TCL 2024 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 21. 2. 2025 19:18

Mám pocit, že v některých verzích OS Android/Google TV šlo tlačítko dálky TV nastavit tak, aby spouštělo určitou apku (ale ne všechny, jen některé). Aktuálně nevím, jak je to. Musím se mrknout. Pro mě byla jasná volba tlačítko TV přiřadit k internímu satelitnímu tuneru.

Pro namapování některých tlačítek dálkového ovladače slouží apka třetí strany, která toto umí. Místo nevyužívaných platforem a jejich spešl tlačítka na dálce, si tam přiřadíš, co potřebuješ. Nicméně je třeba se ptát, zda podobná aplikace je z hlediska určitého monitorování zcela OK. Ne všichni to takto budou brát.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 21. 2. 2025 21:13

Tlačítko TV na ovladači u Sony OLED s OS Google TV lze namapovat pro spuštění živého TV vysílání, nebo pro rychlý skok na některý vstup.

Guide/EPG tlačítko u Kuki aplikace pro IP TV aktuálně zavolá EPG aplikace Kuki. U jiných aplikací neudělá nic, u dalších spustí EPG živého TV vysílání interního tuneru.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 21. 2. 2025 22:00

Je to čistě záležitost aplikace, zda a jak využije určitá tlačítka DO TV, nebo zda je nevyužije vůbec a ovládání probíhá posunem kurzoru a potvrzením tlačítkem OK. Není to tedy vada televize nebo jejího ovládání, ale čistě konkrétní aplikace.
TV akorát může dát určitým tlačítkům prioritu tak, že vždy spustí danou funkci TV, bez ohledu na právě spuštěnu aplikaci nebo zdroj signálu.
Univerzální DO to neřeší, to by daná aplikace musela mít pro ovladač vytvořenou konkrétní sadu povelů a u programovatelných zase není možnost duplikovat povel jiného ovladače pro vyvolání požadované funkce, pokud na takový povel aplikace nereaguje.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos19 21. 2. 2025 22:04

Prostě když zapnu tv a otevřu si aplikaci t mobile tv go nebo o2 tv a sleduji tam nějaký program a poté zmáčknu na ovladači tlačítko pro vyvolání seznamu tv programů, tak se mi zobrazí seznam tv programu v anténním vysílání a ne v té aplikaci t mobile tv go a poté ji musím znova zapnout, tak jestli to tlačítko lze nějak přenastavit nebo ne, nebo jestli by pomohl jiný ovladač, neoriginální.
Tak snad už je dotaz lépe pochopen �
Děkuji

-- 21. 2. 2025 21:11 --

U tv samsung s Tizenem a Sony tv s androidem co mam, tak tam mi to funguje normálně, proste jsem v aplikaci a ovladač tv funguje pro tu aplikaci a nepřeskakuje do interního vysílání televize při pokusu o vyvolání seznamů kanálů…
karlos19
Junior

Odeslat příspěvekod juress F1 21. 2. 2025 22:18

Je v tom trochu guláš, TV má jakésy výchozí TCL programy a ty používají zmíněná tlačítka i když je otevřená jiná appka. V tom případě se musí přemappovat tlačítka pomocí appky. Řešilo se to třeba tady:
https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm ... e_control/

Bez přemappování tlačítek se musí EPG vyvolávat jinak. Některé TV appky to mívají třeba na barevných tlačítkách.
juress F1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 2. 2025 11:12

karlos19 píše:Prostě když zapnu tv a otevřu si aplikaci t mobile tv go nebo o2 tv a sleduji tam nějaký program a poté zmáčknu na ovladači tlačítko pro vyvolání seznamu tv programů, tak se mi zobrazí seznam tv programu v anténním vysílání a ne v té aplikaci t mobile tv go a poté ji musím znova zapnout, tak jestli to tlačítko lze nějak přenastavit nebo ne, nebo jestli by pomohl jiný ovladač, neoriginální.
Tak snad už je dotaz lépe pochopen �
Děkuji

-- 21. 2. 2025 21:11 --

U tv samsung s Tizenem a Sony tv s androidem co mam, tak tam mi to funguje normálně, proste jsem v aplikaci a ovladač tv funguje pro tu aplikaci a nepřeskakuje do interního vysílání televize při pokusu o vyvolání seznamů kanálů…

Máš to tu opakovaně napsané. Je to normální chování. Tebou jmenované aplikace nikterak nepozměnily nastavení určená pro konkrétní tlačítko dálkového ovladače, ani jeho funkci nevyrušily. Proto zůstává jako rychlé zavolání EPG/Guide interního tuneru.

Jiný ovladač Ti v žádném případě nepomůže. Je to o naprogramování apky v návaznosti na tlačítko EPG/Guide.

U tlačítka TV na dálkovém ovladači by mělo jít ho přemapovat skrze aplikaci třetí strany. Povětšinou se jedná ale o formu „narušení bezpečnosti“. Pokud něco takového chceš, vyhledej si to a nastuduj.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod gru15 25. 2. 2025 11:04

Existuje v google play aplikacia, na premapovanie tlacidiel. Nazov si nepamatam. Nieco ako Button mapper. Ale ta aplikacia uz nevie spustat interne akcie v inych aplikaciach. Teda vies si teoreticky tlacidlo TV premapovat aby spustilo magio/o2/sledovani tv... Ale uz nevies spravit to aby otvorilo aplikaciu do stavu kedy zobrazuje EPG.

Treba rozoznavat appku interneho TV tunneru a aplikacie tretich stran ako zmienene magio/o2 tv... To su dva uplne oddelene svety.

Ak mas doma nejaky domaci server tak existuje moznost convertovat magio do m3u playlistu vratane epg a potom existuje aplikacia TVirl ktora dokaze playlist zrkadlit do interneho TV tunnera. Samozrejme ale uz prides o nejake vychytavky typu pauza, pretacanie atd. Aspon mne to tak funguje na philipse. Aj ked popravde na IPTV su daleko lepsie aplikacie ako interne TV tunnery. Minimalne ten Philipsacky sa mi vobec nepaci a tym padom aj ked to vie tak pouzivam externu appku TiviMate a len som si premapoval tlacidlo TV aby otvaral tuto appku.
gru15
Junior

Odeslat příspěvekod sidny2 13. 3. 2025 12:58

Mam u C805 problem s listou rychleho spusteni, sice ne zavaznej ale o to vice iritujici. Na prvni mista se mi porad serou ty TCL kanaly, sice je muzu vypnout ale za par dni uz jsou tam zase znova. Jakoby na dalku sledovali na co koukam a rozhodli ze jejich programy jsou lepsi, pritom tam davaj samy sracky, navic s mizernym zvukem a anglicky bez titulku. Nechapu co tim sledujou, jakoby chteli lidi odradit od koupe TCL TV.
TCL 50C805 + Samsung HW-Q60C
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 13. 3. 2025 14:45

Nechápu tvůj příspěvek, jaká lišta ? Myslíš seřazení aplikací nebo něco jiného ? můžeš to nějak rozvést ? Nic podobného na TCL, že by se mi samy řadily aplikace na domovské určitě nemám, případně žádné kopance do seřazení kanálů se taky nedějí.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacRieder007 13. 3. 2025 16:27

Asi myslí úvodní domovskou obrazovku.To jde vyřešit tím,že se odebere v nastavení vše mimo APLIKACE.
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 22. 3. 2025 14:42

zdravim.Je nejaka moznost propojit tcl 55v6b s domacim kinem sencor 5.1?
Mam prevodnik z scart na hdmi-pustim dvd a vse funguje.Jen nefunkcni zvuk z tv na repro kina.
Na stare led tv(panasonic)byl scart a vse fungonvalo,
Ten prevodnik funguje asi jedno cestne takze hledam reseni jestli existuje, jinak me asi zbyva jen soundbar.
Dik za pomoc.
hons1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod veesa1 23. 3. 2025 08:28

Potřeboval bys DAC (převodník z digital/optiky do analogu), což je pak beztak takový ne zcela ideální řešení.
Lepší by byl nějakej receiver na HDMI, ke kterýmu bys použil ty repráky, nebo nějakej pak soundbar.

-- 23. 3. 2025 07:28 --

Novinky 2025

https://youtu.be/JUjdURwBXlk?si=iK16JO6d69NDQ9V_
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod hons1 23. 3. 2025 11:44

Dik, to jsem si myslel.
hons1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sidny2 23. 3. 2025 18:35

SSakul píše:Nechápu tvůj příspěvek, jaká lišta ? Myslíš seřazení aplikací nebo něco jiného ? můžeš to nějak rozvést ? Nic podobného na TCL, že by se mi samy řadily aplikace na domovské určitě nemám, případně žádné kopance do seřazení kanálů se taky nedějí.

Nad cervenym tlacitkem DO mam tlacitko (okenko s sipkou) pro rychlou volbu kanalu, kdy se v dolni casti obrazovky objevi lista se vstupy a aplikacemi umoznujici rychle prepnuti behem sledovani TV. Nemyslim tim domovskou stranku, tedy plochu s aplikacemi, tam je to OK.
TCL 50C805 + Samsung HW-Q60C
sidny2
Junior

Odeslat příspěvekod roland somogyi 27. 3. 2025 08:20

Zdravim. Neviete ako vypnúť pohotovostný režim na tv TCL 855,Pri počúvaní radia cez aplikáciu myTuneRadio ,tv prechádza do pohotovostného režimu. V časovači spánku mam zadane nevypínať nikdy .Dik
roland somogyi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka