Tak jsem tu po čase zpátky. Četl jsem tu mj. něco o strachu z kyselého mléka, než podojíme krávu. Geniální myšlenka! Ale k věci. TV jsem nakonec uvedl do továrního nastavení. Nechtělo se mně do toho, protože mám zkušenosti i s jinými typy Sony android TV. Udělal jsem toto krajní opatření, potom se prudil znovu vším tím osobním nastavováním do osobních preferencí. Jak jsem předpokládal. Několik dní jsem čekal jak se TV bude po tomto radikálním řezu chovat. Výsledek? Televizi to nepomohlo. Večer vypnu TV hlavním vypínačem na zádech TV. Druhý den po zapnutí často jen černá obrazovka s informačním pruhem programu nahoře, na kterém jsem TV předešlý den vypnul. Z YouTube do TV. Situace podobná. Jednou jde přepnout do TV jindy zase jen tma a zamrznutí. Nutnost restartu tlačítkem na zádech TV. Někdy jen přepnu z kanálu na kanál a zase tma - Opět nutný tvrdý restart. Když se to náhodou neděje, tak u kabelovky UPC čekám třeba i 15, 20 vteřin než se program objeví. Když ne, pomůže jen tvrdý restart. A tak pořád dokola.

S tím, že pomůže jít do továrního nastavení, když je nasnadě, že se nepovedl nový firmware je jen chiméra. Tento postup u mých několika android TV NIKDY nepomohl. Jsem tedy nedočkavý na opravu od Sony, která chci věřit bude brzy a pomůže. Když ne, půjde teprve do servisu, když je stará jen půl roku. S předchozím firmware šlapala bez jakýchkoliv potíží, jako po másle. Toto je informační sdělení. Všechny komentáře o tom jak něco dělám špatně nebo jinak než se má si tedy prosím pro příště odpusťte. Příští komentář případně až po nové opravě.