Stránka 1 z 1

Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:05
od Martyy
Ahoj, snažím se připojit smart tv k internetu pomocí kabelu, ale nedaří se mi to... Koupil jsem tento kabel, jeden konec jsem zastrčil v routeru do portu LAN2 TV a druhý konec do TV (Network). Po připojení se ale na routeru nerozsvítí dioda LAN2 a TV se nepřipojí. Zkusil jsem ostatní porty (LAN1, LAN3 a LAN4) a nic. Přitom, když odpojím kabel z portu LAN1 vedoucí k PC a dám ho do jiného portu, tak se dioda hned rozsvítí a internet funguje i na jiném portu. Co prosím vás dělám špatně? Díky

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:18
od MgX
Přečti si návod. Porty jsou zřejmě blokovány pro jinou službu. Takže stačí je přehodit na 4x internet a máš vyhráno, nebo alespoň zkontrolováno.

Z druhé strany je divné, že by byly blokovány všechny 4 a nefungovalo to ani tam, co je PC. Teoreticky lze připustit chybu kabelu. Zkus odpojit kabel od PC a připojit s ním router k TV. Vidíš změnu? Příště bych raději koupil CAT6 kabel. Ano 5e bohatě stačí, ale... Ne CAT 5e kabel sám o sobě fungovat má, takže chyba ve specifikaci není. Jen může být chyba v kabelu.

-- 11. 7. 2019 19:25 --

Mimochodem, zkus ještě po propojení TV odpojit od napájení a následně znovu zapojit a v menu přejít na položku SÍŤ. V ní zkusit proklikat nastavení. Stejně tak bych ještě odpojil od napájení modem a znovu spustil.

-- 11. 7. 2019 19:26 --

Co máš přesně za televizor?

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:30
od jito
Já to tipuji na nefunkční kabel,nebo síťovou kartu v TV.
Diody v routeru by měli blikat při připojení jakéhokoliv zařízení,bez ohledu na připojení k síti nebo přístupu na net.

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:37
od MgX
Máš pravdu. Přemýšlel jsem nad tím taky. Nicméně netuším, co se dělo s modemem a jestli si tam někdo něco nezkoušel. Proto není od věci stav překontrolovat. Odzkoušení jiného kabelu je rychlé a dává jasnou odpověď. Tím bych pokračoval.

Možná bude něco ve FW TV. Případná aktualizace, reset a nové nastavení by taky mohlo zabrat. Zatím ale netušíme, jestli se jedná o nový TV, či starší, a co je to za typ. Mrtvé síťovky v TV už tu, pokud se nepletu, také byly. Tam jedině servis/reklamace.

-- 11. 7. 2019 19:38 --

Martyy napiš co máš za TV. Umí Wi-Fi? Tam dojde k připojení na internet?

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:47
od Martyy
Tak vyzkoušel jsem přenastavení portů, jiný kabel a bůhví co ještě, morduju se s tím přes hodinu a nakonec pomohlo vytáhnout televizi ze sítě a po zapojení se dioda rozsvítila :-). Jinak jde o Philips 50PUS7303. Díky za rady.

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:48
od MgX
Kdybys napsal, že máš Philips, rovnou bych Ti řekl, ať ji zkusíš vytáhnout ze zdi a znovu zapojit :-)

Takže už to jede?

BTW: aktualizuj si v TV software. U Philipsu povětšinou velmi důležité!

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:49
od Martyy
Jo už to jede. Díky moc :-)

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:50
od MgX
Paráda. Hlavně, že to jede a nemusí se volat servis :-)

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:56
od Martyy
Před tím jsem fungoval přes wifi, ale každý seriál se vždy několikrát seknul, takže to nebylo moc použitelný. Doufám, že to bude přes kabel lepší.

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 19:59
od MgX
Mělo by to být lepší určitě. Nicméně nastat může cokoliv. Když tak sem napiš.

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 20:01
od Martyy
Ještě mě napadlo, dá se zároveň s kabelem zapnout i wifi (kvůli propojení s mobilem)?

Pokud ano, tak přes co pak půjde internet v tv? Nastavuje se tam někde priorita nebo má přednost kabel?

Re: Propojení TV a routeru kabelem

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 7. 2019 20:10
od MgX
O tom, že by se nastavovala priorita Wi-Fi/Kabel nevím. V každém případě jde odzkoušet aktivaci Wi-Fi. Ta může jet jen pro direktivní spojení s mobilem, bez prostředníka - modemu.

Ale i přes Wi-Fi modem/router by mobil mohl s TV komunikovat. Ano, nemusí, resp. nemusí zcela/nemusí být dostupné některé funkce.