Stránka 2 z 2

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2019 12:55
od thomas28
Pokud chceš jen KODI, stačí ti X96mini TV box 2GB RAM a ten android přehrát Linux distribuci Coreelec, běží to parádně, včetně 4k :) funguje i Hdmi cec, takže stačí ovladač od TV, vice info tady https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-coreelec--2447

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2019 13:26
od gondek
Jeste je muzete zkusit Raspberry Pi 4, verze se 2GB RAM by mela stacit a je to hodne podporovane.

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2019 13:33
od thomas28
gondek píše:Jeste je muzete zkusit Raspberry Pi 4, verze se 2GB RAM by mela stacit a je to hodne podporovane.


Na Raspberry Pi 4 doporučuji Libreelec distribuci https://libreelec.tv/raspberry-pi-4/

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2019 17:20
od MgX
RPi 4 zatím nedoporučuji kvůli neodladěnému HW, který vykazuje vysoké teploty. Pokud se už něco změnilo, omlouvám se za desinformaci.

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 05:11
od dede
Chlapi, ta krabička umí přehrát IPTV Sledujemetv i videa na sdíleném disku?
Nechce se mi vyhodit 30tis za televizi a u nás je hodně špatný signál (nějaký blbec to tu ruší).

Díky

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 08:56
od MgX
Rušení signálu lze nahlásit. Příslušná instituce provede měření. Když zjistí zdroj rušení, udělí pokutu a teoreticky by měla přimět osobu, která rušení způsobuje, takový systém vypnout, či doladit.

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 10:04
od myscho123
Používam mediabox Tesla MediaBox QX8 Pro a som úplne spokojný

V pohode zvláda cez KODI aj 4K HDR cez HDMI, má skoro ako jediný 1Gbps LAN (hodí sa napr na prehrávanie filmov z NAS) a celkom pohodlné infra diaľkové ovládanie. Pre správne fungovanie so 4K a zvukom DTS treba nainštalované KODI vymeniť za novú verziu z Google Play.

Existuje ešte klon od Elvoveo - Evolveo MultiMedia Box M8, ale ten je taký nejaký plastovejší a musel som ho vrátiť, lebo sa tam po prvom dni pravdepodobne utrhol HDMI konektor vnútri (vypadával obraz a konektor cvakal pri pohybe hore-dole), celkovo Tesla pôsobí hodnotnejšie.

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 10:24
od maro2455
Ja nto chci mit opravdu jednoucelove na Kodi, problem je ze to potrebuji mit pres AVR kvuli zvuku. V tom pripade mi nepujde ovladat dany box za pomoci tv ovladace ze? Ono pouzivat tri ovladace me desi (o2tv, avr a android box). Ten od o2tv celkem dobre zvlada ovladani tv, jenze na me starsi samsung tv spatne funguje hdmi-cec - zapnout a vypnout avr musim rucne a taky zvolit vstup hdmi2 pro o2tv box.. ovladani hlasitosti je ok. Pokud mi k tomu pribude treti ovladac tak to bude porod, hlavne pro manzelku.. Nevite zda by se to dalo nejak zjednodusit? (Ano vim ze nova tv s androidem do ktere bych dal primo kodi by to resila, ale na to ted nemam prioritu financi)
Diky!

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 22:39
od paulo78
Raspberry nepodporuje 4K, a HDR. Myslim veľký minus ori sledovaní filmov cez Kodi
Ja mam Nvidia Shield,ano je to android,ale ide to perfektne.
Škoda ze to nezvláda Dolby Vision. To zvlada Apple TV

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2019 23:17
od leroj
taky můžeš propojit TV Box přímo s TV a zvuk vést do AVR optikou. Nevýhodou je, že přijdeš o zvukovou stopu DTS HD A TrueHD, které optikou neprolezou. Jak to bude potom s ovládáním netuším, ale smířil bych se s tím, že jich holt na stole pár bude. Já už se dopracoval k osmi ale na stole jsou jen čtyři :) a zbytek je jen po ruce...

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 9. 2019 09:32
od dede
paulo78 píše:Raspberry nepodporuje 4K, a HDR. Myslim veľký minus ori sledovaní filmov cez Kodi
Ja mam Nvidia Shield,ano je to android,ale ide to perfektne.
Škoda ze to nezvláda Dolby Vision. To zvlada Apple TV


To nezvládá kvůli výkonu, absenci nějakého čipu nebo soft?
Díky

Re: Android TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 9. 2019 07:05
od evlo
maro2455 píše:Ja nto chci mit opravdu jednoucelove na Kodi, problem je ze to potrebuji mit pres AVR kvuli zvuku. V tom pripade mi nepujde ovladat dany box za pomoci tv ovladace ze? Ono pouzivat tri ovladace me desi (o2tv, avr a android box). Ten od o2tv celkem dobre zvlada ovladani tv, jenze na me starsi samsung tv spatne funguje hdmi-cec - zapnout a vypnout avr musim rucne a taky zvolit vstup hdmi2 pro o2tv box.. ovladani hlasitosti je ok. Pokud mi k tomu pribude treti ovladac tak to bude porod, hlavne pro manzelku.. Nevite zda by se to dalo nejak zjednodusit? (Ano vim ze nova tv s androidem do ktere bych dal primo kodi by to resila, ale na to ted nemam prioritu financi)
Diky!
Tak a96x ma amlogic podporovanej a gce