od starší 23. 12. 2012 16:21
preboha, kto by uz kupoval vyrobky, ktore by mali povest, ze vydrzia len zarucnu dobu /cca 2 roky/ ? ja by som do SAMSUNGU, alebo LG nesiel, lebo maju povest /napr.oproti PANAKU/, ze su poruchovejsie, mozno to platilo pred 5-10-mi rokmi, neviem, ale zlej povesti sa vyrobca len tak lahko nezbavi, cize môj nazor je, ze áno, vyrobcovia setria kde sa da, ale urcite im zalezi na spolahlivosti a bezporuchovost ich vyrobkov.
k tej zivotnosti, u plazmy sa udava cca. 100 000 hodin /do poklesu jasu na polovicu pôvodnej hodnoty/, zivotnost LCD panela je pokial viem velmi vysoka, udavana zivotnost klasickych CCFL /?/ trubic, ktore sa pouzivali na podsvietenie, bola cca. 20 000 hod, potom ked prestali svietit dali sa relativne lahko vymenit, zivotnost LED diod, ktore sa zacali pouzivat na podsvietenie LCD panelov, je tusim tiez okolo 100 000 hodin a ako pisal kolega, to je asi tak, ze do smrti /teda technologickej/, niekde som raz cital, ze priemerna planovana zivotnost elektroniky v TV je 20-30 000 hodin cize cca. 10-15 rokov.
problem je v kratkej zivotnosti OLED displayov, u modrej farby vraj len okolo 10 000 hodin, takze tudy cesta asi nepovede ..., ale to uz som asi odbocil.
Naposledy upravil
starší dne 23. 12. 2012 16:27, celkově upraveno 1