Stránka 4 z 5

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2010 21:55
od Black_Arrow_CZE
Jinak, co se týká poslední verze FW verze 2.xxx tak nedoporučuji. Sice přidává podporu podcastů, divx a mkv, ale nic z toho neumí pořádně, nebo skoro vůbec. Zkoušel jsem přes flashku 2x divx filmy, poprvé ariva zatuhla, podruhé bežel jen zvuk. Mkv to spustilo, ale nic se nedělo. Navíc jsem si všiml špatného počeštění v menu a při různých potvrzovacích krocích a jejich menu, takže chce to ještě počkat, uvidime co poláci vymyslí.. Ale já jim věřim, snaží se dobře.


PS: jinak dnes jsem zkoušel ovladač z A100E na A200 a funguje bez potíží. To jen info pro ty, kterým se jako mě nelíbí ovladač z A200 a ovladač z A100/E se dá koupit za 3 kila.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2010 23:32
od ka-spel
Ten ovladač někdy funguje jak na heslo. Většinou rychlé odezvy, ale pak začne stávkovat a odmítá přepínat programy nebo exit z voleb nebo info.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2010 14:26
od Black_Arrow_CZE
ka-spel píše:Ten ovladač někdy funguje jak na heslo. Většinou rychlé odezvy, ale pak začne stávkovat a odmítá přepínat programy nebo exit z voleb nebo info.



... teď nevim co jsi myslel? Ovaldač z A200 na A100 a opačně?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2010 18:21
od MgX
ka-spel nepsal někde někdo, že v případě problémů, by se ten ovladač měl znovu spárovat s Fergusonem? No - možná to bylo u jiného výrobku ... přesto :hm

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2010 22:55
od ka-spel
No nakonec to bylo spíš tím, že vyžaduje úplně přesné namíření na SAT. Jinak k tomu předtím řešenému obrazu. Tak jsem si pohrál s nastavením. Dal to v režimu zobrazení na podle zdroje místo 576 a trochu lepší, ale když přepnu na analog CT1, tak furt to není ono. Připadá mě to přes ten satelit lehce mázlé. Nový scart jsem ještě neřešil.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 10. 2010 12:18
od Mr.Semtex
Tohle může být scart kabelem, ale taky nemusí. Pokud by nepomohlo vyměnit scart kabel za kvalitnější, vyzkoušel bych i následující:

1. Jiný FW. Na starém Humaxu HDCI2000 byl taky s původním FW obraz přes HDMI jako víno, ale přes scart se na to nedalo koukat a pomohl až nový firmware. Takže bych být Tebou udělal zálohu svého nastavení na USB - Dump file a vyzkoušel buď originální (nepatchlý) FW, nebo některou ze starších verzí FW, třeba to bude lepší.

2. Na místo scartu použít YUV (pokud ho ta TV má). Mám dvě Arivy 200 napojené přes HDMI a jednu přes YUV a obraz je kvalitní ve všech případech.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 11. 2010 09:03
od jura-jx2
Ví prosí vás někdo, jak nastavit formát u arivy ve vztahu k HD? Když mám automatický jak u TV samsung i u arivy, zobrazuje se u Novy, ČT, ale i některých německých v 4:3, tzn. s černými pruhy po stranách. Pokud zadám na arivě 4:3, je vše v pořádku, ale u Novy Cinema a Prima cool je obraz pro změnu moc roztažený. Zatím mi nezbývá, než pokud chci sledovat čt a novu v hd kvalitě, musím přepínat z automaticky nebo 16:9 na arivě na uvedených 4:3. TV samsung zkresluje při změnách formátu jinak, než by člověk chtěl -víc do výšky, zvětšuje atd. Nevyřešil to někdo třeba přehráním novějšího firmweru?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2011 10:32
od ozzysko
Prosim prosim, nevíte jestli Ariva 200 sežere kartu Skylink Standard ICE Irdeto? Díky díky

Třeba tuto: http://shop.atoselektro.cz/karta-skylin ... d5442.html

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2011 16:38
od ka-spel
Proč by nesežrala. Mám ji od konce října a v pohodě. http://www.obchudecek.cz/detail.php?zbo ... lti+zdarma

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 12:39
od ozzysko
K Arivě mi nakonec teda dali Skylink Standard (ICE). Problém je, že mi to programy od Skylinku vubec neodkódovalo. Vidím je tam pořád s dolarem :o( . Je třeba nějaké pořadí kdy tam tu kartu vložit? Zkoušel jsem kartu vložit před zapnutím tuneru, ale nevidí ji. Není potřeba třeba nějaký PIN?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 14:04
od armaman
a mas vobec v tom satelite potrebny softvare? v zaklade ti uz dnes nik nepreda prijimac pokial o to nepoziadas predajcu s inym ako oficialnym soft.
no nevylucujem ,ze ho tam uz mas no v tom pipade je mozne ,ze vkladas kartu nespravnym sposobom daktore prijimace vyzaduju vlozenie karty cipom horo a daktore naopak dolu alebo nemas v menu cosi nastavene spravne. V zaklade co som aspon na jednej stranke cital by mal tento prijimac Cryptoworks uz obsahovat no je mozny aj opak.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 14:31
od ozzysko
V diskusích jsem se dočetl, že se karta vkládá čipem dolů, takže to dělám dobře a taky mám zato, že tuto kartu by to mělo přečíst. Resp. asi jsem nenašel nikde nic o tom, že před skylinkem by se měl upgradovat SW... ;o(

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 19:24
od ozzysko
A kde zjistím verzi FW někdo nevíte? Nemám to nakrabici a ani v menu to nemužu najít. Ta karta prostě nespolupracuje...

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 19:25
od armaman
Navyse neviem ako dlho si kartu v satelite nechal nakolko Skylink karty su vseobecne zname aj dlhsim nacitavanim klucov.
Ak mas stale problemy skus forum ktore ti dam do sz.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2011 22:50
od ka-spel
Přesně tak, chce to nechat načíst kartu. Měl jsem taky ten problém. Po koupi saťáku a karty jsem chtěl využít maximální dobu než kartu zaktivuji. Po skončení toho období i po aktivaci přes web a telefon na infolinku šli jen volné programy jako ČT24, Z1 atd. Na infolince mě poradili přepnout to třeba na jedničku a nechat to puštěné nějakou hodinu. Toto pomohlo.