Stránka 1 z 1

HD-ready standard, jake ma rozliseni??

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2008 11:29
od _DAVE_
Mam jeden mozna lamacky dotaz, ale nejak tomu nerozumim.
Vsude se docitam ze HD-ready standard ma rozliseni 720p - predpokladam ze rozliseni je 1280x720.

Problem ale nastava u drtive vetsiny dnesnich TV ktere maji nativ 1366x768, proc se proboha nativ neshoduje se standardem ve kterem jsou filmy nebo porady na HD-TV???

Dalsi problem nastane pri propojeni pri propojeni PC s TV pres HDMI. HDMI mi dovoli pouze "standardni" rozliseni 720p/1080i.
Tudiz nemam sanci dostat plochu do nativu.
Zachrana prijde az se starym D-SUB konektorem kde si pohodlne nastavim nativ 1366x768.

Vysvetli mi prosim jak to s temi HD rozlisenimi vlastne je?? Dik moc.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2008 12:01
od Krayzie
Nad tymto som sa tiez urcitu dobu pozastavoval, ale uz ma to preslo. Tiez nachapem, preco sa TV nerobili v 1280x720, ale 1024x768, resp 1366x768, ale uz je to v podstate minulostou. Coskoro HD ready TV vymiznu, lebo aj do 32" zacinaju uz pchat 1920x1080 a to ma vyuzitie iba ako monitor k PC pri pozrovacej vzdialenosti max. 1-1.5m.

BTW: O aku TV sa jedna?

Inac, podla informacii a skusenosti viem, ze Samsung R da nativ, resp. 1360x768 1:1 aj cez HDMI a to iste plati aj o Philips 32PFL7862D (aspon podla avforums).

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2008 14:43
od _DAVE_
Ja myslim ze to hned tak nezmizi, proste TV s 1366x768 budou v te nejnizsi cenove hladine.
Ja bych mel stejne zajem o tuto TV, protoze hodlam i hrat, a 1920x1080 uz da neumerne zabrat vetsine pocitacu.

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 4. 2008 15:17
od Krayzie
_DAVE_ píše:...1920x1080 uz da neumerne zabrat vetsine pocitacu.

S tymto maximalne suhlasim, preto (okrem ineho) som aj ja isiel do HD ready.
HD ready ostanu pri uhlopriecke <= 32" dlhsie, v ostatnych uhloprieckach (bavime sa o LCD) mu davam tak 2 roky. Potom uz bude HD ready problem kupit v 37" a vacsej. Na druhej strane, velku nevyhodu v tom nevidim, kedze BD bude bezne dostupne a GPU budu v pohode stihat a malo topit a bude stacit low end. PS3 ani XBox nepocitam, tam to bude stale rovnako shitna grafika, ktora uz teraz na PC grafiku nestiha.