Projektor na von

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 11. 3. 2025 10:41

Ale to tady ani nikdo nezmiňuje. Kluci, máte projektory doma? Za prvé skládaná plachta je sebevražda. Udělají se tam překlady, a bude ho to štvát. Plátna se buď napínají na trvalo do rámu, nebo se rolují. I na tom rolovacím mám doma vidět pruhy, musím ho občas vyvěsit a napnout. Za druhé, barva na plátnech je speciální, zesiluje světelný tok. Pro slabé projektory ideální bílá, pro silné šedá. Za třetí ten projektor je pro zamýšlenou úhlopříčku prostě slabý. Dal jsem to do kalkulačky a bude ho muset mít cca 5,5 metrů od plátna. Přijde o hodně výkonu tou velkou vzdáleností. To všechno dohromady dá mizerný obraz při projekci ve tmě, za šera či denního světla vůbec...Bude ho štvát, že dal ty peníze za takový výsledek....
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 3. 2025 16:56

O skladech a vadách promítací plochy jsem již psal. Každopádně povšimněte si původního zadání "projektor kolem 12 tis". Tohle už částečně určuje předpokládanou cenovou hladinu celého řešení. Ano, mohli bychom napsat "zapomeň na to, částku násob třemi, jinak to ani neřeš", ale takto by šla zodpovídat většina dotazů zde na fóru.
Před lety jsem pravidelně promítal v místní sokolovně na plátno podobných rozměrů s projektorem výrazně horších parametrů a obraz byl dostatečný. Ano, museli jsme čekat na tmu, ale to je tak nějak předpoklad i v tomto dotazu.
Myslím, že si je tazatel vědom omezení, které vyplývají z levného řešení. Mohli bychom mu nabídnout promítací nátěr případně dobré plátno, ale to by v dané ploše přesáhlo cenu samotného projektoru. A neposledně, pokud se mu venkovní projekce zalíbí, může vše doplnit později.
A ještě z života - kamarád na chatě promítá nějakým starým krámem 4:3 na prostěradlo na prádelní šňůře mezi smrky - spokojenost dětí je maximální.

Bude ho štvát, že dal ty peníze za takový výsledek....

Zde souhlasím - nekupovat zajíce v pytli. Celé dobrodružství bych doporučil otestovat předem nějakým zapůjčeným projektorem. A v nejhorším je tu stále možnost zakoupený projektor vrátit.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod tombas 12. 3. 2025 09:32

Nechci vám do toho kecat, ale nestálo by za zvážení spíše něco takového?
https://www.sunnysoft.cz/z/501PXI-736/m ... f363e9c43a
Laserový projektor na krátkou vzdálenost bude méně náchylný na vlivy okolí, snadno se schová a má prostředí Mi TV.
Samozřejmě za tu cenu to není žádná špička a obraz nebude tak kvalitní jako z několikanásobně dražších projektorů, ale na uvedené použití by to mohlo stačit.
Plátno není v ceně.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dado71615 12. 3. 2025 16:24

Vyzera to tak ze si skusim nejaky projektor pozicat aby som mal predstavu ako sa to bude spravat v mojich podmienkach a podla toho sa rozhodnem. Dakujem vsetkym za rady a postrehy.
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod thomass34 14. 3. 2025 15:50

projektor na krátkou vzdálenost ani náhodou pro tento účel..
Tyto projektory fungují POUZE na zeď nebo na vypnuté rovné rámové plátno. Na lehce zvlněnou plachtu to nejde použít. Z podstaty fyziky - podsvěcuje se "zespodu" a všechny rovné linky budou z důvodu zvlněného plátna totálně křivé.
thomass34
Kolemjdoucí

Předchozí stránka