To Ryan Giggs, MgX a další…… - vybírám taky Philips či jiný TV…
Aktuálně vybírám vhodnou LCD s edge LED do 25 tis, max. 30 tis, o úhlopříčce 46“ a více. Preferuji co nejlepší obraz v 2d, sledování jak v hodně osvětlené místnosti, tak i v přítmí, dále vestavěný DVB-S2, a jako bonus raději aktivní 3d (stejně v této kategorii je 3d ve všech TV). TV bude na zdi, takže i lepší pozorovací úhly potěší.
Momentálně vybírám mezi Panasonic 47WT50E a Philips 46PFL7007K. Pan momentálně za 26 tis, Philips za 29 tis. Obě dvě byly testovány na AV Manii a měl jsem možnost je obě vidět a porovnat v nasvětleném showroomu – stejní signál demo HD – nastavení v prodejně. Obrazově mi přijde Philips o trochu lepší, má přirozenější barvy než Panasonic. Podle mého má však lepší zobrazení detailů v tmavých plochách. Předmět, který byl na Panasonicu již celý černý, tak na Philipsu byla na předmětu k vidění jak černá, tak i detaily. A to podotýkám, že navíc byl obraz u Philipse znatelně kontrastnější s jasnějším zobrazením bílé, takže bych laicky usoudil, že tomu bude spíše naopak.
Co se týče pohybu, tak neduhy mají obě dvě, možná o chlup lepší Philips, ale ten měl o trochu více šumu v barevných plochách. Úhly stejné. Podotýkám, že jde o subjektivní názor, nastavení v prodejně, bez ladění a zkoušení vylepšovátek apod. Svoje hodnocení beru s rezervou, protože jsem jindy srovnával i plazmu VT50 s jiným Philipsem vedle sebe, kdy v showroomu bylo jak světlo, tak i zhasnuto. Po zhasnutí mě totiž velmi překvapilo to, že plazma Pan opět neměla v tmavých plochách tolik detailů jako Philips, který byl navíc kontrastnější s lepší bílou. Takže vzhledem k tomu, jak je všemi recenzemi a diskuzemi opěvována současná TV č. 1 VT50, muselo to být nastavením a na to není v showroomech čas ani podmínky. Na světle byly plazma šedivka nudná, a protože TV poběží hodně ve dne v hodně světlé místnosti, tak předem říkám, že ji nechci, i kdyby byla v noci 10x lepší.
D test beru s rezervou, ale tam Phil 7007 dopadl mnohem lépe než Sam série 6 a daleko lépe než Pan WT 50, hlavně, co se týče obrazu. Na AVForums a v jiných zahraničních testech jsou Pan WT50 DT50 apod., hodně kritizovány kvůli zobrazení černé.
Mám na Vás dotaz, jako na zkušené recenzenty a diskutéry, kterým prošlo hodně TV pod rukama, jak to vidíte s porovnáním obrazu uvedených 2 modelů, případně jaký byste zařadili do třetice? A jak to vypadá se současnou podporou a updaty ze strany Philipsu, který je za to dost kritizován. Prý podpora hrozná, a pokud nejsou chyby sw či fw schopni opravovat updaty a nutí zákazníka kupovat novější modely, tak sice průhledná politika, ale pro zákazníka na nic.
Můžete alespoň stručně naznačit porovnání uživatelských možností a rychlosti menu, nastavení obrazu, možnosti kalibrace, ladění sat stanic, jejich uspořádání apod.? Mým favoritem je momentálně Philips a samozřejmě se chci vyvarovat zádrhelům kvůli nemožnosti přeřazení sat stanic, nefunkčnosti netu, problémy s HDD apod. Dík, za jakoukoliv odpověď.