Stránka 1 z 1

Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2010 20:35
od jakub666
Zdravím,
mám zájem zakoupit nový set top box, ale nemám tušení, co znamenají zkratky typu DVB-C nebo DVB-T. Chtěl bych nějaký s HDD nahráváním, ale všude po netu se válí jenom DVB-T přístroje.
Poskytovatel televize Satt.cz uvádí na stránce toto:
SATT a.s. jako provozovatel kabelové televize využívá normu DVB-C, která je určena pro kabelové rozvody. Mezi používanými normami poskytuje uživateli největší komfort (služby TRIPLE PLAY - televize, internet, telefon a další doplňkové služby).
Televizi mám obyč. CRT. Znamaná to že jsem odkázán pouze na DVB-C set top box ? Není možne si pořídit DVB-t ?
Díky za odpovědi.

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 12. 2010 22:59
od jito
Ano,jsi odkázán na DVB-C set-top-box.DVB-C a DVB-T jsou jiné "normy".
S těmito boxi to je složitější.Budeš muset kontaktovat svého poskytovatele,aby ti sdělil,jaké "volné" stb spolupracují s jejich kabelovkou.Asi určitě tvůj poskytovatel nabízí nějaký stb s HDD,ale určitě za poplatek.
Ceny podobných zařízení se pohybují od cca.8-9 tisíc.A ještě není známo,jestli spolupracují s příslušným poskytovatelem.Je speciální obchod na podobné zařízení,tak jedině jim napsat,jestli o tvém poskytovateli mají nějaké info.
Tady je PVR box,který nabízí:
http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/kaon/ ... hd-pvr.htm
Ještě dodatek-pokud trváš na nahrávání programů z kabelového rozsahu(jiné frekvenční pásmo než používá DVB-T),tak jedině s podobným boxem.Ale pokud tvůj poskytovatel má ve své kabelovce signál normálního DVB-T vysílání,tak ti stačí normální stb pro DVB-T vysílání

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2010 08:45
od Dagy2
jito v definícii SATT,a.s. píše jakub že je to DVB-C.

Jakub, stačilo vygugliť stránku tejto firmy a máš to tam krásne úplne najsuper všetko vysvetlené. Je to otvorená firma, takže si môžeš u nich kúpiť jeden z troch STB alebo si kúpiť akýkoľvek TV s DVB-C alebo STB DVB-C.
Potrebuješ STB, ktorý má rozhranie CONAX (zabudovanú čítačku alebo CI-modul) a kartu od SATT.
Sú aj dvojtunerové STB, kde môžeš paralelné nahrávať a pozerať niečo iné.

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2010 22:30
od Imhotep
ospravedlnujem sa ze som nezalozil novy topik, ale volal by sa asi rovnako :-)

Ide o to, ze mam DVB-C od DigiTV, novy FHD LCD TV (ktory ma len HDMI porty), este jednu sekundarnu telku (ma SCART) a tuner od DigiTV asi 3 rocny s 2 kartami a 2 SCART portami.

:arrow: Zapojenie: FHD telka nema SCART, bola k nej redukcia HDMI - SCART. HDMI je pripojene v telke a na SCART je pripojena rozdvojka. Do rozdvojky ide SCART z DVD prehravaca a SCART z tunera.

:arrow: Problem: Na FHD telke zvykne obraz preskakovat, trhat a je mizerna hlasitost zvuku.
Viem ze na FHD telke do ktorej privediem obycajny signal nevykuzlim ktovieco, ale myslim ze sa to da aj lepsie vyriesit.

Pozn.: Ked pripojim tuner a telku priamo pomocou SCART kabla (z tunera SCART do SCART-HDMI redukcie co ma telka) tak je obraz lepsi. Nie je 100% ale je lepsi, ale hlavne zvuk je ovela lepsi. Preto si myslim ze nekvalitny signal ma na svedomi $hitny SCART (obycajny lacny za 5 korun).

:arrow: Otazka: Ako by som to mohol vsetko prepojit bez rozdvojky?

Rozmyslal som preto ze by som kupil novy set top box ktory ma HDMI aby som na telke nemusel mat tu SCART-HDMI redukciu, ktora tiez vnasa do systemu rusenie. Cize by som kupil taky set top box, ktory ma 2x SCART (DVD prehravac + sekundarna telka) a 1x HDMI (pre FHD telku). Nasiel som nieco taketo: http://www.alza.sk/evolve-dt-3010hd-scorpio-d162619.htm
Lenze neviem ci do neho budem moct vlozit tie 2 karty od DigiTV, nikde som sa nedocital ci vobec nejake karty ten tuner podporuje.
Vedeli by ste mi prosim poradit co by teda bolo najlepsie riesenie?
Vopred dakujem za pomoc :-)

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2010 22:38
od jito
DigiTV v DVB-C?
A redukce scart-HDMI?

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2010 22:46
od Imhotep
no je to v panelaku, neviem presne o aky DVB sa jedna. A ano, ta FHD telka ma naozaj redukciu HDMI (samec)-SCART (samica).

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2010 22:54
od jito
Dokud nebudeš vědět,jaký vlastně signál přijímáš,tak to bude zbytečná debata.Pokud máš přijímač od DigiTV s přístupovou kartou,tak to klidně může být i satelitní příjem.Slyšel jsem,že na Slovensku funguje DigiTV i v kabelových rozvodech.Ale netuším v jaké formátu to pouští-DVB-S nebo DVB-C.
A ta redukce-není technicky možné,z analogového scart dělat digitální HDMI.
Není to náhodou tento konektor?
http://www.sirius-zlin.cz/index.php?mai ... K4t3WrPvU9

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 12. 2010 23:09
od Imhotep
ja som myslel ze je jedno ci je to DV-T alebo C ved ten koax kabel pripajam tak ako tak nie?
Ano presne ta redukcia pre Samsung to je.

-- 29. 12. 2010 22:46 --

ten evolve ma antenny vstup, to by mohlo fungovat ked podporoval DigiTV karty nie?

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 00:29
od Imhotep
tak som to zistil. Karty do neho nedostanem... $hit... Tak jedine sa prdkat s kvalitnejsou kabelazou, pri navrhu drahsieho STB sa nestretnem s pozitivnym ohlasom :hm

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 12. 2010 10:59
od Dagy2
imhotep DVB-C a DVB-T sú úplne dva odlišné systémy kodovania. Je to ako naše železnice a ruské železnice. Oboje používajú koľajnice, ale ruský rušeň u nás neuvidíš.
Koax je síce rovnaký, dokonca aj ten signál v ňom je len elektrický ale to aký prijímač potrebuješ je diametrálne iné.

Myslím ale, že vymýšľaš úplne zbytočne - DigiTV u satelitu používa výlučne svoje šitné prijímače a tak si myslím že u ich káblovky to bude rovnaké (nakoniec to sám píšeš) - na svojej stránke o káblovke majú také informácie že ti ťažko poradiť.
Nevieme ani v ktorom meste to chceš pripojiť, lebo vidno, že aj ich ponuky sa líšia medzi mestami v SR. Ale pravdepodobne ti žiadny kúpený prijímač nebude vôbec nanič.
Podľa rastra, ktorý ponúkajú na webe pre Bratislavu navyše FHD telku použiješ tak maximálne na blue ray disky.

S DigiTV ťažko hocičo iné, obraz bude skôr ešte horší ako na CRT. Pre širenie káblu na jednotlivé body totiž zrejme používajú svoju satelitnú DigiTV a tá sama o sebe je už v maximálne minimálnej kvalite a u teba ešte zhoršená káblami povešanými po kandelábroch.
Je to low cost firma. Takýchto sme u nás na dedine vyhnali už pred 10 rokmi, hanba 21.storočia.

Re: Jaký set top box (DVB-C/T) ?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 1. 2011 12:52
od Imhotep
Dakujem dagy2 za vysvetlenie. Pozeral som tie tuneri, dokonca aj CL modul ci ako sa to vola do ktoreho ide karta a potom sa to strci do telky. Vsetko to ale bolo prilis drahe a ako hovoris tak u DigiTV a ich kvality, by to bolo zbytocne.
Cele zapojenie som vyriesil ponechanim toho $hitneho tunera, kupil som jeden pozlateny SCART do telky a tu rozdvojku som uplne vynechal. Funguje to, ale vysvetlit ludom ze kupou namakanej telky na Slovensku neziskaju lepsiu kvalitu TV vysielania, je nemozne. V tomto pripade je dokonca kvalita horsia ako na CRT. Zial je to tak.