Akonahle vsak pretiahnem biele okno exploreru z monitora na TV, zacne sa plynulo podsvietovat obraz a cierna prestava byt ciernou. A zalezi, jak moc to okno pretiahnem na TV, ak je to napr. 1cm, tak uz vidiet, ze sa cela plocha obrazovky podsvieti a cierna je uz trochu do nadychu modra. Ak plynulo presuvam okno dalej a TV zobrazuje stale sirsi a sirsi kus toho okna, tak stupa jas na celej ploche dalej az sa z ciernej stane vcelku seda s pripadnym modrastym nadychom, ak sa nedivam na TV uplne kolmo.
Neviete, preco dochadza k tomuto inak nepeknemu javu? Nemala by mat TV local dimming? preco zvysuje intenzutu podsvietenia aj na uplne opacnej strane, nez je to potreba a tym kazi kontrast? Moze zato nejaky ten dynamicky kontrast? Nebol by som to nejak extra riesil, keby sa nejednalo zrovna o PVA panel s kontrastnom 5250:1 a ciernou 0.03. To uz vazne moj IPS monitor ma 5x ciernejsiu ciernu a to radsej ani nebudem porovnavat farebny kontrast a celkovo farby, ktore su tak o 3 urovne vyssie, nez na spominanej TV. Mam to iba zle nastavene, alebo je to normalny jav? Pokusim sa v noci, az bude dostatocna tma, natocit video o tom, co popisujem. Prijmam akekolvek tipy ci nazory, celkom mi to vadi..