Stránka 3 z 4

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 13:46
od BigFoot007
Ok. tak este inak. do coho by ste isli vy? Cena do 50, naj do 45, cim nizsia tym lepsie...
Aj ja mam z tej 82 zmiesane pocity, ale ked som vcera kukal telkace tak bol vydiet rozdiel medzi sedmickovou a deviatkovou radou-boli tam vyslovene dva telkace vedla seba....Musim si to este kuknut, co to robi z tej vacsej vzdialenosti, ci je to citit, a este sa kuknem aj na to Sony Bravia, a Samsung...
Ten Sharp LC-37XD1E tiez nie je zly, tu novu radu co ste mi odporucali, tak ta je momentalne niekde inde cenovo...
Pripadne nepoznate nejaky dobry e-shop v rakusku? nemal by som problem si aj tam kupit telkac, keby bol lacnejsi...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 14:00
od Krayzie
Sharp LC-42X20E, cca 1460 €, ale nema 100Hz/120Hz.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 14:32
od tomzvule
Sharp LC-37X20E, 34.990 Kč, http://www.levneelektro.com/default.asp?fc=6&idp=11059

v Rakousku € 1.285,00 případně € 1.288,00
http://www.idealo.at/preisvergleich/Off ... sharp.html

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 18:32
od BigFoot007
Inak kukol som, ten Sharp LC37XD1E je velmi dobre hodnoteni(a aj cena tam dost klesla)...
Ja fakt neviem, 100Hz, alebo 50? musim sa na to fakt mrknut v predajni...Ak len 50, tak berem nejake FullHDcko, ak 100, tak bud este ta plazma, alebo ten philips.

No a k tomu vsetkemu uz mam aj Sharp LC-37X20E za necelych 44 litrov. Musim mrknu tie panely.
Inak nie je problem s upscalingom v pripade ze mam Prehravac Philips(DVP 5980) a iny telkac?
Je to citit, ze to prepocitava dane veci?
A funguje upscaling len pri prehravani, alebo dokaze on robit aj upscale z normalneho analogoveho vysielania?

//al.ish: Sloučeny příspěvky. Používej volbu Editovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:00
od Krayzie
Samozrejme, ze pokial sa jedna o prehravac, ten dokaze upscalovat iba DVD, resp. filmy z nosica, ktory prave prehrava, lebo nema vlastny tuner. Samozrejme, ze kazda TV ma vlastni upscaling (downscaling), ktory prepocitava signal na vstupe (aj TV) na nativne rozlisenie panela. Je len otazne, ktory upscaling je kvalitnejsi, ci ten v DVD prehravaci (rekorderi), alebo ten v TV.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:03
od BigFoot007
no hej, ale je rozdiel ci prepojim DVD prehravac s TV cez nejaky kabel, ktory je digitalny(DVI, alebo HDMI v lepsom pripade), alebo cez nejaky scart, alebo nebodaj cinch...
Navyse ak mu to podam priamo cez HDMI uz v tom stave(1080p) tak on si to uz snad nebude prerabat,m respektive ak bude, tak len zlepsovat...

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 22:52
od Krayzie
Pokial ho prepojis cez SCART, tak ho bude scalovat iba TV. Pokial ho budes scalovat cez komponentny alebo digitalne cez HDMI, TV ho bude scalovat len v pripade, ze bude nastavene ine rozlisenie ako nativne. Teda v pripade HD ready TV to vzdy scaluje aj TV, lebo bud je rozlisenie 1366x768 alebo 1024x768 a signal moze byt iba 576p, 720p alebo 1080i/p. V pripade full HD TV, ak do TV posles signal iny ako 1080p, vzdy ho bude scalovat alebo min. interpolovat ak posielas 1080i. Ale pozor aj v pripade 1080p a full HD TV casto dochadza k scalovaniu pomocou obvodov TV, lebo nie kazda TV podporuje 1:1 pixel mapping (len vtedy sa vynechava scaling obvod TV). Toto je vec, ktoru som doteraz nepochopil, lebo v pripade TV bez 1:1 pixel mappingu, je scalovany aj dokonaly 1080p obraz z Blu-Ray a HD-DVD, ci uz upsacalovaneho DVD, proste TV si to vzdy sama prepocita s overscanom. Z tych typov, co sa tu spominali, ma vseobecne najhorsiu podporu 1:1 pixel mappingu prave Philips. Vraj az tie najnovsie a najvyssie rady to podporuju. Myslim, ze Sony a Samsung podporu maju a o Sharpe viem naisto len to, ze to podporuje rada XD1. O novych Sharpoch neviem, ale pravdepodobne 1:1 pixel mapping podporovat budu.

EDIT: Kazdopadne, .pokial TV nepodporuje 1:1 pixel mapping, tak si bude kazdy signal prepocitavat a preto si treba dopredu zistit, ci TV tu funkciu podporuje.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 23:23
od BigFoot007
dik. dost si mi pomohol. I ked si myslim ze prave ten Philips ma naj obraz v pripade napojenia cez HDMI, ale aj v pripade bez neho(Phixel a pod technologie, zaroven vychadzam trosku z recenzie na ktoru sa tu odvolavam, kedy boli vedla seba tri modley, Sony, Philips a Samsung, a na kazdom bol rovnaky snimok a prave Philips mal jednoznacne naj obraz).
Myslim si ze v pripade Philips 32 9632d bude ten obraz fajn, v pripade inych TV neviem...
Skocim buduci tyzden znova do predajne(chudaci, nakoniec to tam aj tak nekupim bo su o par tisic korun drahsi...)

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 11. 2007 23:36
od Krayzie
Vyberaj podla toho co sa ti paci. Pytal si sa na upscaling, tak som odpovedal. Ale pokial budes kupovat 32" TV, kde je na 99% rozl. 1366x768, tak si TV bude vzdy HDMI signal scalovat na nativne rozlisenie panela. Niektore TV to vedia perfektne, niektore nie. Philips patri celkovo medzi najlepsich vyrobcov LCD TV, pokial sa jedna o TV ako take, pri pouzivani TV aj ako PC monitora to uz je u Philips TV horsie (az na posledne rady), ale to nie je tvoj pripad.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2007 00:21
od Konik
tomzvule píše:Konik: mám také digitálně UPC přes DVB-S, hodně lidí říká, že je na větších tv hroznej obraz. Jak to vypadá v reálu.y/quote]


je to v kazdom pripade subjektivne..ja som pri 94cm uhlopriecke a vzdialenosti cca 3.5-3.8m uplne spokojny s digitalom od UPC

8)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 11. 2007 14:27
od tomzvule
Konik píše:
tomzvule píše:Konik: mám také digitálně UPC přes DVB-S, hodně lidí říká, že je na větších tv hroznej obraz. Jak to vypadá v reálu.y/quote]

je to v kazdom pripade subjektivne..ja som pri 94cm uhlopriecke a vzdialenosti cca 3.5-3.8m uplne spokojny s digitalom od UPC


Takže to asi můžu risknout s tou 40" Sonkou.
Mimochodem, co máš za TV ?

Už jsem si všiml Samsunga M86 ne ?
Ta je dobrá. Ještě lepší se mi zdála 40M86 :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 11. 2007 23:03
od Kasprik
32 palců je tak na 2-2.5m pak to je malý, 37 palců to bych šel jedině do plazmy tak 2.5-3.5 m-LCD v této velikosti je horší a může to být značka jaká chce, ten pohyb to prostě nezvládne, no a 42 palců a výš tak to je též zásadně plazma a to je tak 3.5 a výš. měl jsem doma plazmu 37 palců a LCD 37 palců a jasně na obraz byla lepší plazma. U LCD se obraz u rychlejších pohybů bortil. To by muselo být LCD tak za 70 tisíc a výš.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 11. 2007 23:04
od Kasprik
32 palců je tak na 2-2.5m pak to je malý, 37 palců to bych šel jedině do plazmy tak 2.5-3.5 m-LCD v této velikosti je horší a může to být značka jaká chce, ten pohyb to prostě nezvládne, no a 42 palců a výš tak to je též zásadně plazma a to je tak 3.5 a výš. měl jsem doma plazmu 37 palců a LCD 37 palců a jasně na obraz byla lepší plazma. U LCD se obraz u rychlejších pohybů bortil. To by muselo být LCD tak za 70 tisíc a výš.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 11. 2007 23:04
od Kasprik
32 palců je tak na 2-2.5m pak to je malý, 37 palců to bych šel jedině do plazmy tak 2.5-3.5 m-LCD v této velikosti je horší a může to být značka jaká chce, ten pohyb to prostě nezvládne, no a 42 palců a výš tak to je též zásadně plazma a to je tak 3.5 a výš. měl jsem doma plazmu 37 palců a LCD 37 palců a jasně na obraz byla lepší plazma. U LCD se obraz u rychlejších pohybů bortil. To by muselo být LCD tak za 70 tisíc a výš.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 11. 2007 23:21
od BigFoot007
JJ. vsak som sa uz na 90% rozhodol pre plazmu Panasonic. vcera som si to kukol v ikey a premeral...