Stránka 9 z 10

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2020 15:43
od martas38
Vero 4K+ nemá Android, takže paměť tam vůbec neřeš. Je to vyladěné zařízení s HW podporou HEVC kodeku a určitě je to větší sázka na jistotu než Raspberry. Jinak s malinou mám zkušenosti, ale jen s Rpi 3B, mám dvě zařízení, který jsem poskládal

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2020 19:46
od maro2455
Ok, a jaký máte názor na ten Odroid N2+ oproti Vero 4k+?
Odroid bude skladem až za měsíc, tak jestli má cenu čekat nebo jestli jsou na stejno tak rovnou objednám Vero.

Čínskou krabičku mám ještě jednu doma x96mini a ta teda má dost problémy i s menšími velikostmi souborů, bemá ani moc kapacity pro buffering..jednoduše to moc nezvládá a to v tom androidu kromě kodi a youtube není nainstalováno od defaultu zařízení nic.

Mimochodem když se v Kodi nastaví vysoká kapacota pro buffering u streamovaní velkých souborů (je to dobrá věc pro slabší internetovou konektivitu) tak to bere z kapacity paměti nebo úložiště? Pokud z paměti tak by bylo lepši Odroid N2+ s 4gb pamětí.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2020 20:13
od ladik1983
Nahoď CoreELEC a je po problému

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2020 20:19
od Katikakus
Mam Odroid N2 (ne + verzi) 4GB a dual boot Android a Coreelec(KODI). Naprosta spokojenost, prehraje to snad uplne vsechno co tomu predhodis a Android funguje take velmi slusne, vykonu dostatek i na novejsi hry (dcera na tom hraje Minecraft). Jeste resim nejakou emulaci ale nemel jsem zatim cas se tomu venovat - tady by ale N2+ byla lepsi.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2020 20:24
od MgX
A co ono pověstné škubání videí na Androidu? Hodně se o tom psalo v souvislosti s televizory a Kodi.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 10. 2020 07:04
od Katikakus
Pokud to byl dotaz na mě, tak píšu, že KODI u mě běží pod coreelec. Na N2 v androidu KODI vůbec nepoužívám. Používám však KODI také na android tabletu a tam žádné sekání videa nepozoruji.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2020 22:34
od maro2455
Konecne jsem se dostal k tomu poradne nastavit Odroid-N2+. Zprovoznil jsem HDMI-CEC tak, ze Odroid je zapojeny do tv lg oled b9 - hdmi4. Na oled tv jsem do konektoru zarizeni napsal “odroid” kde mi to naslo dve volby, zvolil jsem prvni voldbu “odroid”. Ovladani DO od tv je funkcni (pohyb po menu a tlacitko ok)
ALE musim mirit DO na krabicku odroid. Nemelo by hdmi-cec spravne fungovat tak, ze mirim s DO na tv a ta pres hdmi posila povely do odroidu?
Treba u zapojeneho AVR mirim s DO na tv a pridavam hlasitost AVR prostrednictvim tv a hdmi kabelu.
Dost bych potreboval tu odroid krabicku schovat “do supliku” a na tv stolku mit jen tv bez dalsich krabic a kabelu..

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2020 02:31
od evlo
.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2020 06:52
od cujou2
Nějak jsem nepochopil, co za zázrak máš....
Jinak pokud neumí 24p, tak je to snad o ničem...

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2020 10:42
od evlo
jo, jsem zapoměl, že avmania

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2020 15:26
od merkury
Zdravím využiju tohoto vlákna a zeptám se která varianta pro užívání je lepší android v tv nebo android v nějaké krabičce a to konkrétně https://multimedialni-centra.heureka.cz ... -x900-pro/
využití bude kodi, O2tv a možnost doistalovat nějaké aplikace sledování,tv HBO GO a pod.
Chci koupit novou tv a nemůžu se rozhodnout mezi Tcl 65C715 kde je android přímo a nebo Hisense 65U7QF plus android externě díky za rady a názory.

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2020 22:40
od jedinebmw
Mě android box fungoval bezchybně několik let do doby než jsem změnil poskytovatele TV a novy požaduje informace o poloze a i když to povolím nefunguje , na podpoře mi řekli jestli tam mám GPS a to asi bude ten problém. Díval jsem se ale nikde jsem neviděl že by nějaký android box měl GPS . Myslíte že by to mohl vyřešit nejaký gps fake location na google play jich je dost .........?

-- 1. 12. 2020 23:51 --

merkury píše:Zdravím využiju tohoto vlákna a zeptám se která varianta pro užívání je lepší android v tv nebo android v nějaké krabičce a to konkrétně https://multimedialni-centra.heureka.cz ... -x900-pro/
využití bude kodi, O2tv a možnost doistalovat nějaké aplikace sledování,tv HBO GO a pod.
Chci koupit novou tv a nemůžu se rozhodnout mezi Tcl 65C715 kde je android přímo a nebo Hisense 65U7QF plus android externě díky za rady a názory.

Určitě bych šel do boxu, zvlášť, je tam plnohodnotný google play android TV má sice taky google play ale má odlišný design a a chybí tam hodně věcí a stejně tak ostatní funkce jsou v boxu lepší a ještě ušetříš. A když si k tomu dokoupíš klávesnici s touchpadem máš de-facto druhé PC

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 11:42
od maro2455
maro2455 píše:Konecne jsem se dostal k tomu poradne nastavit Odroid-N2+. Zprovoznil jsem HDMI-CEC tak, ze Odroid je zapojeny do tv lg oled b9 - hdmi4. Na oled tv jsem do konektoru zarizeni napsal “odroid” kde mi to naslo dve volby, zvolil jsem prvni voldbu “odroid”. Ovladani DO od tv je funkcni (pohyb po menu a tlacitko ok)
ALE musim mirit DO na krabicku odroid. Nemelo by hdmi-cec spravne fungovat tak, ze mirim s DO na tv a ta pres hdmi posila povely do odroidu?
Treba u zapojeneho AVR mirim s DO na tv a pridavam hlasitost AVR prostrednictvim tv a hdmi kabelu.
Dost bych potreboval tu odroid krabicku schovat “do supliku” a na tv stolku mit jen tv bez dalsich krabic a kabelu..

Vyřešeno, můj funkční postup:
1. Odroid-N2+ (CoreElec pouze s Kodi - https://rpishop.cz/multimedialni-centra ... ition.html) do LG TV (OLED B9 2019 HDMI port 4 (CEC))
2. V TV mít nastavené HDMI-CEC - dle Návodu https://www.helpdesk.nakamichi-usa.com/ ... 9-hdmi-cec
3. V Odroidu mít povolenou funkci HDMI-CEC (v defaultu je)
4. V TV - Konektor zařízení vybrat poslední volbu "Ostatní" a dát hotovo (pokud je již HDMI port přiřazen v konektoru zařízení někde jinde, tak dát u tohoto HDMI "Resetovat zařízení" a pak znovu vložit v sekci zařízení "Ostatní"
Poté doporučuji restart TV i Odroidu a od té doby je ovládání přes HDMI-CEC funkční.

Tak třeba to někomu pomůže

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 15:06
od MgX
maro2455 díky. S tím Konektorem zařízení u LG byl občas při spojení s méně standardním strojem problém. Systém si tam dodal určitou náhražku, pojmenoval si to NĚJAK a následně vše nefungovalo. Předpokládám, jestli správně chápu Tebou sepsané, že ve Tvém případě to tak bylo taky, resp. jednalo se o stav podobný.

Nastavit plně fungující HDMI-CEC mezi dvě konkrétními zařízeními, bývá občas celkem problém. Taková alchymie. A kdo napíše, že to není pravda, pak toho ještě moc neodzkoušel :-)

Re: ANDROID TV BOX

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 21:04
od maro2455
Ano, TV si v konektoru zařízení dala automaticky Odroid na daném HDMI vstupu do sekce “settep box/OTT” kde to fungovalo na ovladač od TV ale na IR port Odroid krabičky, ne přes HDMI-CEC tak aby krabička mohla být v šuplíku. V podstatě to nebylo standardně přes HDMI-CEC, ale tv si nastavila ovladač na danou krabičku, což je taky dobré a někomu to může stačit