Stránka 1 z 2

LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 11:02
od maro2455
Ahoj,
Na O2TV boxu (model IP4tv EVO-4T nebo i obdobný EKT DID 7006) je zcela zásadní funkce průvodce (na ovladači tlačítko EPG). Jedná se o funkci, která ukazuje jakýsi TV program, kde je jednoduchá možnost přepínat mezi programy a v rámci všech programů týden zpětně.
Řeším, že s TV LG (B9) a magickým ovladačem lze v nastavení "konektor zařízení" zvolit "Telefonica" a pak asi na 6 variantu je funkční ovládání O2TV boxu, ale na ovladači ať zmáčknu cokoliv, tak se do daného průvodce nedostanu, což bohužel je dost špatně a mě to nutí používat DO od O2.

Nevíte náhodou jak na to? Kde to tlačítko hledat? Zda se dá magic remote nějak namapovat?

Nechce se mi věřit, že by zrovna k poměrně ve světě běžnému O2TV boxu nenamapovali na magic remote toto zásadní tlačítko..

Díky moc.

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 11:25
od Yiakubou
Ja mam LG B8, taky O2 settop box, nekolikrat jsem to zkousel a vzdal jsem to, resp. mne se ovladani O2 STB pres LG magic remote nepovedlo rozchodit vubec. Co mi ale slo, tak je naucit DO k O2 boxu ovladat TV - nekde na netu je na to navod. To ma pak ale jen zakladni funkce a treba pro spusteni Netflixu stejne musim pouzit DO od LG, takze to ani realne tak nepouzivam a holt mam DO na kazdou vec zvlast. Navic clovek musi na tom DO pro O2 STB furt prepinat tlacitko mezi ovladanim pro TV a STB, coz se pak plete, takze nic moc.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 11:55
od polda
Tento stb je stará herka. Tvuj ovladač mozna bezi na BT zatímco tohle je ještě infra. Leda si pořídit nový typ STB, nebo počkat az konecne o2 dá aplikaci na Android tv.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 12:03
od miromen4
Tak to určitě ne.
Ja mam STB značky Arris a u něj se EPG vyvolava na DO pomoci tlačitka AD/SAP, to jsou ty 3 tečky a v nabidce volim "pruvodce".

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 12:37
od maro2455
Aha super! Díky miromen4 - opravdu na tom tlačítku je nabídka, ve které je ten průvodce a je funkční.

NO a bohužel je nakonec problém s mým O2TV boxem mnohem větší. V podstatě když mám zapojenou TV a AVR tak vše funguje jak má (zvuk přes ARC, CEC apod.). Když zapojím O2TV box, nakonfiguruji jej přes "konektor zařízení" - vše funguje správně. Jenže jak vypnu TV, vypne se AVR - OK.
Když pak chci zapnout TV, tak AVR už nenaskočí - zapnu jej ovladačem od AVR a TV najednou přestane posílat zvuk do AVR (youtube v tv, nebo O2TV to už je jedno). Jediné co pomůže je vypojit HDMI O2TV z TV - vypnout TV i AVR a pak už při zapnutí TV se zapně AVR a jede zvuk např. z youtube aplikace přímo v TV. Pokud zapojím do HDMI O2TV - tak musím znovu nakonfigurovat přes konektor zařízení a pak je to to stejné po vypnutí TV.
Fakt netuším co s tím, ale očividně dělá bordel tak krabička O2TV..což je problém protože nelze normálně sledovat O2TV v kombinaci se zvukem přes AVR. Takže asi nejhorší možná kombinace..
Nemáte někdo nějaký tip?
Díky.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 12:45
od polda
Arris je o 3 grady jinde

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 13:14
od miromen4
No ja STB od O2 nemam a bez zkušenosti se těžko radi. Každopadně bych šel po takovych všeobecnych věcech jako je provedeni aktualizaci u všech zařizeni tzn AVR, TV a STB, pořadně se podivat a pohrat si s nastavenim v obou připadech předevšim u toho STB. No a taky muže byt problem v samotnem HDMI kabelu, kterym propojuješ STB od O2 s TV LG. Samozřejmě tam nějaka nekompatibilita muže byt, ale taky to muže byt i relativně nějaka drobnost, ktera zpusobuje problem a tu někdy byva problem odhalit.

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 14:25
od maro2455
Jak budu doma tak vyzkousim.
Mimochodem jeste poznatek, kdyz jsem ve stavu ze je vse spustene a nakonfigurovane (v ten moment funkcni) tak pote pri vypnuti tv se vypne spravne avr, ale o2settopbox se nevypne (porad svite zelene). Coz u tohoto nevim zda je spravne, nebo muze byt porad zapnuty (v minulosti byl zapnuty porad, jelikoz kdyz jsem vypnul tv tak jsem neresil vypinani o2boxu, mel jsem milion ovladacu..na kazde zarizeni jeden a nebylo vyuzito hdmi cec - nicmene toto reseni bylo tragicke a k tomu se fakt vracet nechci)

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 14:34
od miromen4
No nevim jestli je to pravidlo, ale tento řeťezec by měl byt vypinan DO pravě od STB.
Ja když např. vypnu nejdřiv AVR a až nasledně dalkou od STB, nejen ten STB, ale i TV tak při dalšim spuštěni se AVR nezapne. Pokud tento řetězec vypnu dalkou od STB tak se cely vypne a při dalšim zapnuti dalkou od STB se cely řetězec zapne.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 14:56
od polda
Bude záležet na TV, Samsung2019 dokazal EVO4 vypnout ,Phillips 2017 to neumí. U samsungu stejně dochazelo občas ke ztrátám zvuku, případně vyhnutí STB. Pomohl až restart STB nebo obojího. Tento STB je prostě marnej, je z roku 2014 od te doby televize uz jedou aspon 2.generaci navíc.

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 15:02
od miromen4
:roll:

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 16:34
od maro2455
Firmwary uz jsou vsechny aktualni. Vyzkousel jsem i jiny hdmi kabel a porad stejna chyba..
Muzu jeste zkusit koupit kabel hdmi 2.0..
kazdopadne kdyz vypnu settopbox (sviti cervena led) ale necham zapojeny hdmi kabel v tv tak to dela to stejne. Ten o2box je opravdu nejaky divoky.
Dalsi co me bohuzel uz jen napada je koupit novy hdmi 2.0 kabel a pak resit s o2 koupi toho noveho typu settopboxu :(

-- 23. 9. 2020 18:00 --

miromen4 píše:No nevim jestli je to pravidlo, ale tento řeťezec by měl byt vypinan DO pravě od STB.
Ja když např. vypnu nejdřiv AVR a až nasledně dalkou od STB, nejen ten STB, ale i TV tak při dalšim spuštěni se AVR nezapne. Pokud tento řetězec vypnu dalkou od STB tak se cely vypne a při dalšim zapnuti dalkou od STB se cely řetězec zapne.

Kdyz vypnu stb na ovladaci od stb tak to vypne jen stb a dale se nic nestane.
Me by uprimne vubec nevadilo kdyby se stb nevypinal, me staci vypinat tv a avr, jenze proste po zapnuti se to cele diky zapojenemu stb zhrouti

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2020 22:47
od miromen4
Pokud je vše opravdu nastaveno jak ma pak, už zřejmě jedině zkusit ten kabel. Snad ještě vyresetovani zařizeni, ale to je nebo samo muže byt docela pakarna.

Re: LG TV magic remote a O2TV box

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2020 14:36
od maro2455
Settopbox jsem resetoval, tv byla taky ten den v defaultu, takze koupim kabel a pripadne vymenim settopbox. Kazdopadne dekuji za rady panove!

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2020 18:54
od polda
Reset a továrko je rozdíl!