103SJ
GK:Gigabyte GTX460 1GB DDR5 GV-N460OC-1GI
LCD:HP2408h
CZBOB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Big S 18. 1. 2011 10:19

Při sledování televizních kanálů přes set top box od UPC (propojení scart-scart) je slyšitelné konstantní bzučení, které je při zeslabeném zvuku docela nepříjemné. Když používám jako zdroj signálu USB slot v TV nebo multimediální centrum připojené přes HDMI, je všechno v pohodě. Má smysl zkoušet koupit nový scart kabel, nebo co byste mi poradili?
PS: K TV nemám připojenou žádnou anténu a kromě MC nic dalšího.
Big S
Junior

Odeslat příspěvekod richie 18. 1. 2011 14:55

pri set top boxe od UPC (tusim ten zakladny handan5000 ci ako sa to vola) sa mi tiez obcas objavilo bzucanie - a to v situacii, ked som mal na boxe hlasitost nizsiu (cca 50%) a hlasitost na TV cez 20-30 ... ak som dal box na 100% na TV mi stacila hlasitost 10 a nebolo nic pocut .. ale tento vikend sa to uz neprejavovalo .. ale zda sa ze je to problem settopboxu (spracovanie signalu a odrusenie) ..
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Junior

Odeslat příspěvekod BigFoot007 19. 4. 2011 17:18

otazka - zvlada televizor dvb-c od UPC? a ked ano, tak zvlada aj DVB-C v HD? uvazujem ze by som zrusil STP box od UPC a kupil do telky kartu na kablovku
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2011 17:31

Ano zvlada. Len bude možno potrebne zvoliť pri ladeni inu krajinu ako Slovensko. Resp. je možne, že v aktualnom firmvery to už maju poriešene. To ale nemam overene.
Inak maš to napisane aj priamo v manuali. Čitať, čitať, čitať!
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod BigFoot007 19. 4. 2011 17:57

Ospravedlnujem sa Ryan:)
Este nie som majitelom, riesim nasledovny problem(trochu OT), povodne som mal objednanu LG 50PK950 (za cca 780€), lenze zrazu je vsade vypredana za tu cenu, dalsie kusy dojdu az za mesiac a budu za cca 1000€(dodavatel zvysil zase cenu).
Takze teraz som rychlo zhanal PK750/760, lenze ani tieto tv nikde nemaju skladom, a buh vi kedy budu a za kolko.
Takze sa mi podarilo v malle objednat PK550, ak je to pravda, tak vo stvrtok by som ju mal mat doma, otazkou je ci je to to naj riesenie. Povodne som vyberal z plaziem do cca 600€, s tym ze som nahodou zistil ze je aj 50 Full HD za 550-600€(PK350), lenze potom som dosiel na to ze je akcia na vyssie verzie, a 2x hdmi je mi fakt malo, plus THX a pod, tak ze si priplatim. Uz som vazne, ale vazne chcel tu 950, lenze nikde ju nemaju, a za 800€ uz nebude. Takze teraz mam objednanu PK550 za 750€(shopy ju maju uz za 630, lenze nikto ju az na mall.sk nema...)
No a teraz otazka, zobrat PK550, alebo zobrat Panasonic 50 palcovy S20E(stale cakam na prichod S30, ale ta je zatial v nedohladne). Ta S20 by bola lacnejsia ako PK550.
Alebo zobrat v 42 G30(to mi asi odporuci tuna najviac ludi), aj za cenu toho, ze je to "len" 107cm...
Alebo sa vykaslat na to, zobrat PK350 alebo PV350 od LG?

Chcem plazmu, doteraz som mal Panasonic 42PX70ea, je mi jasne ze cokolvek bude lepsie, zdroj bude digitalna kablovka od UPC(aj par HD programov), k tomu Xtreamer(nepotrebujem v TV prehravac vsetkeho, na to mam multimedialny prehravac), vzdialenost cca 3,2-3,4m, a nemam k tomu domace audio, takze tv bude musiet vystacit s vlastnymi reprakmi(tu som bol extremne spokojny s panasonicom, ktory hral genialne, aj s priestorovym efektom, a dokonca aj basoval).

Cenovo je to takto:
LG 50PK350 (600€) - ma ale len 2x HDMI, panel vraj ten isty co pk550 a vyssie modely(vyhoda), nema THX, ale vraj sa to da nejak nastavit do THX modulu
LG PV350(610€) - to iste co PK350, len novsi model...

Panasonic 50S20E(730€) - je to panak, s panakom som bol spokojny, ale cital som vela chvali na nove LG plazmy, tak ma to trosku stocilo na LG, inak v minulosti by som sa LG vyhol oblukom a bral jasne Panak

LG 50PK550(750€) - narozdiel od 350 ma 3x HDMI(2 mi pridu fakt malo), dalej THX certifikat, ale inak vlastne nic naviac oproti PK350, teda tych 150€ je mozno aj doslova vyhodeny za to 1 hdmi a THX...ci?

vopred dik za vsetky rady a nazory, uz som z toho jelen
BigFoot007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 4. 2011 18:20

To že ešte nie si majiteľom, ťa neospravedlňuje. :) Manualy ku všetkym modelom najdeš na stranke každeho vyrobcu.
THX nie je nič take exta, za čo by sa oplatilo priplacať. Je to zas len ďalši marketingovy trik.

Pokiaľ by som mal brať striktne kvalitu obrazu, tak ine ako G30 ti odporučiť nemôžem. Ale tam je to zas o menšej uhlopriečke. 42" na 3 metre je tak na hrane a 46" je zas drahy. S30 sa sice ešte nepredava, ale na trhu už je U30 (50" do 800€). To by nemusela byť zla voľba.
K novym LG modelom sa vyjadriť zatiaľ neviem. Nemam skusenosť, a ani recenzia zatiaľ žiadna.
Každopadne už si objednal, tak na tvojom mieste by som zatiaľ nešpekuloval a najprv sa poriadne pohral s PK550 a ak sa ti bude pačiť, kľudne si ho nechaj. Je to dobry tv. Prinajhoršom ho môžeš poslať naspäť.
Ryan Giggs
TV expert

Odeslat příspěvekod BigFoot007 19. 4. 2011 18:36

No zabudol som este jeden dovod napisat, preco radsej LG ako panak- mam male dieta, a LG ma sklo, zatial co panak nie, nerad by som po nejakom utoku malej vyhadzoval drahy telkac do kosa:)
BigFoot007
Mírně pokročilý

Předchozí stránka