Nazdar pani, moj prvy prispevok tu

. Kupil som tuto TV v akcii a musim povedat ze ju milujem a nenavidim zaroven.
Zobral som ju ako nahradu za moju tusim 12-14 rocnu TV samsung le37b650. So samsungom som bol uplne spokojny co sa tyka obrazu (naozaj neklamem) aj funkcii, v podstate som nemal dovod menit, len som chcel uz vacsiu uhlopriecku. Cakal som kedy sa samsung pokazi alebo na nejaku slusnu ponuku v mojom planovanom rozpocte. Ked sa objavila akcia na tuto sony, precital som si recenzie a fora a siel do toho, za tu cenu OK. Teda cena padla na 729€ a v nay ponukali navyse 10% zlavu na kartu, takze konecna cena pre mna je 656€. Nie som zaryty fanusik ziadnej znacky, vzdy si kupujem vyrobok s ohladom na pomer cena/vykon bez preferencie znacky, takze som nemal predsudky samsung/sony.
No a podme k TV, musim si vyliat srdiecko.
Obraz je fajn, ale som sklamany. Cakal som ze ked prejdem z 12 rocnej LCD telky s neviem akym podsvietenim ze padnem na zadok...pocit ako ked presadnes zo zigulaka do oktavky....a ja mam pocit ze sedim vo vyjazdenej fabke...ako obraz je fajn, ale zeby som bol z toho odvareny povedat nemozem, skor ma tesi vacsia uhlopriecka z 37 na 55 palcov a tenke ramiky. Urobil som si svoje nastavenia, expert1 som musel zmenit na "teplu", lebo pozerat sa na zltu bielu nemienim, naozaj nechapem ako to moze niekto preferovat este aj tu na fore. Nastavenia som potom porovnal s tymi na rtings a celkom sme sa trafili

.
No a teraz veci co ma trapia a kazia radost z telky.
ovladac - na rozmiestnenie tlacidiel si zvyknem, ale nezvyknem si na nutnost mierit ovladacom presne na stred diody, lebo inak TV nekomunikuje. samsung ovladac stacilo namierit na plafon a ovladal som co som chcel, tu sa citim ako sniper. Co za debila toto vymyslelo.
sony prehravac videi - prehodil som svoje 2 disky zo samsungu do sony, TV disky zaregistrovala a naindexovala obsah. Fajn, vidim vsetky filmy a serialy. Pustim si na skusku film, po 39 minutach sa obraz zasekne a nejde. Vypnem prehravac a zistujem ze disky sice vidi, ale obsah prazdny. Tak spustim kodi a ten obsah vidi a v pohode vsetko prehrava. Co za debila vymyslelo sony bloatware.
TV nevypina disky - nepouzitelny sony prehravac som teda nahradil super softom, no problem je ze sony po vypnuti TV ovladacom po prejdeni do standby proste nevypne disky. Pri USB flash mi to nevadi, pri externom 2,5" disku mi vadi ze sa donekonecna toci.
vysoka spotreba - ze je zariadenie "B"cko som vedel pri kupe, ale ze vyssie spomenuty problem s USB diskami bude drzat standby spotrebu na 25Wh som naozaj necakal (zapnutie TV mobilom a podobne funkcie mam vypnute)....pribeznom pozerani je to 150Wh a psp4 180wh, s tym problem nemam.
Zatial neviem ako budem riesit tie disky. Mam tam obsah co denne sledujem a naozaj sa mi nechce behat k TV aby som zapajal do tv disky ked chcem nieco pozerat a mysliet na to aby som ich po pozerani odpojil. To mozem chodit rucne prepinat programy ako ked som bol dieta

. Ako pozriem si netflix, hbo go a uzijem si 4K a dolby vison, ale ked sa chcem len rychlo najest, tak si pustim z disku priatelov v SD kvalite...to mam tak na jeden diel.
Preklinam cloveka co tu na fore zmienil ze TV je ako zrkadlo....dovtedy som to nevnimal a dnes som si so slzou v oku pri tmavej scene zakyval do TV ze ahoj filmova hviezda, ja sa tam vidim aj s celou sedackou, bomba!!! Diky

Repraky su, chcel som im dat 5tku za extra plechovy zvuk, ale ohodnotim ich na 4ku ako dostatocne. Keby som nic ine nemal, tak sa s nimi zmierim, no uz len obycajny xiaomi soundbar posunie zvuk o levely vyssie. Mam aj 5.1 domace kino, to sa mi zatial montovat nechce.
Takze tolko moje "dojmy" z tejto celkom ospevovanej telky