od capt.forest 13. 11. 2016 13:54
Mám sony 55W805C, což je stejný tv jako w755C, akorát má 3D. Při koupi jsem se taky rozhodoval mezi těmito dvěma telkami (v té době ještě byla k sehnání J6272). J6272 má matka i strýc, tak mám možnost jakžtakž porovnat.
-Android se mi líbí více než tizen na samsungu. Tam mi připadá skoro stejné, co se týče rozvržení menu a tak, jak na 7 let starém samsungu - samozřejmě až na ty smart fuknce (snad jeden z prvních LED co se prodával, a který mimochodem jede celou dobu naprosto bez problému a na obraz si nemužů stěžovat).
-Dále u sony občas pomalejší reakce, hlavně po zapnutí tv (např. epg je dost zpomalené a zasekané, home obrazovka taky než se vše načte). V reakcích a rychlosti pohybu po menu je lepší samsung.
-Největším problémem sony je ale stabilita. Jednou za den se stane, že se tv prostě sama od sebe restartuje. Co jsem vypozoroval, děje se to u sledování tv, tak po cca 3 hodinách zapnutí (momentálně normálně přes anténu). Ale např při přehrávaní filmů nebo hraní na ps4 je to v poho. Před pár dny vyšla aktualizace (zlepšení stability tv), tak jsem myslel, že to bude ok, ale nic. Factory reset samožrějmě proveden, tak nevím čím to může být. Aplikací mám nainstalováno pár (kodi, vlc, plex, es file explorer a pár dalších). Stabilita u tizen asi bezproblémová. TV jede jak má.
-Obraz u obou podle mě super, stačí upravit pár nastavení.
Android je komplexnější než Tizen a není to tak zaběhnutá a vyladěná platforma, je třeba počítat s nějakými bugy.
Ani jednou tv neuděláš, co se týče obrazu, chybu (a o ten jde nejvíc).