Stránka 60 z 74

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2020 13:09
od BLAZ67
gembi píše:Při přepínání programů na DVB-T2 se mi na informační liště nějakou dobu zobrazuje název předchozího pořadu až po chvíli naskočí aktuální. Např. ráno koukám na ČT1 na nějaký pořad, poté přepnu jinam, případně televizi vypnu. Když jí večer zapnu a přepnu na ČT1, tak tam vyskočí název toho pořadu na který jsem tam koukal ráno, až po chvíli se to aktualizuje. Dělá to taky někomu, případně lze to nějakým nastavením změnit?


Dělá, ale nějak mě to netrápí. Spíš bych potřeboval poradit jak vymazat všechny uložený kanály. Jsem myslel, že když spustím automatické ladění a to stopnu, tak se smažou. Nesmažou. Potřebuju znovu manuálně naladit pouze některé vysílače, nechci automatické hledání a pak třídit a mazat 120 programů :-/

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2020 16:15
od zoul
Ahoj,
Na úpravu kanálů používám nástroj přímo od Sony (Sony Channel Editor)
https://www.sony.cz/electronics/support ... s/00016025

Naladíš kanály - vyexportuješ na USBčko - v PC načteš a upravíš - uložíš - v TV zase načteš.

Jenda

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 07:26
od karsat
Ahoj, cca před rokem si bratr pořídil 55 F9005.
Za cca 2 měsíce se mu začaly dít problémy viz níže, nějak jsme to v té chvíli neřešily, ale nyní mu to samozřejmě vadí víc a víc.

Reklamace ?



viz. níže popis problémů:

1. Zamrznou programy, takže je nejde vůbec přepínat, nefungují číselníky na ovladači a ani šipky pro přepínání programů. Je nutné odpojit TV od zdroje napájení, tedy vytáhnout vidlici ze zásuvky a pak počkat až TV znovu naběhne.

2.TV se sama od sebe vypne a poté, až se nabutuje, tak se sama rozjede.

3. Při vypnutí TV dojde k vypnutí obrazu, ale zvuk je stále slyšet, cca po dobu jedné minuty, pak se vypne.

4. Hlásí chybovou hlášku "Nepodařilo se připojit na internet", nebo tak nějak podobně.

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 10:22
od vecino
@karsat: Má bratr v tv poslední firmware (6.6545): https://www.sony.cz/electronics/support ... /downloads ?

Zkoušeli jste factory reset? Pokud to nepomáhá, tak reklamace / servis.

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 13:32
od Ammoni
vecino píše:99% tv mají 100Mbit síťovky a říkám, že jsou dostatečný. Byť to jsou relativně hw slabé a v praxi dávají cca 80-85Mbit. Pokud si něco pustíš přímo z lokální sítě třeba přes Sambu nebo klidně i přes Cinema Stream a podíváš se do chytrýho switche s nějakým managementem na grafy, tak zjistíš že datový tok se pohybuje od cca 5 do cca 70Mbit max ... takže je to jen o tom, aby sis nastavil dostatečný kešování pro Kodi a nemáš problém. Na síťovce to rozhodně nestojí. Mám Kodi i na XBoxu s 1Gbit síťovkou a nad 80Mbit nikdy nejdu ani u 70GB+ HDR filmů.


Díky za rady.
Zvětšil jsem cash u KODI, co mi to povolilo, na nějakých 250MB. Trochu se to zlepšilo, ale filmy nad 50GB se pořád dočítají.
Zkusil jsem tedy KODI nahodit i na Xbox One. Tam mi to umožnilo zvětšit Cash na cca 450MB - ani to nepomohlo :(

Ještě obecná otázka k Netflixu. Vím, že nikde nejde explicitně nastavit kvalita přehrávání.
Mám zaplacený nejvyšší tarif, v účtu nastavenou vysokou kvalitu přehrávání. Když si změřím rychlost připojení TV přímo na servery Netflixu (Fast.com) - mám stabilních 55Mbit/s (doporučeno je alespoň 25)
Přesto se mi nic nespustí v 4K rozlišení, ale všechno jede 1080 - ověřeno přes INFO tlačítko.

Nějaký fígl, jak to rozchodit?

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 14:07
od vecino
@Ammoni: Z jakýho zdroje ty filmy pouštíš?

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 14:33
od qwer4
Pozri si v KODI či nemas nastaveny vystup na 1980x1024.

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 14:34
od vecino
Víte někdo jak funguje / co dělá reálně (nastavení - napájení) ten úsporný režim: vypnuto / střední / vysoký? Nepozoruju nějaké rozdíly. Díky

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2020 20:00
od karsat
vecino píše:firmware (6.6545)


Hele mrknu u něj, ale předpokládám že určo nee,
ted jsme přes tel zjistil že ma verzi FW: pkg6.5629.0177eua

koukám na stránku co jsi mi dal a předpokldám že update firmwaru TV bude easy, doufam :-)

zde video co to dela:
http://leteckaposta.cz/443664882

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2020 20:26
od r.mrazik
zdravim,
nakonec jsem tuhle bednu taky poridil a potreboval bych pomoct s nastavenim
mam stereo receiver Pioneer SX-S30DAB, ktery podporuje lepsi "prostorovy" zvuk,i kdyz mam jen stereo
U starsi LG televize jsem dokazal nastavit funkci bypass, ze zdroj zvuku (usb pripojene k TV) sel do receiveru a pak z toho lezlo to umele 5.1 DTS
Bohuzel u tohodle Android TV to nejak nemuzu nastavit...porad mi receiver ukazuje jen stereo...vypada to, jako kdyby ten zvuk srotovala ta tv a to ja nechci...
je nekde nejaka volba,aby ten zvuk sel primo do toho receiveru

propojene to mam HDMI ARC...

diky

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2020 20:50
od rosswell
Me zase posledni dva dny trapi to ze televize ve vypnutem stavu nejde zapnout,musi se vypojit z elektriny a az pote reaguje na ovladač.Neni to pokazde ale treba 1x za den to proste nejde pustit :( v tv mam jen kodi,netflix a hbo nic vic.Nevim jestli to davat na reklamaci nebo zitra mozna nahraju nejnovejsi software z netu.Nevim proc ale tv mi ukazuje ze mam nejnovejsi update ale vim ze na netu je vyssi verze.

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 09:21
od buco4959
Mne sa to stalo taktiež že som nevedel zapnúť,diaľkové nereagovalo.Potom som niekde čítal aby som vytiahol z usb kľúč.Kľúč dávam len keď niečo nahravam.A od vtedy mám pokoj.Možno vám to pomôže.

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 12:00
od vecino
@rosswell: Jo kór jestli tam máš ještě Android 7.0, tak je nezbytný udělat update manuálně přes USB - mrkni na můj post o pár příspěvků výše. Máš tam link na aktuální fw.

-- 13. 1. 2020 12:11 --

Včera jsem na telefon natočil můj problém, který jsem zde popisoval. Ne pokaždé, ale někdy se mi stane, že když zapnu hru, tak v menu té hry nahodile problikávají bílé pixely. Když hru spustím, tak během hry problém není a vše je ok, ale menu takto zlobí. Pokud tv restartuji, tak pak je to ok. Jsou dny když to pustím a žádný problém není ... pak zase jo - prostě se to neprojevuje vždy.

HDMI kabely mám cajk - měli by zvládat 8K@60 ... konzultoval jsem to se servisem, tam mi řekli že může být problém s kompatibilitou v rámci "vylepšeného režimu hdmi", že prej výrobci nedodržují jednotný standard apod. No nevím no. Neřešili jste někdo něco podobného?

Předem se omlouvám za kvalitu videa:
https://drive.google.com/file/d/1ZWbY0x ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1brRCdK ... p=drivesdk

Díky

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 13:35
od Ammoni
vecino píše:@Ammoni: Z jakýho zdroje ty filmy pouštíš?

NAS - Synology DS218play - propojeno kabelem přes ASUS RT-AC58U, protokol SMB

Re: Sony KD-55XF9005 [obecná diskuze]

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2020 14:33
od vecino
Takže gigabitová LAN - tam by neměl bejt problém s datovým tokem.