Značky televizorů a jejich skuteční výrobci a vlastníci

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 17. 1. 2023 16:26

Přátelé, možná už to tady bylo, ale při hledání informací jsem narazil na pěkný a celkem aktuální přehled současných značek televizorů a jejich skutečných výrobců nebo majitelů licencí na používání těchto značek.
Dávám odkaz přímo na originální zdroj.

https://cz.tab-tv.com/televizni-znacky- ... ni-znacky/

Třeba to někomu pomůže při rozhodování, kterou značku pořídit.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Albert.Bert 17. 1. 2023 18:52

Zajímalo by mě (pokud někdo ví), zda se v Polsku vyrábí/montují všechny u nás dostupné modely TCL, nebo jen některé specifikace? A taky by mě zajímala v článku nezmíněná výroba (možná jsem to přehlédl) televizorů Sencor. U těch se často vyskytuje "magický" ovladač a WebOS, takže asi to bude mít něco společného s LG.
Albert.Bert
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 1. 2023 21:17

Sencor tam bohužel chybí, ale já bych tuto značku zařadil mezi jednu z těch čínských OEM s licencí.
U LG je uvedeno toto: "OS je licencován jiným výrobcům televizorů, obvykle je OS licencován značkovým výrobcům špičkových televizorů nebo čínským výrobcům, většinou pro prodej v Číně."
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 1. 2023 22:19

Dost možná se to v Polsku montuje v jedné fabrice.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Radius79 18. 1. 2023 19:22

Sencor byla Japonská značka, od devadesátek ji vlastní FAST ČR (Planeo Elektro), výroba bude OEM v Číně. TCL montuje pro Evropu v Polsku a možná i v nové továrně ve Vietnamu.
Radius79
Kolemjdoucí