TCL 2024 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Dann.b 9. 4. 2025 19:51

Ahoj, je u modelu 855 také verze X1 a X2 jako u 845?
A druhý dotaz, je normální, že USB nedetekuje žádný pevný disk, flashku, nic?
Je to nová telka.
Dann.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 9. 4. 2025 20:20

Jedině v případě, že se jedná o servisní USB. Pak nemusí detekovat. Druhá možnost je, že je tam pouze podpora určitého formátu a disk je formátován na jiný.

Pokud máš novou telku a dělá Ti to toto, pak je to otázka přímo na podporu. Pokud je to skutečně závada a televizor byl zakoupen přes net, můžeš vrátit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Dann.b 9. 4. 2025 21:24

No zkousel jsem tri disky, dva kabely, jednu flash a ani jednou televize nic nenacetla, to neni normalni.
Disky exFat, Fat32, NTFS….
Proste nechapu.
Vratim ji, nemam na to nervy.
Dann.b
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lordnamir 11. 4. 2025 14:53

Ahojte, idem kupovat telku 65C765. Prosím aký držiak by ste mi odporučili zakúpiť? Idem to kupovat z Alzy, pozdávajú sa mi dva:

https://www.alza.sk/alzaergo-me632-esse ... escription

https://www.alza.sk/alzaergo-m310b-conv ... tm#reviews

Avšak nie som schopný nájsť medzi nimi rozdiely, resp. ktorý by mohol byť lepší. Prípadne ak máte z Alzy ešte iný typ, budem rád :)
Lordnamir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 11. 4. 2025 14:58

Na první dáš větší telku a na druhý zase těžší telku. Jestli popis nekecá.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Lordnamir 11. 4. 2025 20:15

vdaka moc za radu, tak som zobral ten prvy - mam nan vacsiu zlavu na AlzaPlus a 40kg mi bohate stačí.
Lordnamir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MacRieder007 6. 5. 2025 16:52

Dann.b píše:No zkousel jsem tri disky, dva kabely, jednu flash a ani jednou televize nic nenacetla, to neni normalni.
Disky exFat, Fat32, NTFS….
Proste nechapu.
Vratim ji, nemam na to nervy.

Nastavil jsi v ovládání Instalace z cizích zdrojů?
MacRieder007
Junior

Odeslat příspěvekod Martin Ma 11. 5. 2025 18:45

Zdravim.
Poridil jsem v datartu za velmi dobrou cenu (pod 1Otis) TCL50T7B.
Obraz a zvuk je na tuto tridu myslim solidni.
Zkousel jsem aktualizovat FW ale pise to ze dana verze je aktualni.

Oznaceni V8-R75PT01-LF1V269

Verze Android 12, uroven opravy zabezpeceni 5.srpna 2024

Je to prakticky totozny model jako TCL 50C655, ostatne v Nataveni/O zarizeni/Info o produktu, se po rozkliknuti hlasi jako 50C655.

Lonske opravy zabezpeceni me tak netrapi, jen mi v Quick menu po stisknuti tlacitka "burger" na DO, citelne schazi rychla volba k vypnuti obrazu, aby hral jen zvuk, nekdy se to hodi a moznost jednotlive polozky usporadat dle sveho, jdou jen skryt/zobrazit.
Viz. treba tohle video: https://youtu.be/XtinRM03p7k?si=hsk_ZQZVOZntGvk5
Kdyby to vyrobce do nektereho updatu pridal, vubec bych se nezlobil a jiste nebyl sam. :-]

Jinak mam revizi X1.
Co jsem cetl, X2 je tady hodne zminovano u jinych modelu, maji jiny chipset (Pentonic) a jsou v necem lepsi, to jsem ale pred koupi netusil.
Mam pocit ze v mem pripade tedy u modelu TCL50T7B, revize X2 jeste neni, google nic nenasel.
Obrázek

Diky navodu zde:
https://www.reddit.com/r/tcltvs/comment ... l_55s450g/
Jsem se dostal do servisniho menu, kde zjistil vice vcetne data vyroby.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Chipset RT2875P
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juress F1 13. 5. 2025 11:23

Co se týče distribuce firmware je TCL hodně konzervativní. Hlavní oficiální kanál dostupný přes menu televize je jak říkáš hodně pozadu.
Pokud chceš úplně nejnovější firmware a nemáš problém být beta testerem (různé funkce můžou chybět nebo mít problémy), můžeš se přes Telegram dostat k bot kanálu @FirmwareTCLbot a tam podle kódových označení najít odkazy na všechny dostupné firmware verze pro danou televizi. Konkrétně pro tvou je nejnovější V441 (odkaz na yandex box pro stažení). V případě, že se chceš vrátit na předchozí verzi, musíš použít img verzi firmware (odkaz).

Jinak bych dodal, že jsem před víkendem instaloval novou verzi firmware na naši C845X2 - V509 a zaznamenal jsem obrovský posun vpřed zejména v tom, jak televize zvládá přehrávání obsahu s nižší nebo nestandartní frekvencí. U nás konkrétně televizní vysílání přes IPTV Telly bylo pouze sledovatelné se zapnutým dynamickým zrychlením. S novou aktualizací to již není třeba. Musím ale jedním dechem dodat, že na forech se vyskytují informace, že tyto nové verze firmware jsou oficiálně určené pro modely z roku 2025 a tudíž někteří uživatelé zaznamenávají problémy s určitými funkcemi. Instalujte tedy s rozvážností a případně se vracejte na starší verze (poslední ofi verze pro modely 2024 je V420.)

Firmware box pro C845X2 (odkaz) a pro img verze pro návrat na předešlé veze (odkaz).
juress F1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 13. 5. 2025 19:31

No po strance obrazu nejake nedostatky jsou, pri rychlych akcnich scenach, se to sem tam cukne.
Nektere rezimy obrazu, mozna ze vsechny (Nejcasteji pouzivam dynamicky s vlastnimi upravami) maji defaultne zapnute v Obraz/Rozsirene moznosti/Pohyb, Ostrost a plynulost pohybu a Snizeni tresu De-Judder nastaveno na 10
Kdyz tu funkci vypnu, plynulost je tatam.
Nejsem si ted jist ze jde o tebou zminene dynamicke zrychleni, mas jiny model nez ja.
Neni to tak ze by se obraz uplne trhal ale zcela plynuly neni a je mirne rozstreseny pri rychlejsich pohybech
Pouzivam Skylink Live TV, pri sledovani DVB-T2 pres vestaveny tuner a antenu, je obraz naprosto plynuly.

S obrazem to chce si trochu pohrat, hlavne snizit jas, mam to vetsinou mezi 30-50 a sytost barev jsem stahnul na 40
Moc dekuji za info, ale FW si netroufnu updatovat jinak nez oficialni cestou.
Je to riziko, nemusi se povest a pak vozit 50" TV do servisu, to opravdu ne.
Vyrobce je bud jak pises konzervativni a FW da oficialne az kdyz vychyta chyby a nebo na podporu kasle :D
No ale mohl bych kontaktovat technickou podporu, v moznosti updatu v TV je i volba Aktualizace prostrednictvim zakaznickeho servisu, po otevreni to chce PIN.
Zkratka jim napisu ze nejsem v nekterych pripadech spokojeny s obrazem u IPTV, pritom normalni TV je v poradku a ze bych rad updatoval na novy FW, ktery by mohl muj problem vyresit, ale TV mi jej nenabidne.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 19. 5. 2025 19:09

Takze jsem to risknul a posledni FW V441 jsem pres USB nahral.
Delal jsem to podle navodu zde, primo z menu
https://smarttvclub.com/how-to-update-f ... re-updates
Co update zlepsil to se uvidi casem, jsem ale rad ze se povedlo, mel jsem z toho docela strach.
Samotny update trval asi pet minut.
Televize po nem trochu dele nabihala skocila hlaska Aktualizace probehla uspesne a vse v poradku.
Cekal jsem ze budu muset vse nastavovat ale tovarni nastaveni se neudelalo, takze jej provedu pozdeji sam pro jistotu.
Prvni ceho jsem si vsiml je jinak graficky a barevne provedene rychle menu po stisknuti tlacitka "Burger
" na DO, polozky se daji presouvat coz vitam a stejne jako driv skryvat nebo zobrazit dalsi dostupne.
Take pribyla funkce "Pouze zvuk" takze lze na dve stisknuti DO, vypnout obrazovku a mit tak jen zvuk, parada!
Predevsim vitam ze texty jsou bile na cernem podkladu, je to krasne citelne a prehledne, puvodne u V269 to byly sede texty na bilem pozadi.
Menu v nove podobe, je dostupne u modelu 2025 viz video na YT a vyrobce jej zda se, pridava i do updatu pro lonske modely.
Take se zmenily podmenu v hlavnim nastaveni Google TV, zejmena co se tyka obrazu a zvuku.
Celkove jsou menu obrazu a zvuku trochu jinak a prehledneji usporadane, nez tomu bylo driv.

EDIT:
Tak jsem se nakonec vratil zpet na puvodni V269.
Obrazove se to nelisi ale u nove verze je mensi problem se zvukem.

Prednastaveny profil zvuku Dynamicky, ktery pouzivam, po updatu zcela chybi a nahradil ho Inteligentni, zvukove je to podstatne horsi a neumozni nastavit surround virtualizer, zvyrazneni basu, zretelnost hlasu a definice jako tomu bylo driv u dynamickeho, volba podrobnejsiho nastaveni neni dostupna a je zasedla.
Kdyz prepnu na Standartni zminene volby jsou sice dostupne, ale puvodniho zvuku jako u profilu Dynamicky nedosahnu.
Zkousel jsem to u urcite sceny ve filmu nejdriv s V441 a potom o pul hodiny pozdeji po nahrani V269 a u ni je ten zvuk zkratka lepsi.
V mem pripade jsem mel surround virtualizer a zvyrazneni basu na stredni hodnoty.
Jedu pres interni reproduktory, soundbar nemam a ani neplanuji a u starsi verze byl ten zvuk proste vyraznejsi.
Je to celkem skoda, prepracovane rychle menu je fajn, ale tak casto jej nepouzivam.
Po strance obrazu se tyto verze nelisi ale ten zvuk je zklamani.
Zustavam tedy u V269 i za cenu toho ze prijdu o prepracovane rychle menu, jak popisuji vyse.
Samozrejme jsem jeste delal tovarni nastaveni ale nic se nezmenilo....ten profil Dynamicky ktery alespon pro me ma pri poslechu pres interni repro nejlepsi zvuk, v nabidce chybi...muze to byt chyba a nebo to tak vyrobce "vylepsil" to netusim.
Martin Ma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin Ma 20. 5. 2025 19:22

Mam jeden technicky dotaz.
Modely T7B/C655 maji na strance alzy https://www.alza.cz/50-tcl-50c655-d12348471.htm uvedeno ze podporuji lokalni stmivani, tedy local dimming, ale na strance TCL o tom v popisu nikde neni zminka.
Maji tuto funkci nebo ne?
Martin Ma
Kolemjdoucí

Předchozí stránka