Stránka 1 z 1

Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2015 18:00
od KLUC94
Zdravím,

Mám televizi panasonic viera(viz. název tématu) a NAS Seagate BlackArmor NAS 220. Do nedávna mi v pohodě fungovalo přehrávání přes síť. Teď však televize přestala aktualizovat seznam filmů.

Zkoušel jsem oboje zapnout a vypnout, vymazat film na NASu a v televizi byl stále v seznamu, když jsem ho však chtěl přehrát, vyskočilo pouze okno že se jedná o nepodporovaný formát. Nevím si rady jak donutit televizi aby načetla seznam znovu. Po zapnutí NASu ,televize píše že načítá položky ( a dokonce to i chvíli trvá jako by je vážně načítala) ale nenastane žádná změna.

Máte někdo nějaký nápad jak to vyřešit ?

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 8. 2015 19:08
od ...drát

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 8. 2015 11:46
od KLUC94
Ano, má

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 8. 2015 06:02
od megdesign
Ten Seagate BlackArmor NAS 220 nema v sebe ziaden DLNA server?

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 8. 2015 14:54
od KLUC94
No funguje jako DNLA server, a až doteď bylo vše OK.
Tak jsem vyzkoušel ještě projít fotky, filmy a hudbu přes Xbox 360 a filmy se mi nezobrazí vůbec, a fotky pouze starší co jsem měl na NASu.

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2015 10:38
od megdesign
A ten DLNA server v tom NASe je isto nejaky soft (bud origo bol v NASe, alebo doinstalovany). Skusal si pozriet stav toho DLNA servera? Pripadne ho vypnut-zapnut (myslim soft, nie NAS...), alebo preinstalovat?

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2015 16:53
od MgX
KLUC94 není to zřejmě Tvůj případ, přesto...

Televizory si dosti často pamatují některé věci, které by mohly klidně zapomenout s vypnutím. Tedy například cestu k DLNA serveru na kterém visí HDD. Stačí pak HDD odpojit, změnit cestu a televizor sice dál vypisuje přehled filmů na HDD, ale při pokusu o přehrání dojde k chybové hlášce.

Překontroloval bych kabeláž, zda je celistvá/nepoškozená. Neřešil jsi nějaké nové nastavení pro interní HDD v NASu? Jak je TV připojená k NASu? Přes LAN přímo, nebo využíváš mezikrok v podobě routeru? Je v routeru zapnuto UPnP?

No a protože jsem si teď všiml, že Ti to nechodí na XBOXu stejně jako na telce, problém asi nebude přímo v TV. Tudíž bych se zaměřil na cestu, nastavení, router atp.

(Kdyby byla chyba jen v TV... podíval bych se, zda nebyl aktualizován software televizoru a v té chvíli nedošlo k nějaké chybě. Řešením může být, opakuji může - nikoliv musí - aktualizace softwaru s následnou obnovou televizoru do továrních hodnot. Teoreticky by mohl pomoci i samotný reset.)

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2015 20:13
od KLUC94
Zjistil jsem že když ani když se k NASu připjím z PC jako k multimediálnímu zařízení tak se to neaktualizuje ( přes průzkumníka ano). Takže jsem se rozhodl dár NAS do továrního nastavení, zatím zálohuji věci, poté napíšu výsledek.

Kabeláž je v pořádku, Youtube apod. na TV jede, insterní nastavení HDD jsem neměnil, mezi TV a NASe je router (d-lind dir 300), UPnP je zaplé.

Takle vypadá rozhraní co se týče DLNA serveru:
Obrázek

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2015 07:26
od megdesign
UPnP je jedno ci je zapnute. DLNA nerozlisuje Universal Plug´n´Play...

Naco by mu bol NAS, keby ho mal pripojeny priamo na telku? Ako by sa do neho dostal z PC napriklad pre kopirovanie medii?

Skus to tovarne nastavenie toho NASu. Nemusis zalohovat nic. Vyber HDD von (predtym zisti, ak je diskov viac, aky tam je suborovy system pre disky - ci je tam RAID, JBOD,...), sprav tovarny reset, daj disky spat a malo by ich normalne zobrat. Ak nie, NEMEN RAID a JBOD a pod, ale disky vyber a odzalohuj v PC. Pri zmene suboroveho systemu zvyknu NAS premazat disky...

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2015 19:41
od MgX
Nezapnutí UPnP u kombinace router+TV+PC/NAS v některých případech způsobuje nekorektní chod, resp. neviditelnost disků. Nemám to z doslechu, ale z opakované osobní zkušenosti. Je mi tedy srdečně jedno, co DLNA vyžaduje/nevyžaduje.

Já nevím jak má připojený NAS, nejsem u něj doma. Tvůj dotaz je zcela mimo, když sám velmi dobře víš, kolik lidí je schopno techniku špatně nastavit/zapojit.

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2015 20:40
od megdesign
Osobne mam D-Link DIR-657 ktory ma podporu UPnP a ci je zapnuta, alebo vypnuta, je to NASu jedno.... Nad tym v topologii mam TP-Link TL-R402M (bez UPnP) ako hlavny (cize D-Link je ako "WiFi Switch") tiez to je NASu jedno. Pridelovanie adries robi logicky nadradeny router v topologii.

Zapajat NAS priamo na TV... to neviem, ci by aj ten najlajickejsi laik spravil... NAS si kupil asi koli SIETOVEMU ULOZISKU (cize pristup z viacerych zariadeni na sieti), nie ako nahradu USB HDD... ;-) Aj ked, ludia su rozni...

Je pravda, ze UPnP je "Cílem UPnP je umožnit jednoduché připojení periferních součástí počítače a zjednodušit zavádění sítí v domácnostech", ale z mojich skusenosti je to nepotrebne zapinat. Opakujem, z mojich skusenosti.

V tomto vlakne by som skor tipol zblbnutie systemu v NAS...

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 8. 2015 14:00
od MgX
Ze závěrů a informací zde prošlých, bych si také dovolil tvrdit, že zádrhel je v NASu a jeho nastavení/softwaru. Doufám jen, že tazatel nás bude informovat o řešení problému - výsledku.

Re: Panasonic viera tx-l42et5e problém s aktualizací filmů z NAS

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 12. 2015 14:58
od KLUC94
Chtěl jsem udělat ten reset ale měl jsem toho moc takže jsem se k tomu nedostal. Asi po 2 měsících se tam ty nově nahrané filmy objevili...
A včera jsem kopíroval další film, a zase nic. Tak teď se k tomu továrnímu nastavení dostanu a dám pak vědět.