65”Lg Oled C4 obraz

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petan80 9. 3. 2025 22:22

Ahoj, poradte jake nastaveni obrazu pouzivate u teto tv. Kdyz pustim film ze Stream cinema, tak je obraz skvelej, ale bezne vysilani pres apku o2tv nebo sledovaní tv, tak je obraz takovy mdly, neostry nevim, neni to ono. Na starsim samsungu qledu 55” to bylo v pohode. Diky.
petan80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2025 23:00

Zkusil bych tohle. Mám podle těchto stránek nastavenou OLED B9 a měnil jsem to minimálně: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4-oled/settings
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 10. 3. 2025 08:22

Jestli to nebude tím, že ty běžné komerční televize moc dobrou kvalitu neposílají. Ale předplacené služby jako Netflix, Amazon apod. posílají mnohem lepší obraz. A na dobré TV je to pak vidět.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 10. 3. 2025 11:16

Starší TV byla 55”, nová je 65”. Větší úhlopříčka víc vidět neduhy.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 10. 3. 2025 11:37

Stížnosti na kvalitu vysílání z vestavěných aplikací se objevují docela často. Pokud není možné dosáhnout lepšího obrazu nastavením parametrů v samotné aplikaci nebo v TV, doporučuji externí zařízení poskytovatele služeb, zpravidla poskytují lepší obraz a přes HDMI CEC je možné je ovládat jedním ovladačem od TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 10. 3. 2025 11:41

nastavil si rozlíšenie na najvyššie namiesto automatické?
(v nastaveniach O2tv,Sledovanie tv)
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petan80 10. 3. 2025 12:08

Obraz nastaven dle odkazu a zda se to ok. Je to tim, ze mam vetsi uhlopricku, tak jsou vic videt nedostatky tv vysilani, ale ted jsem vcelku spokojen. Mel jsem nastaven rezim standart, kdy to hodne svitilo a obrysy a hrany objektu byly neostre a mazle, ted mam expert tmava mistnost a je to podstatně lepsi.
petan80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod solfan 10. 3. 2025 13:37

expert tmava mistnost je asi nejlepsi preset, ale souhlasim s tim, ze O2TV apka je horsi, nez pres stb O2tv, i kdyz posledni aktualizace vypada ze se zlepsila...
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod solfan 10. 3. 2025 14:57

ale otazka bude co ted oneplay :-D
solfan
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 12. 3. 2025 18:15

Kdyz uz se probira obraz na C4...je nejake nastaveni TruMotion, aby napr. pri pomalych titulcich na konci filmu nedochazelo ani s cukani a na druhou stranu ani k "vlneni" textu kdyz je trumotion na vyssi level? Dost s tim bojuji a jeste jsem nenasel vhodne nastaveni tech dvou posuvniku, samozrejme chapu ze kazdy to vnima jinak.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 12. 3. 2025 19:47

Paradoxně s tímhle jde vlivem extrémně rychlé odezvy panelu prostě o kompromis a pocitově je prostě kvalitní miniledka v pohybu přirozenější a pro mé oko lepší. Ale je to asi krom celoplošné bílé jediná věc, kterou bych ještě Oledu vytkl vzhledem k prémiovým ledkám.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 13. 3. 2025 05:44

Ano psali to i na Rtings, kde za to maji snad vsechny OLEDy nizkou znamku, ale jak to clovek vidi na zivo... Taky mi prijde pohyb na QLED prirozenejsi. Neco proste pohlti zvyk delsim pouzivanim a zbytek si budu muset doladit.

Stejne jako nemuzu prijit na chut te hromade nastaveni "podsviceni", "peeku" a "energy saving". Na QLEDce mam autom.stmivani s nastavenym minimalnim jasem pro nocni koukani a pres den vyleze jas, podle pocasi, klidne na max. Uz 4 roky jsem na to nemusel hrabnout a funguje to jak na mobile. Na C4 se mi to nedari nastavit. Pres den sviti malo tak pridam a v noci to zase moc sviti tak musim ubirat. Dalsi vec kvuli ktere jsem menil starou TV co nemela cidlo okol.svetla. Tak snad ten system nastaveni brzy prokouknu :)
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 15. 3. 2025 13:57

Tak cukani obrazu jsem zda se vyladil, i F1 se da krasne koukat (bez soap opera efektu). Denni rezim uz mam taky docela odladeny, porad ale bojuji s tim nocnim, prijde mi, ze TV porad moc sviti. Pouzivam Expert dark space, Energy saving mam na Auto s minimalnim podsvicenim (0), Black level 50, Peak brighness Off, Gamma BT.1886. Samozrejme muzu vypnout Energy saving a nastavit jeste nizsi podsviceni, ale pak prijdu o automaticke podsviceni podle osvetleni v mistnosti a nechci se porad babrat s nastavovanim. Jak z toho ven? Predem dik.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 3. 2025 15:28

Za určitých okolností je vypnutí světelného čidla jediným akceptovatelným řešením. Občas lze učinit tento krok, snížit podsvícení a další věci na akceptovatelnou úroveň a za nějaký čas zkusit čidlo znovu zapnout, protože oko a mozek to možná už začnou akceptovat.

Ono... překvapivě je část filmů dělána tak, že stíny a temnota má být dost prokreslená a telka nedělá nic jiného, než že ji prosvěcuje. Ne vždy, ale někdy ano.

Jinak bych zkusil ještě poladit gammu. A když nic tak jen kalibrace.

Když jsem si nastavoval MiniLED od TCL, jel jsem na úplně jiných hodnotách jasu, než bylo běžné. Protože telka prostě moc svítila a mně to pro noční sledování nedělalo dobře. Snížení svitu nakonec znamenalo vylepšení obrazu a pozitivní bylo, že neposouvalo kvalitu barev, jak se to sem tam děje, když se sníží hodně jas. Ano, Ty máš OLED, toto byla MiniLED.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod SSakul 15. 3. 2025 15:52

Jak už bylo doporučeno, v první řadě bych vypnul světelný senzor a nastavil si zvlášť profily na denní a noční koukání.. Netuším jak to má LG, ale Panasonic měl přímo na ovládači nastavitelné tlačítko picture, kde přehozeno profilu trvalo sekundu, co se týče TCL, tam to jde přes rychlé menu taky přehodit v rámci sekund.. pokud jde jednoduše přehodit profil i na tom LG, udělej si profily 2
SSakul
Mírně pokročilý

Další stránka