Stránka 4 z 8

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 14:41
od vlasta
Oprava: diví, na TV. :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 14:58
od vlasta
Jen ještě doplním, pro představivost, co je to vlastně LCD. Je to jako prohlížení hrubozrnného diapozitivu, se kterým jemně třeseš!

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 17:11
od POiNTER
vlasta: Kedy si sa posledne pozeral na LCD?...pretoze mas dost neaktualne informacie. (Sice Mascom je asi par rokov pozadu, takze sa to da odpustit). A pokial pozeras na LCD len v obchodoch, tak tam maju povacsine tiez minimalne 1 az 2 roky stare modeli. Nepis tu o tom ze to maju dane konstrukcne...existuje uz dostatok vylepseni, aby sa odstranila podstatna vacsina nedostatkov prvych LCD. Vcera som mal vedla seba postavene dva TV..jedna bola plazma Panasonic 42PA50E a LCD Philips 32PF7320 ...rok stary model. A na vlastne oci som videl, ze to LCD malo lepsi kontrast. Ale vies co, ja ta tu uz nejdem o nicom presviedcat...sam uvidis, ktora technologia prezije dlhsie...ale radim ti, chod sa niekedy pozriet na nejake kvalitnejsie a hlavne aktualne LCD .

vlasta píše:Jasně neexistují standardy , které by umožnili měřit jas a kontrast :mrgreen: HE HE , hodně uplacený comper. c/quote]
Zisti si ako sa to meria pri LCD a ako pri plazme...

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 17:18
od Arnie J
D-Sub to DVI redukciu neni problem zohnat. Tak isto sa da aj D-Sub to YPbPr (obe mam prave doma)

No musí to být DVI-I (ne DVI-D). Teď nevím jak je na tom HDMI, ale řek bych, že odpovídá spíš DVI-D (tedy DVI bez analogové složky), takže v tomhle případě mám smůlu.

S tou redukcí z D-Sub na komponentní je to jak? Opravdu to funguje? :) Jakože tím přenesu třeba 1360x768 z PC v plném rozlišení?

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 17:28
od POiNTER
doubt píše:
D-Sub to DVI redukciu neni problem zohnat. Tak isto sa da aj D-Sub to YPbPr (obe mam prave doma)

No musí to být DVI-I (ne DVI-D). Teď nevím jak je na tom HDMI, ale řek bych, že odpovídá spíš DVI-D (tedy DVI bez analogové složky), takže v tomhle případě mám smůlu.

S tou redukcí z D-Sub na komponentní je to jak? Opravdu to funguje? :) Jakože tím přenesu třeba 1360x768 z PC v plném rozlišení? /quote]
Musi to byt DVI-I (prip. DVI-A)...ten prenasa analogovu zlozku...D-Sub prenasa tak isto analogovu...takze v tom neni ziaden problem...analogovo ti to da HD signal.
Co sa tyka Ypbpr to D-Sub..uu je o tom viac:
http://tvfreak.cz/modules.php?name=Foru ... 16803&f=48

Vcera som zapajal z HD generatora cez YPbPr do D-Sub a redukciou do DVI-I a sice nechapem ako je mozne ze to funguje (kedze D-Sub dava RGB signaly)...ale funguje to.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 18:06
od Arnie J
Jasně že DSub na DVI-I není problém, ale co HDMI? Je jeho součástí analog? Myslím, že není.

Prostě potřebuju připojit notebook s D-Sub výstupem, a nechci s tím mít žádné komplikace. Ten odkaz cos poslal, řeší YPbPr->D-Sub, ale já bych to potřeboval opačně :( Resp. nepotřeboval, koupím si asi tu Toshibu :)

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 18:19
od POiNTER
doubt píše:Jasně že DSub na DVI-I není problém, ale co HDMI? Je jeho součástí analog? Myslím, že není.

Prostě potřebuju připojit notebook s D-Sub výstupem, a nechci s tím mít žádné komplikace. Ten odkaz cos poslal, řeší YPbPr->D-Sub, ale já bych to potřeboval opačně :( Resp. nepotřeboval, koupím si asi tu Toshibu :)t/quote]
HDMI neobsahuje analog...ale nechapem ze co s nim chces? :) Proste pichnes do notebooku z jednej strany D-sub a zdruhej cez redukciu DVI-I do TV...a mas normalny analogovy prenos obrazu. Ziaden problem.
D-Sub-YPbPr by mal tiez fungovat, ke to ide aj opacne. Ked chces kup si Toshibu... :) ...ale myslim ze len kvoli konektoru, ktory sa da zredukovat sa ti to neoplati :)

EDIT> Aha teraz som si uvedomil ze ty mysli konkretne ze 9531 nema DVI vstup...no tak potom jedine cez D-Sub to YPbPr...
http://www.google.sk/search?q=D-Sub+to+ ... S:official

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 6. 2006 19:20
od Arnie J
POiNTER píše:Aha teraz som si uvedomil ze ty mysli konkretne ze 9531 nema DVI vstup...no tak potom jedine cez D-Sub to YPbPr...

Jo jo, ten jsem myslel... Taky jsem se díval, že třeba 5320 měl ještě DVI-I, ale 5321 už má jenom HDMI.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2006 12:35
od Mr.Semtex
Nejlepší je vybírat na vlastní oči.. Hlavně se nenechej zblbnout některými příspěvky, které oslavují plazmu nebo naopak LCD a druhou technologii haní. Pravda je taková, že za peníze, které hodláš investovat můžeš mít nádherný TV obraz na plazmě i na LCD..
Záměrně píšu TV obraz, protože pokud budeš chtít používat TV i jako počítačový monitor, tak přichází v úvahu pouze LCD (bez diskuze)..
Při stejné cenové hladině dostaneš u plazmy větší plochu obrazu, ale v žádném případě kvalitnější obraz než u LCD - ne že by byla plazma horší, ale bohužel opravdu dobrá plazma se pořád pohybuje spíše kolem 100.000,- a výše..
Takže při tvém rozpočtu je to jednoduché - pokud chceš sledovat jen TV a DVD - tak šáhni po plazmě, naopak uvažuješ-li o TV i jako o PC monitoru (hraní, HDTV film - a to stojí opravdu za to), tak ber LCD a budeš spokojen..

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 6. 2006 13:36
od Jack-SF
A nebo zkus tuhle plazmu za 49999 Sk
http://www.orava.info/fkh/default.asp?c ... &stiid=225

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2006 00:36
od vlasta
Pro MrSemtex.: Kompromisy neexistují. Plasma je nepřekonatalná pro sledování TV.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2006 03:40
od IvanP
Viděl jsem plasma TV - Panasonic Viera, úhlopříčka 106cm a horší obraz jsem už několik let neviděl. Obraz působil barevně nepřirozeně, viditelné stupňovité přechody jemných odstínů, a především kostičkovaný obraz - kvůli nízkému rozlišení (480 řádků). Pozorovací vzdálenost byla cca 3,5m, díval jsem se ve středně zatemněné i téměř úplně zatemněné místnosti, zdroji signálu bylo několik DVD, analog TV pozemní a digitální TV satelit (myslím že všechno bylo připojeno přes SCART), několik různých kanálů s různých pořadů. Zkoušel jsm i různá nastavení kontrastu a jasu TV.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2006 12:05
od vlasta
Pro IvanP. Na netu je kouzelné to, že se na forech mohou vyjadřovat k věci absolutní nýmandi a neználkové jako jsi Ty. To co jsi napsal je absolutně nesmyslný blábol. Jen jedno upozornění. Rozkostičkovaný obraz, není způsoben "nízkým" rozlišením 480 řádek jak píšeš , ale úplně jinými faktory. :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2006 12:19
od votrelec
na nete je kuzelne to, ze na forach reaguju na expertov este vacsi experti.
samozrejme ze to je sposobene rozlisenim. vsak keby si mal rozlisenie 2x2 pixle, tak by podla teba obraz stale nemusel byt "kockaty" co.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2006 17:30
od IvanP
vlasta: přesně jak píšeš, obraz byl nekvalitní