koncem roku plánuji koupi své první televize (jo, i bez televize to dneska ještě jde

Plán je ale takový, že s televizí nebo krátce po ní domu přijde i Playstation 5, který má vyjít koncem roku, a tím pádem bych preferoval televizi s připojením HDMI 2,1. Standardní tv anténu ani satelit neplánuji, takže sledování přes internet... netflix, youtube, atd. Vzdálenost od pohovky je cca. 3,5m. Minimálně z důvodu hraní bych preferoval televizi 65". Oproti 55" je tam pro mne osobně šílenej příplatek. Pokud by byl problém najít zařízení splňující požadavky, asi by bylo možné překousnout velikost a jít do 55", než větší na úkor mizerné kvality. Je třeba pořízení televize obhájit před manželkou!

Co jsem tak koukal, tak se trochu nabízí LG 65SM9800PLA, která je ale v odborných zahraničních recenzích celkem haněná, nicméně na české heuréce spíš chvála. Jak jsem psal, zkušenost nemám, ale třeba IPS display mám na telefonu a obraz je skvělej.
Protože plánuji koupi až koncem roku, nevím, jestli aktuální ceny ještě někam spadnou. Nicméně jsou bezpředmětné aktuální akční ceny atd. Nemáte také někdo zkušenost, jestli se třeba u předchozích generací PS po příchodu na trh nebyly nějaké výhodné akce na "balíčky" tv a k tomu playstation?
Děkuji všem za věcné rady a komentáře.