Usoudil jsem, že bych něchtěl "vyhodit" peníze za něco, co by mě příliš netěšilo, to si radši nekoupím nic, a začínám se tedy rozhlížet ve vyšším cenovém patře 5000 - 8000 Kč. Kamera by měla mít FullHD roz., zoom alespoň 10x (pokud možno, alespoň 20x), dobrou výdrž na baterii (okolo 2 hod), úložné médium SD(HC), DVD a HDD určitě nechci, dále by to měla být určitě rozumná hmotnost a rozumná velikost, aby moc nepřekážela.

V tomto cenovém patře mě ze všech nejvíce do oka padly 3 kamery: Sony HDR-CX115, Canon HF R16, Samsung HMX-H200, přičemž nejvíce mě kvalitově zaujala ta Sony a nejvíce cenově mě zaujal ten Samsung. Avšak tím Samsungem si nejsem moc jist po přečtení tohoto http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1704&t=1122872&start=0&st=0&sk=t&sd=a.
Mě by tedy zajímaly nějaké konkrétnější zkušenosti s těmito kamerami, jak se s nimi pracuje, jaká je reálná výdrž, spokojenost s kvalitou záznamem a zajímaly by mě také případné tipy na kamery jiné s podobnými parametry.
Můj aktuální tip je tedy ta Sony HDR-CX115, jelikož mám zkušenosti se starší Sony kamerou DCR-TRV270e, která vyhovuje ergonomií, ovládáním, kvalitou záznamu, zase je už ale na dnešní dobu trochu větší a těžší a docela zdlouhavě se z ní dostává záznam.
Zatím tedy rozmýšlím a snažím se najít nějaké zkušenost či recenze, avšak na dnešním prakticky přehlceném trhu není čas na to testovat každý model, proto kromě videí na youtube a skromných recenzí ne Heurece, nemám vlastně nic na posouzení kvality.
Děkuji za jakékoli odpovědi.