TCL 2023 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Stan01 4. 2. 2025 14:59

Jestli je to obousměrný tak to nevím, ale mezi multimediálním přehrávačem a receiverem to tak nefunguje, když vypnu CEC na TV tak při zapnutí multimediálního přehrávače se mi zapne i receiver, ale když zapnu receiver tak multimediální přehrávač se nezapne.

U TV je divné, že stačí jen povolit CEC bez zapnutí jedné ze dvou možností které jsou v nastavení
1-Společné zapnutí TV současně se zapnutím externího zařízení (Umožňuje současné zapnutíTV při zapnutí kompatibilního zařízení připojeného přes HDMI)
2-Společné vypnutí TV do pohotovostního stavu současně vypnutím externího zařízení
a stejně TV zapne multimediální přehrávač.

Podle popisu u volby 1, bych to chápal tak, že když ji povolím tak by se TV měla zapnout tehdy když zapnu to externí zařízení, ale nějak mi to tak nefunguje a když povolím volbu 2 tak ta mi nefunguje vůbec nikdy při vypnutí TV se nevypne externí zařízení ani nepřejde do pohotovostního režimu.

Tak nevím co s tím, proto hledám někoho kdo má podobný problém a přišel na to jak to zprovoznit, případně jestli je nás víc s takovým problémem.
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2025 16:45

Mají podporu CEC všechny tři přístroje? Tedy i multimediální přehrávač? Já to vidím takto:

MMC nemá CEC > AVR má CEC > TV má CEC = MMC zapne AVR, ten zapne TV = vše hraje
AVR nezapne MMC, protože nemá CEC, ale zapne TV, která CEC má
TV zapne AVR, ale nezapne MMC, které nemá CEC
TV vypne AVR, ale na AVR musí být nastaveno, že má přijímat pokyny z CEC i pro vypnutí, MMC se nevypne, pokud nemá CEC a stejné nastavení pro vypnutí a zapnutí jako ostatní zařízení.
Takže, pokud MMC není CEC, nedá se nijak ovládat skrz AVR nebo TV, ale samo umí svým signálem zapnout AVR i TV.
AVR musí mít potřebné nastavení, aby se zapínalo i vypínalo prostřednictvím signálu TV nebo MMC.
TV by měla poslat do AVR signál pro vypnutí, pokud to AVR a jeho nastavení podporuje.

Pohrej si spíše s nastavením AVR a jestli MMC nepodporuje CEC, tak ten ovládat nepůjde.

A CEC je jen na jednom portu HDMI, zkontroluj si zapojení.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stan01 4. 2. 2025 20:33

MMC CEC má bez problémů zapne AVR a při vypnutí i AVR vypne stejně tak dokáže MMC ovládat hlasitost AVR.
Při zapnutí TV tak ta dokáže zapnout jak AVR tak i MMC, ale to je právě to co nechci když se chci jen dívat na TV a ne pouštět něco z MMC. V AVR mám povolené i vypnutí, ale TV ho nevypne, ale MMC ano.
S nastavením AVR jsem už zkoušel všechno možné, ale nedosáhl toho co chci.
V nastavení TV to vypadá, že CEC podporují všechny HDMI porty, ale mám to připojené do HDMI1.

Prostě nevím co s tím, kdyby, alespoň TV uměla co předchozí, že když zjistila signál na některém HDMI portu tak se automaticky přepnula na tento HDMI port a když signál zmizel tak se zase vrátila zpět na pozemní vysílání, takže jsem tehdy jen musel zapnout TV, ale u této to tak nefunguje a já musím nejen zapnout TV, ale ještě vybrat příslušný HDMI vstup, abych mohl přehrávat obsah z MMC.

Tak nevím co s tím, snad ještě jednou vyzkouším všechny možné varianty nastavení, ale moc tomu nedávám, protože TV ať v ní nastavím cokoliv tak stále funguje stejně, stačí jen zapnout CEC.
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 4. 2. 2025 21:47

Tak jak to popisuješ to může být i "vlastnost" Google TV systému, který v žádném případě není dokonalý.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Stan01 5. 2. 2025 20:53

Vlastnost no spíš chyba ne. Ty máš od TCL tuhle TV nebo nějakou z této řady?
Stan01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 5. 2. 2025 20:55

Nemám, koupil jsem Philips.
TCL mají rodiče, ale bez externích zařízení, tam to nemám jak vyzkoušet. Jen si pamatuji, že tenhle problém s CEC a komunikací se tady nepravidelně řeší už hrozně dlouho, opakovaně a u různých značek a nejsem si vědom, že by to kdy někdo úplně vyřešil.
tombas
Pokročilý

Předchozí stránka