skorky píše:https://www.cnews.cz/uhd-alliance-filmmaker-mode-tv Zajímavé

To moc zajímavé není, pokud dojde k omezení možnosti si režim volně přepnout jinam, resp. zpětně aktivovat funkce pro vyšší plynulost atp. Jestliže někdo omezí možnosti uživatele - jeho svobodné rozhodnutí, je to hnus. Takže doufám ve zdravý rozum. Mimochodem - již dnes existují režimy FILM/KINO, které dosti často mají dopočty vypnuty, či omezeny. Najednou se honem vymýšlí cosi „zázračného“.
indeshit píše:Nebe je modrý, voda je mokrá a film se seká.
... a já se dívám na modrý nebe, cítím mokrou vodu a sleduji plynulé filmy, protože se opravdu nechci trápit nějakou umělou vymožeností, která preferuje sekání pohybu. Jak jsem zde mnohokráte psal. Přirozený obraz televizoru je takový, který se co nejvíce blíží realitě světa, kterou oko vidí a mozek zná. Vše ostatní je umělotina, kterou někdo z nějakých důvodů vnucuje divákovi. Samozřejmě za cenu diskomfortního zážitku, který s přirozeným prostředím má málo společného.
Nechápu, jak může někdo lidem opakovaně vnucovat své preference a nenechat je svobodně rozhodnout. Jen opravdu hlupák by mohl mít radost z vymazání volnosti při přepnutí jednotlivých obrazových profilů a nastavení tak, aby si každý svobodně vybral.
Pohybuji se v prostředí výběru televizorů již mnoho let. A lidé nejen kolem mně mají rádi plynulejší obraz. Ne telenovelový, ale tak něco mezi. Nicméně s - pokud možno - aktivním vylepšením pohybu. I kdyby si ale chtěli zapnout telenovelu, anebo vypnout cokoliv. Mají možnost. A já jim bránit a vyčítat cosi podobného nebudu. Je to jejich volba, jejich oči, jejich zážitek.