Android TV (HbbTV)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod miple 9. 1. 2025 15:06

Zdravím. Prosím o radu. Mám cca 10 let Sony KDL 55W755c Android. Ohledně toho Androida, od prvopočátku na TV nejde sledovat přes červené tlačítko. Tuto funkci musím mít v nastavení vypnuté. Jakmile je zapnuté TV se co chvíli samovolně restartuje a zamrzá přepínání kanálů. Když byla nová na podpoře mi pořád tvrdili ať počkám na novou aktualizaci softvéru. Zázraky se ale neděli. Nic nepomohlo. Nyní se dívám po nové TV 65".Jak jsou na tom dnešní nové TV s Androidem? Jít do toho nebo nejít. Mám z toho Androida v TV už trochu obavy. Nebo raději volit LG/Samsung.
miple
Junior

Odeslat příspěvekod jito 9. 1. 2025 15:47

To co popisuješ, tak byl problém prvních Android TV.
Dnes to je už OK, vše funguje bez problémů.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod miple 9. 1. 2025 17:59

Verze softveru je aktuální.
miple
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 9. 1. 2025 18:54

Zkusit reset/obnovu do přepravních hodnot a následně vše znovu nainstalovat a naladit. Nezapomenout, že třebas iVysílání ČT má aplikaci, takže není nutné řešit HbbTV.

U některých TV s Android TV OS (a nejen těch) se muselo HbbTV ručně deaktivovat na kanálech, kde se nevyužívalo. Respektive ponechat ho jen na hlavních a zbytek porušit. Ne, nešlo to udělat všude takto po jednom, ale šlo to. Takže pro příklad... ČT1 bys měl aktivní HbbTV, ale u zbytku ČT flotily vypnuto. To stejné platforma Nova, Prima atp. Tím pádem následně nedocházelo k problémům, či byly významně omezeny.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod miple 9. 1. 2025 19:19

Jo, přesně tak to je. Musel jsem to vypnout u každého programu. Když jsem to nechal jen u jednoho, tak to dělalo bordel.
miple
Junior