Stránka 6 z 8

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 09:27
od vladimir
Kysis píše: :!: Odpojil jsem TP Link a po 3 hodinovém testu nebyl žádný problém. Televize jela jak na satelit, tak na HBO GO. :!:
Takže konečně nějaký výsledek.

Navrhuji v TP-linku zkusit vypnout funkci UPnP (Menu Forwarding / UPnP), pokud je zaplá a podívat se na nastavení Network / LAN / IGMP Proxy a pokud je zapnutá, zkusit vypnout.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 09:41
od MgX
To by mě samotného zajímalo, jestli má UPnP aktivní/neaktivní. Já, co mám zkušenost u „běžných“ sítí se „SOHO“ routery, tak dosti často právě k vyšší spolehlivosti pomůže zapnutí UPnP.

Nicméně si obě zmíněné funkce zaslouží pozornost a experimentování.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 09:45
od vladimir
megdesign píše:Pochybujem, ze by si sa cez dve rozdielne IP dostal do jednakeho zariadenia,
Naopak, je naprosto běžné, že zařízení v režimu router (směrovač) mají dvě IP-adresy (LAN a WAN) a u Mikrotika je možné nastavit, že reaguje i na zadání WAN ip-adresy z vnitřní sítě.

megdesign píše:To, co ma tazatel zapojene doma, je zbytocne komplikovane a sietarsky nespravne
struktura.PNG
Co je na tom komplikovaného nebo síťařsky nesprávného? Měl by ses ještě hodně učit, než začneš vydávat takovéto posudky. Nenapadá mne, jak to zapojení zjednodušit nebo vylepšit.

megdesign píše: Ja by som skusil nastavit ten tvoj TP-Link na bridge...
Jak to myslíš? Dej sem návod, jak se to podle tebe dělá. WR841 ve webové administraci tuto možnost nemá a standardní řešení, kterým se to obchází (nezapojit WAN) už je použito.

megdesign píše:Vzdy ho vies reset tlacidlom vratit do default nastaveni /ak je nastaveny router ako bridge, sa do administracie nedostanes/
TY se tam nedostaneš, protože nevíš, jak.
Doma jsi to nějak splácal a protože jinou variantu neznáš, vnucuješ ostatním své amatérské řešení s defaultní IP-adresou, kdy se do administrace AP jde dostat jenom složitěji (ale ubezpečuji tě, že i tak to jde bez resetu do výrobních nastavení :D ) a korunu tomu nasazuješ, když tvrdíš že je to jediné správné řešení.
Tady to nastavovali lidi od providera, kteří se tím živí. Od samotného začátku ten TP-link funguje jako AP (=bridge ve smyslu vypnutý NAT, neplést s wifi-bridge) a do nastavení se lze bez problémů dostat (192.168.88.11).

MgX píše:To by mě samotného zajímalo, jestli má UPnP aktivní/neaktivní. Já, co mám zkušenost u „běžných“ sítí se „SOHO“ routery, tak dosti často právě k vyšší spolehlivosti pomůže zapnutí UPnP.
Ano v síti s routery.
Ovšem tady je možná funkce UPnP zapnutá na access pointu, kde nemůže smysluplně fungovat.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 10:30
od Kysis
Technik přijede ve čtvrtek.

Mám teda ještě něco zkusit? UPnP je zapnuto a IGMP Proxy nemůžu najít.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 10:44
od vladimir
UPnP zkus vypnout.

IGMP: pokud tam tu volbu nemáš (viz obrázek):
IGMP.PNG
tak máš starší verzi hardwaru. Nastavení IGMP bylo doplněno až do hardwarové verze 9.

Mimochodem, jakou HW verzi a jakou verzi firmwaru máš? Menu "Status" ve webové administraci úplně nahoře.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 10:55
od Kysis
Vypnul jsem UPnP a to IGMP tam nemám

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 10:58
od vladimir
Ještě mrkni na tu HW verzi a verzi firmwaru v TP-linku, může tam být nějaký softwarový problém, který mohli odstranit novým firmwarem.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 11:01
od Kysis
Firmware Version:
3.13.33 Build 130506 Rel.48660n
Hardware Version:
WR841N v8 00000000

Myslím si, že je to aktuální verze

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 11:08
od vladimir
Ano, je aktuální.

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 11:59
od Kysis
Tak vypnutí UPnP bohužel nepomohlo

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 13:24
od megdesign
uPnP nevypinaj.. to je sprostost... Prave uPnP pomaha zariadeniam Plug´n ´play lepsie behanie po sieti...

@Vladimir Ty si dalsi odbornik, co? ;-)

Nastavim WiFi kryptovanie /pripadne kanal/, vypnem DHCP server, odpojim router od napajania, zapojim spat a strcim LAN kabel z nadradeneho routra, kde DHCP je zapnute, do jedneho zo 4-roch portov LAN - Voaila - mam bridge z routra /svista s WiFi/ :-) WAN IP ani LAN IP nemusim nastavovat...

vladimir píše:Doma jsi to nějak splácal a protože jinou variantu neznáš, vnucuješ ostatním své amatérské řešení s defaultní IP-adresou, kdy se do administrace AP jde dostat jenom složitěji (ale ubezpečuji tě, že i tak to jde bez resetu do výrobních nastavení ) a korunu tomu nasazuješ, když tvrdíš že je to jediné správné řešení.
Tady to nastavovali lidi od providera, kteří se tím živí.


Hmmmm.... zaujimave, ze mne to doma nenastavovala firma, co sa tym zivi, ale ja a vsetko mi ide... Tu to nastavovala firma, co sa tym zivi a blbne to :-D Aj ty pracujes v takej firme? ;-)

vladimir píše:Nenapadá mne, jak to zapojení zjednodušit nebo vylepšit.


Vyhodit toho svista ;-) Je tam uplne zbytocny /v tom tvojom nacrtku.../

PS: Neurazaj cloveka, ked ho nepoznas... Mozno mam viac odsietovane, ako ty ;-)

PS2: Pridam aj ja neaku tu skicu, ako som to doma "splacal" :-))

Obrázek

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 14:19
od vladimir
Kysis píše:Ze switche vede UTP do 6 datových zásuvek a jeden UTP do routeru TP Link.

megdesign : Ještě pořád chceš tvrdit, že je tam ten switch zbytečný?

-- 3. 6. 2014 13:28 --

megdesign píše:Nastavim WiFi kryptovanie /pripadne kanal/, vypnem DHCP server, odpojim router od napajania, zapojim spat a strcim LAN kabel z nadradeneho routra, kde DHCP je zapnute, do jedneho zo 4-roch portov LAN - Voaila - mam bridge z routra /svista s WiFi/ :-) WAN IP ani LAN IP nemusim nastavovat...
...ale jenom do doby, než budeš chtít cokoliv změnit, třeba kanál. Profesionalita sama.
Mimochodem, IP-adresy jednotlivých zařízení (router a dva wifi-routery v režimu AP) ti nekolidují jenom nějakou náhodou, když jsi se o ně nestaral a nic nenastavoval?

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 14:45
od megdesign
vladimir píše:Kysis napísal:
Ze switche vede UTP do 6 datových zásuvek a jeden UTP do routeru TP Link.

megdesign : Ještě pořád chceš tvrdit, že je tam ten switch zbytečný?


Proste sietarsky by malo byt pasivne zariadenie /switch/ na konci topologie. Ten router je aktivne zariadenie za pasivnym, co nieje ok... mal by byt nastaveny na pasiv - tak ako som pisal ja.

vladimir píše:...ale jenom do doby, než budeš chtít cokoliv změnit, třeba kanál. Profesionalita sama.
Mimochodem, IP-adresy jednotlivých zařízení (router a dva wifi-routery v režimu AP) ti nekolidují jenom nějakou náhodou, když jsi se o ně nestaral a nic nenastavoval?


Naco budem menit kanal, ked som ho raz nastavil a funguje mi na vsetky wifi zariadenia? :-D

O akej kolizii IP adries splietas? Ved podradeny router NEMA pridelenu IP... Len zariadenia za nimi... Alebo mi chces povedat, ze aj switch /pasivne zariadenie/ ma svoju IP??? :roll:

Toto vidim, ked sa pripojim na hlavny router, co je hned za mikrotikom:

Obrázek

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 15:12
od vladimir
megdesign píše:O akej kolizii IP adries splietas? Ved podradeny router NEMA pridelenu IP... Len zariadenia za nimi... Alebo mi chces povedat, ze aj switch /pasivne zariadenie/ ma svoju IP???

Ano, opravdu tvrdím, že routerová část wifi-routerů má na LAN IP-adresu, která slouží pro vstup do webové administrace.
Děláš si legraci, nebo opravdu vážně si myslíš, že neexistuje? Změň si na síťové kartě počítače IP-adresu třeba na 192.168.0.10 a napiš do prohlížeče 192.168.0.1. Pokud jsou to TP-linky, divil bych se, kdyby se neobjevila webová administrace jednoho z nich (těžko říct, kterého a jak stabilní bude spojení, pokud jejich IP-adresy kolidují.)

Pokud by měly všechny tři zařízení 192.168.1.1 (TP-linky se starou verzí firmwaru), bylo by to docela... řekněme zábavné.

(A Ano, i switch by mohl mít svou IP-adresu, pokud by to byl switch s managementem.)

-----------------------------------------------
Kysis: Megdesign ti radí, abys kabel od Mikrotika, který v tuto chvíli vede do switche, zastrčil do TP-linka (do jednoho z volných LAN). Nenapadá mne, proč by to mělo něco změnit, jsou to dva switche v kaskádě, ale proč ne.

Druhá možnost je, zkusit zastrčit kabel od Mikrotika do WAN TP-linka, pak bys mu ale musel změnit IP-adresu na LAN, zapnout DHCP server, nastavit WAN na dynamickou IP-adresu (nebo ho zresetovat do výrobního nastavení a nastavit šifrování wifi) a televizorům nastavit dynamicky přidělované adresy. To bych možná nechal na ty lidi od providera, co mají přijít, pokud je nenapadne něco lepšího (nenajdou třeba kolize IP-adres nebo MAC-adres).

Re: Televize Samsung UE46F8000ST a UE46F7000ST a internet

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 6. 2014 16:12
od Kysis
Počkám do toho čtvrtka na technika