Občasný rozmazaný obraz u sportu, pohybu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod peblo10 13. 4. 2025 18:26

Dobrý večer.
Máme doma připojení internetu bezdrátově.
Doma uz vse vedeno kabelem.
Meli jsme starou tv a při sledování sportu byl obcas chvilkove obraz rozmazany.
Mame tv pres O2 Tv.
Puvodni tv byla Blaupunkt 32”.
Nova je Philips 65OLED819

Nyni jsme koupili drahou oled tv, ktera je opravdu skvela atd, kvalitní barvy, ostrá při zprávách atd, ale sport, zustal obcas neostry-rozmazany. Poradíte mi prosim co s tím? Internet bychom meli mit rychlost cca 20-30 mb.

Dekuji za vase rady a zkusenosti.
P
peblo10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tesarpa 13. 4. 2025 20:34

Vydržte, oči a mozek si zvyknou. Nevím, o žádné TV, která by ze signálu o kvalitě O2TV (nebo jiné běžné stanice) dokázala vykouzlit naprosto ostrý obraz bez šmouh.

Něco se dá vyřešit nastavením, hlavně vypnout jakékoli vyhlazování. Ale v principu těch dat teče příliš málo. Taky bych chtěl, abych viděl třeba tenis nebo fotbal stejně ostře jako bojové scény v Top Gun Maverick :-)
tesarpa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pas4 17. 4. 2025 06:20

Oči si bohužel nezviknou.Řešim to samé u tvTCL 645.Na podpoře Sledování TV mě radili přepnout na kodek 264,rychlost zvýšit na max ,tv připojit kabelem.Nic nepomohlo.Na sport se divám jen přes anténu ,tam je to v pořádku.
pas4
Junior

Odeslat příspěvekod prorok_pupinek23023 17. 4. 2025 11:39

Speciálně u sledování TV je hodně důležité, přes co se to pouští. Mám to v počítači a každý prohlížeč umožňuje odlišnou kvalitu obrazu....Jestli to pouštíš přímo přes televize a ne PC, podívej se na nastavení obrazu, některé super funkce, povypínat. Vyhlazují obraz ale výsledek je taková ta telenovela a ta je pro sport nevhodná....Pokud je obraz někdy v pořadu a někdy špatný, odkazuje to na kolísání připojení internetu....
prorok_pupinek23023
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 17. 4. 2025 13:09

Vypněte hlavně všechny redukce šumu, MPEG vyhlazování apod. nesmysly.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 4. 2025 14:44

peblo10 Tebou uváděná rychlost vypadá pocitově jako dostatečná, ale v reálu bývá stav o dost horší. Dochází ke kolísání a tím pádem i úpravě datového toku IPTV atp. Musel bys provést dlouhodobé měření a k němu řešit i kvalitu signálu. Kromě toho, byť na IPTV je povětšinou nutná rychlost nižší, než uvádíš Ty, v reálu opět je vše trochu jinak.

Navíc, a to je na internetu opakovaně komunikováno, z nějakých důvodů měly a zřejmě i mají O2 aplikace sem tam problém. Takže potom, když si na televizoru pustíš jakékoliv video, a to i v nízké kvalitě a s nízkým datovým tokem, jsi spokojenější, než u O2 apky.

Sám na Sony OLED pozoruji rozdíl mezi Kuki TV a satelitním příjmem. Satelitní příjem je daleko zřetelnější, ostřejší. Nicméně Kuki na tom z druhé strany (alespoň doposud... už je to taky, pokud se nepletu, O2 TV :grr: :-\ :'( ) nejela až tak špatně. Ale rozdíl mezi integrovaným satelitním tunerem a příjmem z něho a IPTV prostě je. Satelit dává viditelně lepší obraz.

Pro vylepšení stavu je třeba vybalancovat nastavení, o kterých píše tombas. Nejdříve je zkusit vypnout, vypozorovat rozdíl a následně postupně určit, jakou hodnotu případně zvolit, či zda konkrétní funkci nenechat na nule.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod pas4 17. 4. 2025 17:22

Oči si bohužel nezviknou.Řešim to samé u tvTCL 645.Na podpoře Sledování TV mě radili přepnout na kodek 264,rychlost zvýšit na max ,tv připojit kabelem.Mam i Oneplay a taky to trhá oči.
Nic nepomohlo.Na sport se divám jen přes anténu ,tam je to v pořádku.
pas4
Junior

Odeslat příspěvekod Bobolit79 17. 4. 2025 19:55

Mam oledku LG C4, pouzivam sledovani tv a oneplay, vsechny pitchoviny v tv mam vypnute, apku sledovani tv mam nastavenou na max rozliseni, kodek h265, net pripojen kabelem a obraz na obou apkach i sport naprosto v pohode, obraz perfektni.
Bobolit79
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalpuk 18. 4. 2025 06:14

Zkus si v nastaveni pohrat s polozkou Trumotion, ja to mam na 5 coz se mi zda vyvazene, aby obraz v pohybu byl tak akorat.
michalpuk
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 18. 4. 2025 10:18

Bobolit79 píše:Mam oledku LG C4, pouzivam sledovani tv a oneplay, vsechny pitchoviny v tv mam vypnute, apku sledovani tv mam nastavenou na max rozliseni, kodek h265, net pripojen kabelem a obraz na obou apkach i sport naprosto v pohode, obraz perfektni.

No, ono to taky vždy a pro každého není cesta... všechno vypnout, jak hlásají extrémistické směry ultimativních fandů do klokotavých filmů.

Mám ověřeno na desítkách lidí, kterým jsem pošteloval TV. Nemyslím kalibroval, myslím nastavil ve směru takovém, aby byli co nejvíce spokojeni. Bohužel u některých IPTV se řešení opravdu hledá složitě a záleží jednak na konkrétním firmwaru TV a také na konkrétní verzi aplikace.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod spyko 18. 4. 2025 23:05

Mám PODA tv+internet,světlo 300,na samsungu 55nu8002 jsem si nevšim žádného trhaní a mám všechny "kaziče" vyplé,bohužel stáří a čas provozu už mu dal zahulit-mapy v tmavém obrazu,měl jsem i vodafone-taktéž nic,že by měly jen některé app?
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 4. 2025 17:58

spyko: Nebude to tím, že je řeč o OLED televizích a ty máš LED?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod spyko 21. 4. 2025 09:02

Pardon,stařecká slepota!
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pas4 26. 4. 2025 07:35

Vlastně se nejedná jen o sport .Ta neplynulost IPTV je krásně viďět u běžicich sďěleni pod obrazem např na čt24.Měl jsem LG nyní Tcl u obou trhaný.
pas4
Junior