Výběr TV 65"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod chali 11. 3. 2025 20:25

Ještě jsem koukal na Hinsense, také 5ti letá záruka, což je fajn.
Ještě také koukám, internetová tv vysílá většinu programu v HD,tak 4K asi využiji jen na Kodi, tak jestli se případně nepodívat v levnějších vodách.

A OLED vs Mini Led životnost a kvalita jsou na tom podobně?
Děkuji
chali
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod majkom 11. 3. 2025 21:48

To ze mas vstup jen hd neznamena, ze nebude drahsi tv lepsi, bude lepsi.

Zivotnist oked obecne neni problem, spis moralne zestarne tv nez odpalis display.
majkom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 12. 3. 2025 06:24

Nebo ti na te TV odejde neco jineho nez panel...spis ti ale za Xlet skonci podpora aplikaci, ktere pouzivas.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod veesa1 12. 3. 2025 06:43

Hisense nemá Google TV a KODI tam nepojede.
Na Googlu ano a navíc tam ty filmy pojedou i v Dolby Vision, což běžně základní boxy nemají, ale mají to až dražší kousky.

Na Google TV rozjedeš i Youtube zdarma brz reklam bez nutnosti platit Yoitube Premium - díky appce SmartTubeNext.
veesa1
Junior

Odeslat příspěvekod pjuricka 13. 3. 2025 11:41

Poslední Google Streamer je luxusní a svižný.
pjuricka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lordnamir 13. 3. 2025 21:20

Ahojte, rád by som využil toto vlákno a poprosil vás o pomoc s výberom novej TV - po 15 rokoch mi odchádza staručky 40 palcový Samsung televízor a rád by som ho vymenil za 65 palcový. Máme klasickú obývačku o rozmeroch približne 5 x 4 metre. Rozpočet tak do 1000eur / 25tisic CZK, ak bude menej tak manželka to náležite ocení :D . Zvuk TV môže byť aj horší, teraz mám soundbar JBL multibeam 5.0 a keby bolo potrebné, tak časom by som vedel dokúpiť nový soundbar. Playstation nemame vobec.

Mám set-top-box a digitálnu televiziu s optickým internetom od UPC. A pozeráme Youtube. Zaujala ma možnosť do budúcna nainštalovať si napríklad KODI a zaplatit si doplnok na streamovanie filmov - len tu neviem posúdiť aká je tam kvalita, či mi už treba napríklad miniLED, alebo si vystačím s QLED (snad som sa dobre vyjadril, vobec sa nevyznám a nechám si poradiť).

Chcel by som to kúpiť na Alze (ak by mal niekto kupón tak sa tiež poteším :-). Zatial mám v hladáčiku tieto, len neviem napríklad či mi je potrebné mať 100 Hz alebo by mi stačilo tých 50/60 Hz? Obývačkové okná sú orientované na juhovýchod, priame svetlo máme cca do 13ej hodiny, ale máme aj vonkajšie rolety takže ak potrebujem tak doobeda viem mať úplnú tmu v obývačke.

https://www.alza.sk/65-tcl-65c765-d12526642.htm

https://www.alza.sk/65-philips-65pml8709-d12593160.htm

https://www.alza.sk/65-tcl-65t8b-d12317994.htm

Otázkou aj je, či náhodou neviete o nejakých akciách na ktoré by sa oplatilo počkať? Narazil som na "Dni Marianne", ale tam nevidim elektroobchody. Mesiac - dva by som ale vedel počkať, ak by mali napríklad aj výjsť nové modely a tie staršie zlacnieť... Akýmkoľvek nápadom/ pripomienkam / linkom / doplneniam budem rád, možno som uplne mimo kedze som fakt 15 rokov neriešil telku... Vopred vdaka.
Lordnamir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 13. 3. 2025 21:51

Na tu vzdálenost by se hodila i 77" a kámoš mi poslal neskutečný deal dostupný u vás na Slovensku.. kombinací kódů a nabídnutí staré TV jde na Samsungu koupit 77" S90D pod neskutečných 1400€ .. je to sice nad rozpočet, ale měl bys 77" OLED, který normálně stojí skoro jednou tolik.

https://www.samsung.com/sk/tvs/oled-tv/ ... s90daexxh/

K tomu zkus promokod

" JEDNICKY "

nebo

" EXTRA15 "

Pokud trváš na androidu, tak ti zbývá nějaké TCL, opět bych se pokusil vzhledem k vzdálenosti v nějaké fajn akci sehnat 75"
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lordnamir 13. 3. 2025 22:44

Ďakujem ti za príspevok. Žiaľ 75 palcovu tam nezmestim, "inteligentne" som totiž na stenu namontoval kedysi obývačkovu stenu a tak sú zhora, zospodu aj z boku skrinky... Ten Google TV by som možno aj ozelel... A teda v 65 palcoch by sa našla alternatíva k tej 75 palcovej?

Edit: Už vidím, oplatí sa napríklad ta nižšia verzia 65" OLED 4K QE65S85D Séria S85D (2024)?
Lordnamir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 14. 3. 2025 09:34

Ze 65" bych volil TCL 65 C765/C855 pokud chceš android, případně pokud jsi ochotný oželet android, některý z 65" Oledů v hezké akci, třeba LG B4/C4. Co se týče S85D je to OLED nejnižší třídy a tomu odpovídá i maximální jas a navíc nemá dolby vision, ale na druhou stranu na večerní koukání je to pořád oled. Každopádně i B4 je lepší jak S85D .. C4 ani nemluvě. Pokud by byly za podobnou cenu, nedává S85D smysl, ale třeba bude výrazně levnější.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 9540/49704

Jinak z Oledu ti krom LG moc nezbývá, 2024 Panasonic má sice výborný Fire OS, kde dostaneš i kodi a vše co je na android TV, ale cenou jsou proti konkurenci prostě moc vysoko. Sony má android, ale opět ceny moc vysoko a Philips 2024 zabil nový operační systém Titan OS, takže leda bys sehnal ještě nějaký 2023 ve fajn ceně.. jinak ti zbývá fakt jen LG B4 LG C4 a S90D
SSakul
Mírně pokročilý

Předchozí stránka