Satelitní přijímač - žádost o radu

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 87irbis 24. 5. 2010 18:08

Predem dekuji vsem lidem, kteri neodsoudni dalsi topic tohoto tematu a prispejou radou.

Myslel jsem si, ze vyber prijimace bude hracka, ale kazdy poskytovatel sluzeb, respektive technik ze tri dotazovanych v okoli ma rozdilny nazor. Uz vubec nevim komu verit. :-)

Pozadavky jsou predevsim PVR, HD, cena do 8 tis. Kc.

Pro me zrejme z dostupnych a nabizenych jsou ve hre:

Arriva 200 - pry mi dostacuje, dalsi technik radi vyhnout se - problemy s obrazem, nizka kvalita, poruchovost.

TOPFIELD SBP2010 - ve smes na tuto znacku ctu chvalu, predevsim na netu, ale dva technici me odradili - poruchovost.

Technisat DIGIT HD8-SX - pry je velmi dobre zpracovany, ale udajne je zbytecne predrazeny, velmi se mi libi podpora a skutecne se jedna o perspektivni firmu, alespon podle webu, zarazi me ale fakt, ze tomuto prijimaci asi budou jiz dve leta.

Golden Media S-BOX 980 CRCI HD - opet jednim technikem uprednostnovany. Mozna jsou to kvalitni nemecke prijimace, jenze firma mi prijde celkem mala, aktualizace fw jsem nejak moc nevidel a nepostrehl.

Pokud byste meli doporuceni na jiny produkt vyjma Mascom s podobnymi paramatery, byl bych vdecny.

Dekuji za rady.
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 24. 5. 2010 21:16

Tvoj popis všetkých kandidátov-prijímačov sedí veľmi dobre. Ako ďalšieho do partie môžeš ešte pribrať Vantage 1100.
Pokiaľ je cena určujúca, vyjde ti z toho určite Ariva.
Pokiaľ hľadáš dobre pracujúci prístroj, ktorý netreba reštartovať, vyberať kartu a pod., podporu výrobcu (nie neoficiálny SW) tak TechniSat. V žiadnom prípade ale nie verziu HD8SX! Táto verzia je predávaná v ČR, nemá vlastne žiadnu serióznu podporu, pretože oficiálny predajca sa o ňu nestará (všimni si, že na oficiálnych stránkach TechniSatu je SW len pre verziu HD8S).

Nevýhody:
- nedajú sa zdieľať karty medzi viacerými prijímačmi -> to sa proste v Nemecku nenosí a na fórach takéto príspevky sú zakázané.

Výhody:
- 3 roky oficiálna záruka výrobcu
- EPG sťahované v noci a ukladané na disk, takže je k dispozícii ihneď po zapnutí prijímača pre všetky stanice, navyše EPG+ pre nemecké stanice 19.2E
- TXT s 1000 stranami
- full čeština
- LAN / WiFi LAN pre prenos nahrávok
- nahrávanie na USB/HDD alebo na SDHC/SD karty

Osobne by som volil TechniSat Digit HD8+ ktorý navyše obsahuje HD+ kartu s voľným príjmom na 1 rok.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 24. 5. 2010 21:45

A jaky je tedy rozdil mezi SX a S? Ono totiz zatim jsem u nas videl jen SX.
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 24. 5. 2010 22:51

zásadný rozdiel je ani nie tak vo funkciách prijímača ako v tom, že používajú rozdielny nezameniteľný SW.
Pre verziu "S"
je SW vždy na originálnej stránke. Možno ho stiahnuť do PC a prijímač updatovať. V prípade, že sa ti pozdával viac starý FW, môžeš sa vrátiť downdatovaním na pôvodný SW.
Podporu v prípade problému rieši Technisat DE cez support
Majitelia si nesťažovali na žiadny problém

Pre verziu "SX"
SW update chodí len cez satelitný transpondér. Návrat k pôvodnému SW nie je možný. Na stránke dovozcu sa nachádza nejaký link, ktorý nebýva aktuálny, nikto sa nevyzná vo verziách SW.
Podporu Technisat síce poskytuje ale často ju posúva na stredisko v Luxemburgu
Problémy s posledným update SW -> nesprávne sťahovaný EPG a problémy s časovačmi, zasekávanie nahrávania. Problém akosi nikto nerieši, domáca podpora slabá.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 24. 5. 2010 22:55

Dekuji za odpoved, kazdopadne verze S jsem na netu v eshopech nevidel, zkusim se poptat jeste tech techniku. Vidim to asi na Golden Media.
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 25. 5. 2010 00:02

Tak ma zaujímalo čo to je za značka a akú podporu poskytuje Golden Media.
Hm, no comment. http://cynextra.com/index.php?page=download2&f=97
Ten cenový rozdiel je tam opodstatnený. :hm
Prajem šťastnú ruku.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 25. 5. 2010 07:10

Ja jsem se dival spise zde: http://www.golden-interstar.com/index.p ... oad2&f=195, ale je pravda, ze tato firma spada jiz pod vyse zminenou. Sam uz nevim co mam zakoupit. :-) Asi zustaneme u sve dosavadni nabidky 4 zlatych programu CT1, CT2, Nova, Prima. :-)
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 25. 5. 2010 19:47

Ak trochu lámeš nemčinu, tak si stiahni manuál napr. na TechniSat HD8S, Vantage a GS.
Zistíš, že GS tam ani manuál na tento model nemá. Ak zoberieš iný prístroj od GS, už podľa rozsahu manuálu musíš vidieť rozdiel medzi prvými dvoma a GS. Ale toto nie je tvrdenie že jeden alebo druhý prístroj je pre teba vhodnejší.
Je to o komforte a funkciách, ktoré prístroj ponúka. U mňa beží SAT tak 18 hodín denne, striedajú sa pri ňom 4-ia ľudia, nahrávky a prehrávky fičia o 106, TV program okrem EPG som nelistoval ani nepamätám.
V momente, že chceš pozrieť správy, nejaký seriál o 20.00 a v sobotu anglickú ligu a večerný film pohľad na vec a hlavne investované peniaze bude úplne iný.
Ten manuál je dobrá vec, pretože zistíš, čo všetko sa dá od prístrojov očakávať a či to využiješ.

Pre mňa sa za 2 roky stali najdôležitejšími tieto funkcie:
- EPG s uloženým obsahom na 7 dní dopredu
- nastavenie časovačov nahrávania z EPG a automaticky nastavený "extra čas" (u mňa 30minut) po skončení programu podľa EPG. Inak ti budú chýbať všetky konce filmov a manuálne vždy k časovaču pripočítať 30min by ma štvalo
- práca s nahrávkami na HDD, strihanie, rozdelenie, rýchly posuv, zastavenie
- 2xCI slot -> požívam kartu SkyLink a UPC Direct
- DolbyDigital zvuk pre HBO filmy
- TXT, pretože môj TV mal pamäť len 4 stránky, SAT má 1000 a ešte s aj nahratím podstránok do pamäte
- radio programy zo satelitu
- timeshift -> začnem pozerať o 15minut neskôr a preskakovaním reklám končím "on-line"

Napríklad prenos nahrávky do PC cez LAN a vypálenie na DVD som použil za dva roky len 2x
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 26. 5. 2010 22:27

Dekuji za odpoved.

No ta prirucka k Technisatu SX je taky nic moc, nevim kde jsi hledal, ale obsahove mi GM a Technisat prisly nastejno. Nemecky umim. :-)

Problem je v tom, ze bych chtel neco stredni tridy a nevrazet do toho prachy. Do budoucna se pocita s druhym prijimacek, tak tento by byl vedlejsi a za rok proste bude zase trosku zajimavejsi nabidka a technologie.

K tem priruckam, nejlepsi ma asi Pioneer... :-) Jinak uvedene fce znam mam je na rekorderu, ale nijak prioritni pro me nejsou. Nahravat nehodlam porad, mozna jednou dvakrat za tyden, proc taky, kdyz si to muzu stahnout, krome toho asi to nepobezi az tak casto, max 4 hodiny denne.

Na sdileni karet by se dalo usetrit, ale ty nemecke to asi nebudou umet. To sdileni by slo nastavit propojenim dvou receiveru RJ-45?

Jinak co ctu vse mozne, tak Technisat se mi zase zacina libit, trochu jsi me odradil s tim SX, S je u nas trosku tezsi sehnat. Ale kruci za 6 litru to musi mrskat (SX). :-)
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 29. 5. 2010 18:42

Arrivu 200 mám, maximální spokojenost.. Všechno je to stejný spotřebák - za dva roky to vyhodíš oknem a koupíš zase něco nového.. 8-)
Mr.Semtex
HD SATan

Odeslat příspěvekod 87irbis 30. 5. 2010 09:41

Absolutne souhlasim. Nejsem zastancem velke investice do elektroniky, prave z duvodu rychleho vyvoje novych technologii. Nicmene otazkou je jestli ty dva roky nebudou pak za trest. :-)
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 31. 5. 2010 17:06

87irbis píše:Dekuji za odpoved.

No ta prirucka k Technisatu SX je taky nic moc, nevim kde jsi hledal, ale obsahove mi GM a Technisat prisly nastejno. Nemecky umim. :-)

myslel som túto príručku
http://www.technisat-daun.de/download/m ... 5_6699.pdf

87irbis píše:Absolutne souhlasim. Nejsem zastancem velke investice do elektroniky, prave z duvodu rychleho vyvoje novych technologii. Nicmene otazkou je jestli ty dva roky nebudou pak za trest. :-)

veď práve :mrgreen: to je 63072000 sekúnd za trest
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 31. 5. 2010 18:28

To je k "S", ale zrejme to bude stejne (SX). Nic tak obsahleho jsem nevygooglil, jsi dobry kouzelnik. :-)

Nicmene asi volim ten Technisat, bohuzel zadny z mistnich prodejcu onu S verzi nema a nesezene. Takze zvazuji zda koupit SX bez problemu, nekde v obchode nebo S v nejakem pochybnem e-schopu, ktery zase tak neznam. Ono stourani me uz casem omrzelo, rad uz veci jen pouzivam, neresim updaty, nebo upravene fws.
87irbis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 31. 5. 2010 21:28

Áno, manuál k S a SX je v podstate rovnaký. Pre SX je dostupný aj v iných jazykoch mapr. česky ale podstatne oklieštený.
Ak ovládaš nemčinu tak S-kový manuál je polopatistickejší. Funkcie ktoré SX nemá implementované proste nenájdeš v menu.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 87irbis 1. 6. 2010 21:01

Tak novinka. Nejak se uspisilo DVB-T v nasi oblasti. Pry prileti helikoptera a brzo nam to zprovozni. :-) Mozna jeste pockam s vyberem.

OT: Tak jsem koukal... Zatim se vysila DVB-T v MPEG2, jenze se udajne planuje prejit na MPEG4, nikdo vsak nevi kdy. Problem je v tom, ze nase televize umi pouze MPEG2 a tak zvazuju receiver, ktery by obslouzil i satelit - DVB-S2 i DVB-T (MPEG4)? Ma to smysl?
87irbis
Kolemjdoucí

Další stránka