teď po dlouhodobém nastavováním a flashováním/přehráváním různých verzí softwaru můžu konečně konstatovat, že všechno funguje jak má.
Pro moji úplnou spokojenost akorát chyběla podpora HBO GO, nepodporuje 4k obsah jako třeba Netflix, ale moje angličtina není tak dokonalá, abych si mohl troufnout sledovat filmy v anj dabingu a HBO GO má tu podporu čestiny přecejenom lepší

Snažil jsem zprovoznění HBO GO řešit pomocí multimediální centrum zvané KODI, ale neúspěšně. Dělal jsem to podle tohoto návodu, ale buď jsem nedodržel všechny kroky, nebo jsem to neuměl, tak jsem to vzdal, až do teď kdy se právě na polském forum objevila (nebo prvně možná na italském?) nová verze v528, která opravuje chyby a pak vám už HBO GO fungovat konečně bude. Nebyl to jen problém můj, byl to globální problém a na polském forum je na to přímo zalozené téma.
Podle mě Kodi je dokonalý nástroj, jak můžete zvednout úroveň televizi o ještě lepší interface. Kdyby nebylo pár videí na YT, jak kodi nainstalovat a jak jej používat, myslím, že by dost lidí mělo problémy, není to úplně jednoduché jak nainstalovat třeba windowsy, ale když tomu strávíte pár hodin, tak to zvládnete.
Když je k této televizi přímo založené téma, napadá mě se sám sebe zeptat, jestli můžu TCL doporučit

přirovnal bych to ke starým časům android telefonům (nebavíme se o vlajkových lodí za X desítek tisíc jako ani o vlajkových lodí TCL), kdysi jsem měl Xiaomi Redmi 1s, software od výrobce se mi lagoval a vydrž na baterii byla katastrofální, po dlouhodobém hledáním na zahraničních forech (XDA) jsem telefon ruzně flashoval, nahrával nové ROM, kernely, scripty apd. a to samé bych přirovnal k TCL, papírově vypadá dobře, ale software pokulhává ze strany oficiální podpory TCL, buď se na ně čeká dlouho, nebo budete muset zavítat na polské TCL forum a krkolomně si obsah překládat do češtiny pomocí "přeložit stránku" všechno toto zabere čas, váš volný čas.
Co je ale pozitivní zpráva? pokud se nebojíte do android systemu zasahovat, pokud se nebojíte flashování, jste trpělivý a věříte, že komunita lidí může alespon částečně chyby androidu odstranit, tak je to TV přesně pro vás, protože prosím (jako neúplný znalec TV) si uvědomte, že kupujete TV za 13k a ne za 20k, pokud chcete všechno tohle obejít a koupit si TV stylem chci zapojit a dívat se, tak si připravte podstatně budget větší, protože tohle je android a jak známe android z telefonu, i tady na TCL vám může spadnout aplikace

Díky za přečtení mé amaterské "recenze", chtěl jsem se jen k tomu tak vyjádřit třeba k těm, kteří o TV a její koupi uvažují. Snad jsem neporušil nějaké pravidla. bb