Stránka 1 z 2

STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 16:42
od Klamerka
Dobrý den

Zůstal mi jeden 27“ monitor a tak chci vyhodit z kutlochu 22“ TV (která ani nemá DVB-T2) a k monitoru si přikoupím jen Set-Top Box (Nějaké repro taky najdu, protože monitor nemá). Většina STB co jsem koukal na Heurece, se pohybuje kolem 600-700 Kč, což mi vyhovuje a nechci jít do nějakých za dva a více tisíc korun. Když už si vybírám, tak jsem chtěl alespoň trochu kvalitní rozhraní. Koukal jsem se na nějaké nejlépe hodnocené STB právě z heuréky a z té grafiky se mi pomalu chtělo zvracet.

Každá TV za pár tisíc má kvalitnější rozhraní. Nemáte někdo tip na STB, kterému dělal menu někdo, kdo alespoň trochu graficky uvažoval? Blbost, ale pár stovek si raději připlatím, než se orientovat v tomhle…
Obrázek

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 17:43
od Klamerka
Zadám ještě doplňující dotaz, který mě napadl až nyní:

Některé STB mají také připojení k LAN. Předpokládám, že budou mít jakýsi přehrávač, který umožní přehrávat ze sítě. Tato funkce mě až tak nezajímá, ale v síti mám dvě TV, u kterých je Raspberry Pi s nainstalovaným PLEXem. Jako PLEX server využívám NAS.

Lze udělat to, že si v EPG najdu pořad, ten se mi uloží na domácí po LAN síti a já si tento pořad přehraji na TV? Netuším, jestli umí STB ukládat na NAS, netuším, jestli TV umí přečíst soubory takto uložené, Netuším, jestli to umí PLEX...ale líná huba, holé neštěstí

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 19:01
od Nick Cave
Strong SRT8211 má tmavou plochu s bílým písmem

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 19:13
od Klamerka
Děkuji za tip

Zatím to vypadá nejlépe, takže favorit. Nemá ještě někdo tip na něco, co například zobrazuje EPG ve stylu:
Obrázek

Děkuji

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 20:57
od ilja2001
Co se týče rozhraní, tak to u Strongu 8211 patří k těm hezčím, které jsem u STB obecně viděl. Jinak má dobrý obraz přes HDMI, ale EPG vždy pouze pro jeden program. Sice při zapnutí EPG současně ukazuje i vysílání, ale při listování dalšími stanicemi se současně přepíná i to zobrazované vysílání.
Celkově bych ale tento STB pro stabilní příjem nedoporučil. Docela dost se hřeje a myslím si, že díky tomu u mě po cca 1,5 hodině se začne sekat obraz. Ještě častěji jsou problémy se zvukem u DD stopy, která často má tendenci zdůrazňovat sykavky nebo se až u nich zasekávat. Pomůže přepnutí na AAC, tam je zvuk vyhovující. Ale defaultně nelze nastavit tu AAC stopu, vždy při přepnutí tam skočí DD. Nejprve jsem si myslel, že je to problém mého kusu, ale dle hodnocení na Alze nejsem zdaleka sám.
To LAN připojení je tam spíše na srandu, funguje pouze RSS čtečka a počasí, ale u něj tam není naše republika. Jdou sice zadat česká města, ale jenom do vypnutí, opět si nepamatuje nastavení.
Nahrávání a přehrávání médii pouze na USB disk/flešku.

První dojmy jsem popisoval už před necelým rokem, viz.
viewtopic.php?f=1703&t=1288325&p=11930188&hilit=strong#p11930188

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 21:43
od Nick Cave
To mě překvapuje to přehřívání a sekání obrazu u Strongu SRT8211, používal jsem ho rok a nic takového jsem nezaznamenal
Jediný problém byl, že někdy při rychlém přepnutí na D.O. zamrzl a bylo nutné jej restartovat, ojediněle se tak stalo třeba i během přehrávání záznamu, ale jelikož má vzadu vypínač, tak nebylo nutné vytahovat kabel ze zásuvky

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 22:07
od ilja2001
Tak nemůžu 100% potvrdit, že ty problémy jsou pouze přehříváním, ale je fakt, že hodně hřeje. Jak píšu, myslel jsem, že je to problém mého kusu, ale ty hodnocení spíše ukazují na obecnější problém.
Mi to zatím nějak dramaticky nevadí, koupil jsem ho loni pro ověření příjmu doma a občasné sledování HD programů ČT s tím, že ho časem nasadím na nějakou vedlejší TV. To sekání programu nastává až po nějaké době souvislého sledování, ale ty problémy se zvukem jsou častější, zase se dají vyřešit přepnutím na AAC. Takže na občasné sledování klidně.
Mi zase za ten necelý rok tuším zamrznul jenom 1x, ale nahrávání nepoužívám.

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2019 22:08
od Klamerka
iljo, děkuji za info. Popravdě jsem netušil, že výběr STB bude problém. Chtěl jsem se zaměřit třeba na rozvržení ovladače, pak jsem zahlédl to menu a to bylo na pozvracení. OK, nějak nespěchám, takže se budu koukat dál a třeba někdo poradí...

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2019 12:55
od Klamerka
Zdravím

Taková blbost a přitom neřešitelný problém :)

Zvažuji ještě alternativu v poskládání sí vlastní krabičky. V síti používám 3x Raspberry Pi. Nepoužívá někdo RPi na příjem DVB T? Podle specifikace by asi třetí verze měla problém dekódovat. Nepoužívá někdo Orange, Banana, nebo něakou jinou alternativu? Nebo nějaký čínský android box, kde jen dodám TV Tuner?

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2019 14:09
od ilja2001
Mě teď zaujala varianta R-Pi 3 s TV tunerem, přemýšlím také, že bych stávající R-Pi 2 posunul a místo dvou krabiček (R-Pi a STB pro DVB-T2) použil jenom jednu.
http://rpishop.cz/multimedia/1142-multi ... cerna.html

Když máš R-Pi 3, můžeš vyzkoušet pořídit jenom tuner
http://rpishop.cz/raspberry-pi/1095-ras ... -uhat.html

Praktické zkušenosti s tunerem ale nemám.

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2019 17:33
od Klamerka
OK. Objednal jsem tuner. Zítra by měl dojet, tak uvidím a dám vědět, zda to je cesta

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2019 07:39
od ilja2001
Tak to si vzal teda hopem. ;-)

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2019 09:44
od MgX
A to RPi s TV tunerem na DVB-T2 zvládá kodek HEVC/H.265? Pokud ne, tak je celá sranda zbytečná.

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2019 20:16
od Klamerka
Bohužel, bude to tak.

Nainstaloval jsem OSMC a Tvheadend, ale fungují jen SD programy. Louskal jsem informace ze zahraničních fór, ze kterých vyplynulo, že HEVC nezvládá, protože 1 a 2 verze Raspberry Pi má nedostatečný HW, který nedokáže dekódovat kodek. Z toho jsem usoudil, že třetí verze RPi, kterou používám, bude OK. Pojistil jsem se ještě dotazem, zda umí tuner DVB-T2 a dostal potvrzení, že ano (a je to i na krabičce). To, že jsou různé verze DVB-T2, jsem začal zjišťovat až nyní.

Takže shrnu: Kodi jede OK a jsem na něj zvyklý. EPG a celkové rozhraní tedy vynikající...ale už jsem jej rozbalil a jdu jej vrátit. Budu hledat dál nějaký STB, který má hezké rozhraní, no

Re: STB s hezkým rozhraním

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2019 21:39
od ilja2001
To mi taky hned nedošlo. Jsem žil v domnění, že R-Pi 3 by už HEVC zvládnout mohl, alespoň do FHD. Škoda. :-(