Stránka 1 z 1

TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 12. 2019 12:04
od Matej_SvK
Zdravím, neviem či som v správnom vlákne, ale nechcem pre takúto drobnosť zakladať nové vlákno. Mám TV Philips 55PUS7303 a TV prijímam prostredníctvom STB pripojeným do HDMI 1. Mám zapnuté CEC, HDMI1 som označil, že je tam pripojený HD digitalny prijímač. Problém mám iba s tým, že keď som niekde v prostredí Android TV, alebo v aplikácii a chcem sa vrátiť späť na sledovanie TV - teda na HDMI1, stlačím tlačítko na diaľkovom "TV EXIT", očakávam že sa vráti na zdroj TV signálu (teda HDMI1). Namiesto toho mi spustí reklamy na Google Play Filmy.

Hladal som v manuále, v nastaveniach a nikde som nevedel definovať, že TV = HDMI1. Dá sa to niekde? Alebo sa musím zmieriť s tým, že jedno tlačítko na ovládači je zbytočné a vždy keď chcem prejsť späť na HDMI1 musím ísť Source -> HDMI1. Ak sa s tým musím zmieriť, dá sa niekde poprehadzovať poradie zdrojov? Aby bolo HDMI1 uplne hore? Lebo teraz je prakticky uplne naspodu.

Re: TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2019 09:18
od Matej_SvK
v poradni na stránke philipsu som našiel že tlačítko "TV EXIT" by malo vrátiť uživateľa z akéhokoľvek miesta v systéme alebo aplikácii na posledné sledované vysielanie televízie a ako vysielanie televízie sa rozumie anténa, satelit alebo zdroj HDMI ktorý je označený ako digitálny príjimač, HD digitálny príjmač alebo satelitný príjimač. HDMI1 mám nastavené ako HD digitálny príjimač, ale hned pri rozbalení televízora som na anténu inštaloval programy tak som si myslel že to môže byť spôsobené tým, že si televízor myslí že signál má brať z antény ale nemá žiaden signál. Preto mi tam dáva rekalmy na Google Play filmy. Tak som dal televízor do pôvodných nastavení s tým, že som vymazal uplne všetko. No ani to nepomohlo, stále mi tam prehráva reklamy na Google Play Filmy a HDMI1 je utopené niekde dole v zdrojoch...

Re: TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2019 09:32
od michalko58
Minimalne reklamy na Google Filmy a podobne vies odtranit z odporucanych, pripadne google filmy uplne deaktivovat.

Co sa tyka prepnutia na posledny zdroj, neda sa nastavit ten tebou pozadovany ako oblubeny?

Re: TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2019 13:42
od Matej_SvK
vyskúšam, dám vedieť.

Re: TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 12:42
od Matej_SvK
michalko58 píše:Minimalne reklamy na Google Filmy a podobne vies odtranit z odporucanych, pripadne google filmy uplne deaktivovat.

Co sa tyka prepnutia na posledny zdroj, neda sa nastavit ten tebou pozadovany ako oblubeny?


Google Play Filmy som uplne vypol v nastaveniach aplikácii, ale jediné čo sa zmenilo je že keď stlačím tlačítko TV EXIT tak mi už neprehráva reklamy, ale zobrazí sa čierna obrazovka a iba v ľavom hornom rohu je malé logo Google Play Filmy.

Do obľúbených sa zdroje pridávať nedajú. Idú tam pridávať iba obľúbené kanály a kedže žiadne kanály televízor nevídí tak tam stále svietia iba tie deaktivované Google Play Filmy.

Zistil som že rýchlo ku poslednému zdroju sa viem dostať cez tlačítko "ponuka televízora" (čo vyzerá ako dve simkarty na sebe), takže zatial to riešim tak...

nainštaloval som si aj program, ktorý vie zmeniť funkciu ľubovolných tlačidiel na ovládači, ale nevie tam nastaviť prepnúť na zdroj HDMI1. (Aspoň som vyriešil nevyužívané tlačítko Netflix a teraz mi spúšta KODI)

Re: TV Philips a STB problém tlačítko „TV EXIT“

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2019 08:26
od michalko58
Google filmy som vyhodil u seba komplet aj zo zakladnej ponuky a viac som o nich nepocul/nevidel.

TV exit neviem ci mam na ovladaci. Ja vzdy idem cez "domcek", ale kedze cez HDMI pozeram ozaj zriedka z notebooku (lebo archiv iPrima ide plnohodnotne iba cez Proxy) tak takyto problem som este neriesil. Vacsinou mi ide aplikacia Antik alebo VLC.
Do vypnutia TV (vypninam aj zasuvku = plne vypnutie) si vsak moja TV pamata naposledy pouzity zdroj (model 55pus7502 z roku 2017) po stlaceni tlacidla "vstupy" na ovladaci.