od oookoook 14. 11. 2019 23:26
Ahoj,
řeším teď úplně stejné dilema. Jen tedy ten rozpočet je striktně do 20 tis., kreditku od Mallu ale kvůli tomu pořizovat nebudu. Nakupovat budu na Alze, s kupónem na 1500. KAždopádně na Sony XF9 nebo Samsung Q70 už to nevychází.
DVB T2, převážně asi večer. Vzdálenost 3 m, z příma (takže nejspíš VA a kolem 55"). Je to pro rodiče, žádné funkce Smart TV, operační systémy z hlediska pokročilých funkcí nebo aplikací nemá smysl řešit, spíš aby to bylo rychlé na běžné ovládání. Třeba webOS (v 1-2 roky starých TV) v LG mi v tomhle přijde docela OK. 100 Hz taky není potřeba řešit, hry se na tom hrát nebudou.
A teď - co vybrat?
Samsung 55RU8002 - ten tu padnul, ale tu bych si koupil spíš já na hry, jeho hlavní výhoda je asi 100Hz
Samsung QE55Q60 - to se mi líbí asi nejvíc, je QLED opravdu výrazný pokrok oproti tradičním VA, jak tvrdí Samsung?
Panasonic TX-58GX810E - ten tu lidé doporučují, dá se s Q60 nějak porovnat?
Philips 58PUS7304 - Ambient Light je fajn a tohle by měl být VA
Sony Bravia KD-55XG8596 - v těch Sony se nemůžu vyznat, tohle je Android TV, proč je levnější než ta níže? Jsou na tom obrazově stejně?
Sony Bravia KD-55XG7077
A teď záhada - byl jsem se podívat v Datartu, kde měli převážně Samsungy a jednu LG. - 55UM7660 - což by měl být IPS. A ta LG měla v tom obchodě obraz o třídu lepší než právě třeba 55RU8002. Černá byla černější, barvy jasnější. Nedokážu říct, jestli ten obraz byl věrnější originálu, ale rozhodně se na něj koukalo lépe. Z celé té řady TV, kde visely i jiné značky, ta jediná LG prostě dost vyčnívala. (s Q60 se mi to nedařilo porovnat, protože nebyly vedle sebe). A teď čím to? Je to jen podlá strategie Datartu, která LG jako jedinou správně nastavila, nebo se to dá vysvětlit nějak jinak?
Díky!
Nokia Lumia 620