TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jackki 1. 10. 2024 15:32

Ahojte,
Koupil jsem 55c845 s kosmetickou vadou v datartu. Ale nedokázali přesněji popsat vadu. Myslel jsem že to bude v rámci krytu a rámečku ne přímo obrazovky. Takže jsem to zjistil jak přišla. Jde to vidět jenom při určitém úhlu a jenom při černé. Šlo by to nějak opravit? Vypadá to jako otlačená antireflexní vrstva. Jinak to asi vrátím.

Díky za tipy.
Přílohy
Screenshot_20240930_130653.jpg
rsz_img_20241001_130002.jpg
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 1. 10. 2024 15:51

Netuším. Nicméně podobná vada by neměla být brána jako „kosmetická“. To ať se na mě nikdo nezlobí. Kosmetická vada je skutečně v místě, které není hlavním prvkem onoho výrobku a nikterak neovlivňuje vjem. Což zde, minimálně částečně, ano.

Navíc je to v popisu. Takže prodejce to sepsal korektně.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jito 1. 10. 2024 17:09

Osobně si Plně funkční a Zanedbatelné poškození z pohledové části představuji jinak.
Já bych to vrátil.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 1. 10. 2024 17:48

Taky bych to vrátil. Jedna věc je teoreticky odstranit onu viditelnou záležitost a věcí druhou je, zda tam není něco víc uvnitř.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 1. 10. 2024 19:41

To je klasické bazarové zboží, navíc po opravě, to znamená, že tam byla ještě jiná závada, než jen ta "kosmetika". Je taky možné, že to poškození vzniklo právě během opravy nebo při přepravě. Podle mého názoru je ta sleva příliš malá a neadekvátní uvedenému stavu. Čekal bych slevu kolem 50% a i tak by koupě byla na zvážení.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 1. 10. 2024 20:16

Okamžitě to vrať.Nedávno byla c845 na Alze za 17400, předtím v TS Bohemia za 17800.- Tys koupil nějakého zmetka s 12 měsíční zárukou za 18litrů a to na něj ještě nejde uplatnit 5letá záruka.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jackki 2. 10. 2024 10:25

Vyměněno za novou, tak kdyby nekdo chtěl tak to možná vystaví znova a ještě levněji. :D
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2024 11:09

Dobře jsi udělal.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jackki 2. 10. 2024 12:15

Tak mám problém, u nové zase nefunguje WiFi a Bluetooth. Ethernet funguje dokonce se stáhla aktualizace, ale nepomohlo. Factory reset také nepomohl. Nevíte jak na to?
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 10. 2024 12:17

Musíš mít odpojený ethernetový kabel.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jackki 2. 10. 2024 12:24

Už při prvním zapnutí se nezapnula WiFi ani bluetooth. Poté jsem zkoušel ethernet a internet šel ale bluetooth stále ne.
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2024 12:58

Buď nech připojený kabel od netu nebo nastavuj Wi-Fi, ale bez něho.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jackki 2. 10. 2024 13:19

Jdu to reklamovat, tam jde o to že se ani adaptér WiFi a Bluetooth nezapne v nastavení. Asi jsem narazil na kousek s vadným chipem.
jackki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 2. 10. 2024 13:56

Reset do továrního nastavení jsi zkoušel? Samozřejmě bez připojeného ethernet kabelu.
Jinak stát se může, akorát máš velkou smůlu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 2. 10. 2024 15:12

Podívej se, zda máš skutečně nejnovější software. Pokud ne, aktualizuj přes kabel. Pokud ano, zkus znovu obnovu do továrního nastavení. Tj. úplný reset. Následně nechej telku ať si najde síť přes kabel. Jakmile uděláš základní nastavení a naladění, vypni TV od napájení na více než pět minut. Pak ji zapoj, ale už bez kabelu k internetu. V té chvíli mrkni do nastavení a zkus aktivovat Wi-Fi. A nechat ji chytnout domácí síť.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka