Mockrát děkuji za Vaše odpovědi. Myslím, že už v tom mám celkem jasno. Ohledně VA vs. IPS, já měl za to, že IPS je lepší technologie než VA, ale je mi jasné, že není IPS jako IPS a VA jako VA. Mám celkem kvalitní monitor s IPS panelem a barvy + pozorovací úhly jsou super (oproti např. TN), ale ta černá opravdu není černá a pokud bych měl jen černé pozadí, tak se hodně projeví nerovnoměrné podsvícení a IPS glow efekt, ale na vše se dá zvyknout. Jenže monitor má 24 palců, ale jak to bude u TV, která má úhlopříčku 55 palců?

Asi už zabíhám moc do detailů. Ještě ohledně nízkého kontrastu u IPS, hodně koukám na filmy a na IPS monitoru černé pruhy nejsou prostě černé a trochu mě to ruší a není to prostě ideální. Proto bych šel do TV s VA panelem, ale tam zas nevím, jak je to u bílé barvy a taky aby nebyly celkově barvy přepálené, ale to asi řeší nastavení teploty barev. No TV budu kupovat nejdříve za měsíc, budu se stěhovat a jako mladý člověk do nového a vlastního bytu a tak celkem netuším, jaká bude situace za měsíc, hlavně pokud je to nějaký doprodej a ještě je TV vyhrazena jen pro pár eshopů

. Jinak jsem zatím pro ten Samsung. Ještě by mě zajímalo jak je to s propojením s PC nebo notebookem, určitě to půjde přes HDMI a TV použít jako monitor, tam by asi problém být neměl, ale co kdybych chtěl na TV hrát PC hry, dalo by se to bez nějakého omezení? Propojení s konzolemi by asi taky neměl být nejmenší problém. A snad už poslední dotaz. Dá se TV připojit na internet podobně jako třeba mobil, prostě bezdrátově přes Wi-Fi? Pokud ano, nemusel bych řešit, jak dostat kabel od routeru k TV a k PC.
PC: Intel Core i7 4790K, MSI GTX 970 GAMING 100ME 4GB, Gigabyte GA-B85M-D3H, 16GB DDR3 1600 CL9, Crucial MX100 256GB, Crucial MX500 500GB, Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Seasonic M12II Bronze 620W, Windows 10 Telefon: LG V30 ThinQ