Stránka 5 z 5

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2011 00:03
od ozzysko
Děkuju moc... nevím nakonec v čem byl teda problém, ale na Astře 3 už to jede.. nebo teda aspon to tak vypadá... uvidím co druhá družice ;o) Díky

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 1. 2011 02:03
od ka-spel
ozzysko píše:A kde zjistím verzi FW někdo nevíte? Nemám to nakrabici a ani v menu to nemužu najít. Ta karta prostě nespolupracuje...


Ferguson Ariva 200 HD - Jak na to ?
==========================
(Aktualizace článku 29.9.2010)

Jaké máte firmware ve své Arivě zjistíte takto :
================================
Menu/nástroje/informace/druhý řádek maincode...případná * za číslem firmware = "patch".
Pokud tam hvězdička není, máte v přijímači originální firemní firmware bez EMU.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2011 20:47
od ka-spel
Zkoušel někdo Arivu 220 Combo? Nemůžu vůbec naladit Skylink. Fw poslendí 2.14B4

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2011 12:59
od MgX
ka-spel combo nemám, ale problém se Skylinkem by snad být neměl. Jakou máš kartu a dáváš ji přímo do stroje?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 7. 2011 14:06
od ka-spel
Tak už vyřešeno. Oproti stávající 200 HD co jsem koupil přímo od prodejce naladěnou s menu na sky i cslink tam chybělo pár nastavení v menu. To jsem rochodil a combo jsem si nechal. 200 HD jsem dal rodičům a tam se lopotím s vyhledáním 23,5 na monobloku 19,2/23,5 s 80 cm parabolou. Furt chytám jen 19,2. To jsem z toho jelen. Doma přitom šlo vše. Nemůže to být tím, že doma to chytám ze společného STA rozvodu, kde to jde z multiswitche tudíž jsem tam nějaké nastavení DiSEqc port 1 a port 2 vůbec nepotřeboval?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 7. 2011 22:42
od MgX
Nevím přesně co máš, ale ... nemá monoblok svůj přepínač? Tudíž, není nutné také nastavit příslušné položky v MENU u družice?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 7. 2011 23:07
od ka-spel
Je to přesně tím přepínačem. Blbec jsem to nechal tak jak mám doma za multiswitchem na společné, tj. bez zapnutých přepínačů. A po přečtení podobné diskuze o ladění Astry 3B jsem na to přišel. Navíc jsem dnes našel v peněžence lístek co mě psal prodejce v Satrii v OL (mimochodem dost ochotný) s radou jak to nastavit a je tam A1 DiSEqC 1, A3 DiSEqC 2. S těmi přepínači jsem to zkoušel, ale měl jsem to přesně opačně. Zítra to zkusím u rodičů nastavit a musí to valit.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 7. 2011 18:42
od MgX
Nevím, jak to má COMBO verze, ale co se týká přepínače v jednotunerové verzi, pak ...
- uživatel musí překontrolovat zapnutí příslušné družice (osrdíčkovat)
- v MENU a jeho části INSTALACE překontrolovat frekvenci LNB, která musí být univerzální 9750-10600
- ve stejné části MENU následně vyzkouší překlopit položky na řádku DiseqC 1.0 ... PORT1 - PORT4, nastavuje se pro jednotlivé družice. Ve Tvém případě pro dvě. Nezapomeň, že se nemusí vždy hned projevit aktivita signálu, neboť nastavený transponder v MENU nemusí vysílat! Tudíž je nutné odzkoušet ten, u kterého víš, že by fachat měl.

Omlouvám se za příliš podrobný popis, vím, že víš :-) ... no a samo netuším, zda postup bude fungovat i ve Tvém případě, ale já bych na to takto šel.

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 7. 2011 20:09
od MgX
ka-spel tak co, valí to?

Re: Ferguson Ariva 200

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 7. 2011 00:03
od ka-spel
Už to valí super. Včera se to doštelovalo. Já blbec jsem se bál protější střechy na dvoře a tak si opakoval goniometrické funkce. Ta přitom byla v pohodě. Rezerva cca 10 stupňů, ale problém byla střecha 2m nad anténou, která signálu udělala ořez. Prostě Astra 23,5 nešla naladit, jen 1H. Ještě než přišel kamoš s pořádným měřákem co instaluje saty, tak jsem tím pohl víc po směru hodinových ručiček a chytil mraky nějakých blízkovýchodních programů (Marakéš, Saudi atd.). Musel jsem uchytit výložník cca 1,5 m od původního místa. Signál mě vyšteloval super. Hleděl jsem, že LNB je proti standardu cca o 20 stupńů otočené.

Akorát byl menší zádrhel se satem. Kamošovi se nechtělo dlouho ladit, tak tam vrazil nějaký settings a sat se kousl a nešel spustit. Tak bylo potřeba přehrát fw přes rs232. Vrazilo se tam fw 2.14B4. Časem zkusím i s tím patchem.