Stránka 1 z 1

Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 13:48
od Prosper0
Zdravím, mám TV Philips 55PUS9109, což je top model philipsu z 2014/2015 (u nás od 2015).

Má předinstalovanou verzi Androidu 4.2.

Momentálně mám 2 zásadní problémy, které už mi lezou krkem:
-Netflix appka nefungovala nikdy pořádně - házela buď obraz bez zvuku nebo dokonce jen změť vizuálních artefaktů, taktéž bez zvuku.
-YoutubeTV dlouho fungoval, teď asi čtvrt roku donekonečna vyžaduje aktualizaci a nikdy se už nezpusti. Přesměruje do Playstoru, kde je max.možné ho přeinstalovat a to nepomůže. V YoutubeTV rovněž nikdy nefungoval casting (tzn.posílání obrazu z apky telefonu nebo jiného zařízení), ale to je ve výsledku podružnost.

Firmware je aktuální. Obracím se na místní znalce - lze s tím něco dělat? Jak případně aktualizovat celý Android?

Díky moc.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 14:13
od gustoh
No tu si myslim ze si skoncil.Jedine urobit komplet cely reset TV a s naslednym nastavenim celeho prostredia.A uvidis ci to pomoze.Potom jedine cakat ci Philips uvolni nejaky novy FW na modely 2014 co asi uz nebude.A skor by som si asi dokupil za par euri nejaky Android box a tam Ti bude fungovat vsetko.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 14:36
od Prosper0
Díky za odpověď.

Je to něco, co lze očekávat jako standard u všech Android TV, potažmo všech smart TV obecně? Tzn., že po 4-5 letech nebudou smart funkce aktualizovatelné a podporované (i třeba LG, Samsung)?

Budu si asi kupovat novou TV, ale tohle mě štve. Rád bych, aby vydržela aspoň ty 4 roky.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 14:48
od gustoh
Na toto Ti neodpovie ani vyrobca.Ale trend je taky ako pises.Po case sa prestanu robit aktualizacie u starsich TV.A je jedno aky vyrobca.Pokial Ti ta TV obrazovo vyhovuje kup si ten Android box a pojde Ti vsetko a nainstalujes si tam prakticky cokolvek.A usetris. :-)
Ale vyskusaj este ten reset TV.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 12. 2019 17:28
od Kutil71
Dobrý den, mám TV LG, vyšší třída rok 2014. Smart funkce mě přestaly fungovat zhruba po 3 letech. A nejsem sám, znám několik lidí, kteří také tak dopadli. Už 2 roky proto používám Android box. TV měním tak po 7-8 letech.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2019 08:12
od michalko58
Uvidime ako nakoniec dopadne to nariadenie EU o podpore spotrebicov (dostupnost nahradnych dielov atd.), ci sa nebude vztahovat aj na taketo sw veci, ale je podla mna svinstvo ak takto vyrobcovia takto umelo nutia ludi kupovat nove vyrobky.

Mozno by ti este boli schopni poradit na xda fore, ci neexistuje sposob ako tam dostat novsiu verziu systemu, pripadne ci neexistuje moznost zameny dosky za novsi typ (toto je ale zbytocne drahe).

Najjednoduchsia cesta bude nakup nejakeho Android boxu. Pri jeho vybere ale treba byt opatrny, lebo nie kazdy je spolahlivy :-)

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2019 20:18
od MgX
Řeší se žárovky a další hovadiny... uzavírají se „kapající kohoutky“ a „prasklá přehrada“ nic. Co napsat? Televizory by měly mít alespoň pětiletý zaručený přísun aktualizací softwaru. Minimálně.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 12. 2019 22:16
od brrouk
Nevím jak ostatní typy a značky, ale koupil jsem si 55" Philips 55OLED803, sat. tuner jsem vydržel "provozovat" asi 1 den, potom jsem s omluvou vytáhl ze šuplíku svůj Dreambox, protože ty prodlevy při přepínání mš pěkně sr... (3-5 sek. na přepnutí kanálu....) a Kodi a Netflix taky žádná sláva, bohužel jsem starý Minix poslal dál ......
Bohužel, tohle All in One řešení není to nejlepší. Ale obrazově si nestěžuji.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2019 07:24
od gustoh
Brrouku...popis blizsie..."Kodi a Netflix taky zadna slava..".

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2019 07:38
od leroj
All in One je vždy kompromis...
já se chystám vyzkoušet sat. tuner v Panasonicu, ale VU+ ani nebudu dávat do šuplíku, abych se mu potom nemusel omlouvat :)

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2019 13:14
od gifter
Pokud ti TV vydrží aktualizovaná 4-5 let, tak to beru jako zázrak.

Jak je to nyní u SONY:
https://community.sony.co.uk/t5/android ... -p/2688894

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 12. 2019 15:06
od MgX
brrouk nelze srovnávat specifické zařízení, jehož úkol je oproti televizorům silně vymezen. Přepnutí kanálu v rozsahu 3-5 vteřin je u moderních TV zcela běžné. A musím přiznat, že mně to nějak nepřekáží. Pokud je odezva blízko pěti vteřin, či delší, pak už ano.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 12. 2019 01:19
od spyko
Jde to řešit jednoduše,u mně-55nu8002+CI UPC na přímý vstup,DM525 T2/C do hdmi,vyskoušeno i obráceně,moc velký rozdíl nevidím,takže ten VU+ BYCH VYUŽIL,před rokem jsem měl EXTREAM 9200 s motorem,bohužel skylink mě nas... a šel z domu komplet,přepínání zpomaluje odezva modulů,na pozemce se mi to zdá rychlejší,neměřil jsem.

Re: Philips 55PUS9109: Nefunkční Android

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 12. 2019 07:30
od brrouk
Možná to špatně vyznělo, sat.tuner a Kodi v TV fungují normálně, ale byl jsem zvyklý na jiný uživatelský standart. Hlavně to přepínání satelitu mě dost zarazilo, i základní sat. tuner je rychlejší, ale je to otázka osobních priorit.
Prostě mě překvapilo, že nikterak levná TV má takto " osekané" funkce.
Původně jsem hledal TV bez funkcí, obyčejné zobrazovadlo, s tím, že přídavné funkce budu řešit externě, ale bohužel na trhu jsem nic takového nenašel.